0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лекарката се пули на изследванията ми
« -: Февруари 28, 2007, 14:47:06 pm »
Днес хормоналните ми изследвания излязаха. Понеже от дясно пишеше и какви са нормите, сама разбрах, че в 3 от хормоните имам завишение, а по-точно в FSH, Естрадиол и Тестостерон. Отидох при кварталната АГ да питам това ли е причината да не става бебето, тя се пули, пули и каза -Незнам. Въпреки това ми изписа Диане да пия една година за тестостерона.За другети никакво лечение. 8O И фтогава я запитах, добре де, като незнаете дали от този тестостерон не мога да забременея, защо ме обричате на още година сигурно безплодие с Диането? Тогава тя взе да хленчи, че обикновените АГенеколози като нея се занимавали с по-обиксновенни проблеми.
Да, ама щом е така защо си позволява да ме лекува с Диане. Ми другите 2 хормона?
И ето отново разбирам колко полезен е този форум, и как той ни ограмотява взаимно и ни спестява години моткане по такива "лекари". Сега остава да си разгадая сама хормоните и да разбера те ли са причината да нямаме бебе. :(
*
Re: Лекарката се пули на изследванията ми
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2007, 14:48:52 pm »
Потърси специалист. Сама ще загубиш още повече време.
*
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2007, 14:59:30 pm »
Касиел, послушай мен и момичетата тук. Намери си надежден гинеколог, защото иначе ще се лекуваш на сляпо и нищо. А проблема може да се задълбочи. Д-р Маркова е добър избор-направи го.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2007, 15:00:27 pm »
А иначе от увеличения тестестерон се получава окосмяване.
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2007, 15:05:22 pm »
Да, аз окосмяването го имам. И ще потърся Маркова или Монастирска. Само те се занимавали със стерилитет. Но кажете ми и вие, завишение в тези 3 хормона може ли да е причина за безплодието ми?
*
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2007, 15:12:03 pm »
Не съм лекар, но знам, че при увеличен тестостерон не може да се забременее.А хламидията как ти е? Тя също е причина.
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2007, 15:56:57 pm »
Слава богу, поне хламидия нямам. :?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2007, 16:31:45 pm »
Да, аз окосмяването го имам. И ще потърся Маркова или Монастирска. Само те се занимавали със стерилитет. Но кажете ми и вие, завишение в тези 3 хормона може ли да е причина за безплодието ми?

да, може да е причина. не се колебай да идеш при специалист, мани ги кварталните гинеколожки.
а спермограмата как е?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Февруари 28, 2007, 16:33:21 pm »
Може да оплоди всички ни тука. :D
*
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2007, 20:52:45 pm »
Искам да вмъкна - евала на тази гинеколожка, че си е признала, че не знае, вместо да си придаде компетентен вид и да те хвърли на черешата.
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2007, 21:17:25 pm »
Нензнам кои други хормони си пускала, но ми се струва че ти трябва свестен ендокринолог. Не разбрах само що ходиш да мъчиш кварталната гинекологжка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2007, 21:26:02 pm »
Сега остава да си разгадая сама хормоните и да разбера те ли са причината да нямаме бебе. :(

Възможно е ,причината за стерилитета да се крие точно в тези хормони!!!Само специалист ще прецени  нещата!
Какви точно бяха стойностите на хормоните????
Непременно се консултирай с добър специалист....иначе само си губиш време.
*
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2007, 22:42:06 pm »
аз съм с увеличен тостерон и ходя при едно от светилата по стерилитет.не ми е казвал , че това може да е причина.даже не ми е дал никакви лекарства за да го намалим.явно при някои жени е нормално.
« Отговор #13 -: Март 01, 2007, 00:54:18 am »
последно при ендокринолог ли трябва да ходя или при специалист стерилитет.Кой трябва да вкара хормоните ми в норма? За тестостерона и аз не бях много съгласна и затова я отрязах с Диането, което щеше да ме обрече на още година бездетие след като дори изписващата ми го лекарка незнае от него ли е. Ох.Ще се оправи ли тази държава някога. Няма никакъв ред , а ние пациентите най малко знаем какво да правим. Малко сме все пак момичетата които четем и пишем в подобни форуми. Ми останалите? Та за тях няма шанс като гледам ако върви така. Не исках да натоварвам форума с моите изследвания, но ще ги напиша все пак да ги видите и да си кажете мнението. Все пак аз разбирам много малко за разлика от повечето тук , които понякога ме шашкате със знания.

FSH - 4.84                  /0.27-4.20/
LH - 7.01                    /до 11.4/
Prolactin - 277.20         /72-511/
Estradiol - 131.20         /40-81/
Progesteron - 22.29      /17-27/
Testosteron - 1.27       /0.06-0.82/

Това са. Понеже си ги пуснах на своя глава а в референтните стойности има по няколко варианта според фазите , аз написах тези които са за лут. ф. защото на 7ми трябва да ми дойде и се предполага че фазата с овулацията съм я минала преди около седмица.Като гледам много е тънък момента с тези фази обаче да се сравнява и как едно разминаване може да даде грешна диагноза, защото ако сега съм в овулация а не в лут.ф. ще излезе че имам дефицит на хормоните а не завишение.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Март 01, 2007, 01:08:23 am »
златно правило е репродуктивните хормони, с изключение на Прогестерон, да се изследват на 3-ти ден от началото на менструалния цикъл (с толеранс от 2-ри до 5-ти ден).

това го пишем, пишем, пишем и повтаряме тук постоянно. някои стари потребителки даже са си го сложили в подписа за постоянна информация.

направеното от теб изследване няма особена информативна стойност, с изключение на данните за тестостерона, който не се влияе от деня на цикъла и е явно завишен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Март 01, 2007, 07:33:30 am »
Мила Касиел , :Djam Е АБЦОЛЮТНО ПРАВА!!!!! :DТрябваше да ги пуснеш от3-5 ден от цикъла. :Dдругия месц пак ги повтори.......но между3-5ден от цикъла.
« Последна редакция: Март 01, 2007, 21:08:37 pm от adi »
*
« Отговор #16 -: Март 01, 2007, 07:42:44 am »
ами чак пък 1-3 ден....много рано бе!
най-добре е 3-5 ден.доц. маркова ми беше написала 3-5 ден, ендокриноложката беше написала 5-7, аз затова си ги пускам на 5ти ден-междинно!
« Отговор #17 -: Март 01, 2007, 12:05:32 pm »
Да, ще отида и на 5тия ден. После кои референтни стойности трябва да гледам?
« Отговор #18 -: Март 01, 2007, 13:24:03 pm »
тези които са за фоликулярната фаза...
« Отговор #19 -: Март 01, 2007, 19:08:56 pm »
За пролактина също няма знечение на кой ден се изследва. А и при тебе е в норма, така че можеш да не го пускаш отново.
Според мен на 3-ти ден е най-добре да се изследват хормоните.

lb2f