ай ся, Мари я гепил хормона
ще потърпим, къде ще ходим.
а сега сериозно - не съм подценила книгата ти или авторката й. просто, схващанията са различни много - според годините, според страната, според човека.
най-добрият модел е да четеш и да се информираш много (както правиш ти), а после да видиш кое от всичко научено и до каква степен можеш да приложиш върху твоето бебе. защото те са много различни едно от друго!!! много!!! а и отделно взето бебе е много различно само по себе си през периодите си на развитие.
моето Мартинче, например, откакто спря да яде нощем, не се буди никога. будил се е само няколко пъти, когато беше с ужасна хрема и му се запушваше носа. други бебета, дори по-големи от него, продължават да се будят по няколко пъти на нощ. е, очевидно не можем да прилагаме едни и същи схеми върху тези бебета. то не че аз схема съм прилагала, за да го науча да спи нощем...
изобщо, не се имам за майка с особено гъвкав и адаптивен по отношение на детето мозък, но все пак съм забелязала, че методът "проба-грешка"+"вслушване в детето" като че ли дава най-добри плодове.
като избистриме съня, мисля да ви подхвана за игрите пак...