0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

фоликулярен яйчник
« -: Февруари 27, 2007, 18:02:46 pm »
 десния ми яйчник вместо да се пукне фоликула на 14я ден -си остава в киста и се налага да пия противозачатъчни (диане -35).Пия 1 месец-пукне се.Но на 14я ден като се образува нов-неще да се пукне и пак си остава като киста.Пак противозачатъчни.При това нараства в големи размери и не може да се пукне с инжекция.
Нещо не виждам как ще забременея. Пак омагьосан кръг. Какъв е смисъла да се правят опити като не се пука фоликула и съответно не може да се отдели яйцеклетка Sad

след като ходих доста дълго време на гинеколог които ме въртеше на шиш, сега отидох в клиниката на щерев.Там ми казаха че еъпреки че имам доста голям фоликул, мога да забременея.Да не взимам нищо 6 месеца и ако дотогава не стане ще ми правят цялостни изследвания.6 месеца.Не ми е ясно обаче като имам този голям фоликул -как по точно ще забременея като не се пука изобщо.голям е 3, цяло и нещо така каза предишната лекарка
« Последна редакция: Март 02, 2007, 14:34:14 pm от edno_momiche »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: фоликулярен яйчник
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2007, 18:08:59 pm »
Ми може да се спука с Прегнил.
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2007, 18:09:50 pm »

Прегнил- какво представлява?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2007, 18:14:58 pm »

Прегнил- какво представлява?

Прегнила се назначава от лекар.
Посети клиника по репродуктивна медицина.
Явно става въпрос за СПКЯ.- ако е това, търси се причината и се лекува.
Не се притеснявай- забременява се дори да е това /СПКЯ-Синдром на ПолиКистозните Яйчници/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Март 03, 2007, 21:50:44 pm »
проблемът е че при мен фоликула изобщо не се пука.Въпросъте може ли като имам фоликул да забременея или първо трябва да се спука за да има бременност
« Отговор #5 -: Март 03, 2007, 22:19:17 pm »
първо трябва да се спука за да има бременност
Това трябва да стане, за да има яйцеклетка, която да се оплоди и да последва бременност.
« Отговор #6 -: Март 04, 2007, 16:06:44 pm »
Тогава защо ми казаха че въпреки че имам доста голям фоликул, мога да забременея.Да не взимам нищо 6 месеца и ако дотогава не стане ще ми правят цялостни изследвания.6 месеца.
нищо не разбирам :((((((((((((((((((((9
« Отговор #7 -: Март 04, 2007, 19:29:47 pm »
Задавай въпроса си в една тема.  :)
Не е нужно да връщаш стара и да питаш едно и също нещо.
Няма как да знам какво са ти казали, или колко голям е бил фоликула, ако сама не кажеш.
Ako става въпрос за това, което си споменала в първия си пост,

Цитат
голям е 3, цяло и нещо така каза предишната лекарка
това ми прилича повече на задържан фоликул, но не разбрах постоянно ли е или инцидентно.
След като си казала, че с инжекция не се пука,

Цитат
При това нараства в големи размери и не може да се пукне с инжекция.
а явно не знаеш какво е прегнил, какво точно са ти слагали?
« Последна редакция: Март 04, 2007, 19:41:56 pm от BLACK_ROSE »
« Отговор #8 -: Март 04, 2007, 19:36:03 pm »
Задавай въпроса си в една тема.  :)
Не е нужно да връщаш стара и да питаш едно и също нещо.
Няма как да знам какво са ти казали, или колко голям е бил фоликула, ако сама не кажеш.

За пръв път ли имаш киста, правена ли ти е фоликулометрия, понякога има вероятност да се забременее и с киста, но ние няма как да знаем дали при теб ще стане, това което можеш да направиш е да се консултираш и с друг лекар.
« Последна редакция: Март 04, 2007, 19:38:59 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #9 -: Март 06, 2007, 12:08:16 pm »
това ми прилича повече на задържан фоликул, но не
След като си казала, че с инжекция не се пука

точно задържан фоликул е, който не се пука просто си стои голям от 2 месеца.Преди това пак имах такъв и ми го пукнаха с Диане 35, но на другия месец пак се задържа фоликула и така 2 месеца с и стоя с фоликула който не се пука.1вата лекарка каза че иска да го пукне с инжекция, но не го направи защото каза че е с много голям размер и по добре да не се пука по този начин.Изписа ми Дуфастон.
Отидох за второ мнение обаче ми казаха да си правя опитите 6 месеца, без нищо да вземам и ако не забременея тогава щели да вземат мерки.
Но как ще забременея като не се пука този фоликул-това не мога да разбера.Освен да се записвам на 3ти лекар друго не виждам какво да направя.