0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Вилла

Прогестерон
« -: Февруари 23, 2007, 20:26:02 pm »
Мили момичета, кога да си изследвам прогестерона,ако този месец нямам овулация?На 21 или24 ден от МЦ?
*
Re: Прогестерон
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2007, 20:29:54 pm »
Прогестерон се изследва на 7-ми ден след доказана овулация.
Ако е доказано, че нямаш овулация мисля, че няма смисъл да правиш изследването.

*
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2007, 21:01:36 pm »
На мен също ми предстой изследване на 17-Он-прогестерон и ми казаха че няма значение на кой ден от цикъла си ще го изследвам...  :P :)
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Февруари 23, 2007, 21:25:30 pm »
фанта, има значение.
гали е права - на 7-ми ден след доказана овулация. иначе няма смисъл. какъв отговор очаква да получи лекарката, която ти е казала че няма значение от ненужно изследване. помисли малко - от всяко изследване се очаква отговор на някакъв въпрос. та отново - какъв въпрос си зададе лекарката ти и какъв отговор очаква.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Вилла

Re: Прогестерон и Клостилбегит
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2007, 10:03:21 am »
Този месец бях на цветна снимка и не разбрах кога съм  в ову.Следващият  започвам да пия Клостилбегит,а може ли като го пия да изследвам хормони?
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2007, 18:02:32 pm »
На мен също ми предстой изследване на 17-Он-прогестерон и ми казаха че няма значение на кой ден от цикъла си ще го изследвам...  :P :)

fanta_22, това е друг вид прогестерон и, доколкото ми е известно, той е показател за функцията на надбъбречните жлези. На мен ми го изследваха на 3-и ден, заедно с репродуктивните хормони, но май наистина може по време на целия цикъл. А другият прогестерон се изследва на 7-и ден след овулация.
Желая ти хубави резултати след изследването!
И да пишеш как е минало  :D
*
« Отговор #6 -: Юли 08, 2007, 20:41:17 pm »
Момичета, ами аз какво да правя, искам да си проверя прогестерона, но като незнам кога ми е овуто и въобще дали ще имам такова  8O Смисъл заслужавали  да си давам парите, като няма да е установена овулацията, ами просто предполагаема? Никога не съм го изследвала, поради простата при4ина, 4е съм със безумно дълъг цикъл с разл. дължина 30-40 дена.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юли 09, 2007, 06:49:35 am »
Момичета, ами аз какво да правя, искам да си проверя прогестерона, но като незнам кога ми е овуто и въобще дали ще имам такова  8O Смисъл заслужавали  да си давам парите, като няма да е установена овулацията, ами просто предполагаема? Никога не съм го изследвала, поради простата при4ина, 4е съм със безумно дълъг цикъл с разл. дължина 30-40 дена.
Ако нямаш възможност за ФМ /което е (почти)най-точният начин да се установи О./ мери БТ и прави тестове за О.
Така също може да се засече О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Юли 09, 2007, 14:37:05 pm »
На мен ми предстои да си изследвам прогестерона и док ми каза
да го направя м/у 19-21 ден от цикъла.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Юли 10, 2007, 07:37:04 am »
Прогестерона се изследва когато е неговият пик - това е на 7 ден след О.
Ако не е изследван тогава, не може да се разбере дали е висок или е нисък.
По неговите нива се съди за качеството на яйцеклетката и дали ЖТ функционира добре.
Ако го изследваш на 21 ден и това е 3 ден след О., той ще е нисък и няма да се разбере нищо, само ще гадаем, дали ще се повиши още, и дори няма да сле сигурни дали е имало О., защото ако е под определени граници е съмнително дали изобщо е имало О.
Когато МЦ е 28 дена тогава се изследва на 21 ден - това е защото при 28 дена МЦ О е на 14 ден и 14+7=21 ден от МЦ.
Но кои може да ти гарантира че О ти ще е на 14 ден от МЦ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Юли 10, 2007, 14:23:02 pm »
Ето и аз разбрах за пролактина - благодаря ти Денисл

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание