0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: опити за бебе и диета
« Отговор #80 -: Март 22, 2007, 19:57:19 pm »
Лан , за кой Начев става въпрос - за гинеколога или ендокринолога(те май са братя де).Ако е второто ,би ли споделила мнение за него и координати-може и на лични. :D
<br />
*
« Отговор #81 -: Март 22, 2007, 20:02:20 pm »
z22, гинеколога-хирург от МД. :) Нямам особено мнение, ходих при него само два пъти във връзка с евентуална лапароскопия, до която така и не се стигна.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #82 -: Март 22, 2007, 20:09:39 pm »
благодаря ти.Мен ми похвалиха ендокринолога ,та за това. :D
<br />
*
« Отговор #83 -: Март 22, 2007, 21:47:21 pm »
Моля ви се НЕ ГЛАДУВАЙТЕ като кучета, щом опитвате да забременеете. Намалявйте килограмите постепенно и трайно, а не като при Емилова - 10 кила за 20 дни и после - О, чудо за месец всичко се възстановява.
Драстичния глад е силен стрес за тялото.
В очакване ....
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #84 -: Март 22, 2007, 22:49:13 pm »
Фуска, права си, но да не обвиняваме д-р Емилова за следлечебното наддаване. нещата са изключително принципни и са въпрос на силна лична мотивация. не, че е лесно.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #85 -: Март 23, 2007, 07:18:07 am »
Моля ви се НЕ ГЛАДУВАЙТЕ като кучета, щом опитвате да забременеете. Намалявйте килограмите постепенно и трайно, а не като при Емилова - 10 кила за 20 дни и после - О, чудо за месец всичко се възстановява.
Фуси, не съм съгласна. Ама изобщо. Имах две гладувания при нея. Не бяха с цел да отслабна, макар и от това да имах нужда. Бях 76 кг. сега съм 65 зимата и 62 лятото. От последното ми гладуване мина повече от година. При правилно хранене не можеш да възстановиш изгубените килограми.
А за гладуването - има различни теории. Аз съм привърженик на лечебния глад, а за да е лечебен той трябва да е контролиран от медик и да НЕ СЕ  прекалява с него. В действителност има хора, които залитат и то доста в едната или в другата посока.
При мен гладуването даде много добри резултати. Мина през гърба ми, затова коментирам.
ПП Да допълня - съгласна съм, че не трябва да се гладува, докато се правят опити за бебе.
« Последна редакция: Март 23, 2007, 07:46:26 am от Жужка »
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #86 -: Март 23, 2007, 12:53:28 pm »
Моля ви се НЕ ГЛАДУВАЙТЕ като кучета, щом опитвате да забременеете.
Fussii, да си призная честно, на диета ядях най-редовно. Както се вижда от схемата - по пет пъти на ден. Иначе съм по-нередовна (1-2) пъти най-много, като компенсирам с високо калорични и доста вредни храни. Така че не мисля, че съм гладувала, напротив!  :)
*
« Отговор #87 -: Март 28, 2007, 17:24:08 pm »
А какво е отношението ви към опитите за бебе и постенето?
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #88 -: Март 28, 2007, 17:34:10 pm »
А какво е отношението ви към опитите за бебе и постенето?
Трябва да знаеш как да компенсираш липсата на изключените групи храни - виж в Лек от природата, там имаше подобна тема. Мисля, че се казваше "вегетарианка" или "вегетарианство".
Мога, стига да искам.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #89 -: Март 28, 2007, 17:45:51 pm »
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #90 -: Март 29, 2007, 09:22:28 am »
Жужка много ти благодаря!
*
« Отговор #91 -: Март 29, 2007, 11:10:56 am »
Лани,

може ли да пуснеш и задържащата диета...please :) кажи аз какво да направя за теб :) и ще го имаш :)
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #92 -: Март 29, 2007, 12:45:15 pm »
Жужка много ти благодаря!
:D За нищо!
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #93 -: Март 29, 2007, 20:00:43 pm »
8.00 - плод+чай (вода)
8.30 - 2 филийки хляб бонус с лютеница и сирене (може солети, солени бисквити, една тестена закуска)
10.00 и 16.00 - плод+чай (вода), две бисквити (или друго сладко, гледай размера да е като две бисквити, например половин вафла, малко шоколад и т.н)
12.00 два пъти седмично и в 19.00 пет пъти седмично - вегетарианско ядене (до около 300гр.), може и една филийка хляб бонус или самото вегетарианско ядене да е от въглехидратен тип - ориз, боб, леща, картофи, но е за предпочитане зеленчуково
12.00 пет пъти седмично и в 19.00 два пъти седмично - зеленчуково ястие + основно белтъчно ястие. Белтъчните ги описах в предната диета кои са. Като в 19.00 е най-добре зеленчуково + мляко (или сирене, кашкавал, извара).
Белтъчните е добре да се редуват, т.е. да има едно ядене яйца, едно риба и поне два пъти месо на седмица.
Това е последното задържане, предните бяха малко по-строги, но не се сещам точно как бяха  :(.
*
« Отговор #94 -: Март 29, 2007, 21:03:07 pm »
а как влияе безвъглехидратната диета на бебеправенето?има ли опастност да се получи хормонален дисбаланс или нещо такова?
Lan , душата, ти си спеца!
*
« Отговор #95 -: Март 29, 2007, 22:22:09 pm »
Мимка, нямам идея как влияе на бебеправенето. Само си мисля, че в момента, в който почнат да се ядат въглехидрати тялото ще се сети, че до сега е било лишавано и ще си навакса килограмите. Не че и това е сигурно, нямам си диплома за диетолог :lol:. Само така от дълъг опит в борбата с килограмите го казвам.
*
« Отговор #96 -: Март 30, 2007, 10:38:31 am »
Благодаря ти Лани :)
*
« Отговор #97 -: Март 30, 2007, 23:47:33 pm »
Залагам на спорта. Всяка сутрин започвам деня си с 50 коремни преси, вдигам гирички (по 150 набирания и вдигания на ръка се падат) + въртя колело в стаята. Диетите не са безопасни. Внимавайте с тях!
*
« Отговор #98 -: Март 30, 2007, 23:59:16 pm »
DivaRoza, съгласна съм - не са! Трябва си специалист. За спорта мисля точно същото. Повечето упражнения се изпълняват неправилно и могат да доведат до травми. За него също си трябва специалист да те наблюдава поне месец и да те консултира какво е подходящо и какво не. :D Мисля обаче, че със спорт не се отслабва. Поне при мен е така. Горя калории и после си ги наваксвам с ядене. Сама знаеш - 30 мин. на колелото са не повече от 250-300ккал, което е една вафла от по-сладките. Спортът е важен, за да има човек добър мускулен тонус и да е здрав във всяко отношение. Просто трябват и двете - отслабване (за много пълните като мен), последващ добър и здравословен режим на ядене и спорт - за здраве.
*
« Отговор #99 -: Април 02, 2007, 12:34:58 pm »
Хей Лани,

толкова много неща знаеш?

кажи за бебето? какго храниш? Ходи ли при Байкова да ти предпише специален режим на хранене?