0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
опити за бебе и диета
« -: Февруари 28, 2007, 22:57:51 pm »
моля ви , посъветвайте ме.качила съм доста кг. , но не смея да се подложа на диета , защото сме в непрекъснати опити за бебе.би ли могла диета а попречи на забременяване
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: опити за бебе и диета
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2007, 23:09:28 pm »
Много ти благодаря за поставената тема, защото и аз също много се вълнувам от темата. Като цяло наднорменото тегло би могло да окаже влияние върху забременяването, но от друга страна пък и рязкото сваляне на килограми би повлияло на хормоналния баланс, защото се стресира организма. Въобще темата ми е загатка. Нека, който е по-наясно се включи и даде съвет! Хубаво е все пак да сме едни красиви мами един ден.
*
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2007, 23:35:08 pm »
Много бих се радвала, ако някой наистина може да отговори на този въпрос и да даде съвет. В надеждата си всеки месец да е станало бебе съм качила 5 кг, които вече личат и са ми излишни. Тъкмо прочетох някъде из сайтовете, че е полезно да се направи прочистващата диета, когато опитите за забременяване са безразултатни и се планува бременност и хоп...... вероятно гледахте по новините тази вече, че вероятността ако не се ядат мазнини намалявала с около 65% шансовете за забременяване. По БТВ го казаха. Направо не знам какво да правя сега. :ask:
*
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2007, 23:42:58 pm »
Отговарям от личния си опит. Аз бях 75кг (при ръст 159). Реших, че е крайно време да оправя това положение. Отидох при д-р Байкова, която ми състави диета, достатъчно балансирана, за да не си докарам някаква болест. Свалих 19кг. На следващия месец правих хормонални изследвания - бяха като по учебник. Забременях (след година и половина опити, даже малко отгоре), за съжаление извънматочно. След възстановяването от операцията, пак съм бременна.
Искрено смятам, че затлъстяването е бил един от основните фактори за моето безплодие.
Изводът - с две ръце гласувам за правилното хранене, но само ако наистина имате нужда и само ако ви следи специалист. Драстични диети на своя глава - ТВЪРДО НЕ!
Пожелавам Ви успех от цялото си сърце, и в отслабването, и в бебeправенето!
« Последна редакция: Март 05, 2007, 13:41:27 pm от Lan »
*
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2007, 23:45:20 pm »
дано утре се включат още мнения, защото аз от лекарства и стрес съм качила 8 кг]
*
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2007, 23:47:31 pm »
не става въпрос точно за затлъстяване, много ти благодаря все пак , но повече мнения по добре.и може би съвети за някоя подходяща лека диета
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Март 01, 2007, 01:10:43 am »
5-6-7 килограма в повече нито пречат на забременяването като ги имате, нито пречат, като ги махате....

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Март 01, 2007, 07:28:27 am »
...... вероятно гледахте по новините тази вече, че вероятността ако не се ядат мазнини намалявала с около 65% шансовете за забременяване. По БТВ го казаха. Направо не знам какво да правя сега. :ask:

Кога точно се коментира този проблем????? 8OЕЕЕ това съм пропуснала.
*
« Отговор #8 -: Март 01, 2007, 07:44:58 am »
аз мисля, че въпроса не беше толкова дали пречат килограмите, колкото самото гладуване дали пречи на забременяването.примерно ако се ядат 1-2 кг ябълки на ден, това си е един вид гладуване, усещаш глад постоянно.това пречи ли на забременяването?
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #9 -: Март 01, 2007, 10:44:25 am »
Изводът - с две ръце гласувам за правилното хранене, но само ако наистина имате нужда и само ако ви следи специалист. Драстични диети на своя глава - ТВЪРДО НЕ!
Абсолютно съгласна!
Дори и да се гладува - трябва да е под лекарски контрол. Имам 2 гладувания, проведени при д-р Емилова. В резултат овулацията ми се възстанови. Последно д-р Александров ме пита дали не съм почнала да се стимулирам на сама глава с клостил, яйчниците ми изглеждали "накичени" с фоликули като "пред инвитро".
Подчертавам, че по време на гладуването НЕ сме правили опити за забременяване!
НИКОГА не си предписвайте сами диети! Има си специалисти.
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #10 -: Март 01, 2007, 11:24:10 am »
И мен много ме вълнува тази тема.Качила съм 5 кг и това ми влияе зле на самочуствието.
В тази връзка,след консултация по телефона с гинеколог,започнах разделно хранене от няколко дни.Въобще не се гладува,много е здравословно и видях страхотни резултати при приятелката ми която след раждане с това хранене свали 30 кг за 3 месеца.
Мисля,че това е добър вариант.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #11 -: Март 01, 2007, 11:38:30 am »
Привет момичета.
По темата - аз също от личен опит. Правхме опити за бебе и въпреки това бях ограничила храната или по-скоро минах на разделно хранене и гледах между всяко хранене да има поне 4 часа почивка. Това не ми попречи да забеменея, а в същото време свалих малко килограми 2-3. За по-сериозна диета предполагам трябва консултация с лекар.
« Отговор #12 -: Март 01, 2007, 12:18:37 pm »
За да се получи забременяване, трябва да има  хормонално равновесие в организма. При определена височина, възраст и костна структура тялото има един интервал, в който се движи нормалното тегло  (то може да варира няколко кг под и над т.нар."идеално" тегло).  Теглото извън тези граници може да причини хормонални отклонения.
Затова при някои жени поднорменото или наднорменото тегло са проблем за забременяването. От друга страна, за да се получи забременяване и да се износи здрава бременност, организмът на жената се нуждае от достатъчно калории, протеини, витамини и микроелемнти. Недостигът може да причини ред проблеми.
Затова драстичните диети и глад не се препоръчват при желание за забременяване. Е, малка корекция на калориите непречи, а ако е съчетана и с повече движение, още по-добре. :)
*
« Отговор #13 -: Март 05, 2007, 08:34:52 am »
Здравейте,

и аз имам 10-тина кг които ми пречат. Бях при доцент Маркова от варна и тя категорично ми каза че трябва да отслабна.

Може ли някой да даде координати на д-р байкова и да разкаже малко по-вече за работата си с нея? А с д-р Емилова? Къде бих могла да се консултирам с нея?

В събота беше пълнолуние и от 2 дни сам на плодове...мисля си че ако гладолечението е само за 4-5 дни, не е толкова наложително да ни следи лекар...или греша?

Благодаря на всички които ще се включат с мнения.
*
« Отговор #14 -: Март 05, 2007, 09:46:23 am »
Nivear, грешиш! По принцип гладолечението се отрича (дори и от д-р Емилова вече, която премина на плодолечение). Това е излишен стрес - отслабва се с редовно хранене, но по-малко калорично и разделено по групи. Отслабва се достатъчно бързо, така че от глад определено няма смисъл.
Всъщност смятам, че и яденето само на плодове е вредно, първо защото организмът свиква с подаваната храна и мозъкът си прави извод: "Еднообразна храна, недостатъчно хранителни вещества, значи ГЛАДНИ ГОДИНИ, значи трябва да се трупат калории!" Редуцира всяка калорийка и я трупа на дупето. Трябва да се приемат достатъчно често в малки количества храни от всички групи. Тогава сигналът, който се обработва е: "Яде се по малко, но  често, храни от всякакъв вид и с всички необходими вещества, значи БОГАТИ ГОДИНИ, няма нужда да се презапасявам, може да изхвърля излишните кила, защото не са ми нужни."
Второ, защото при ядене на едноoбразна (например плодова) храна, не се приемат две от трите основни групи храна и мозъкът ще крещи: "Гладен съм!". Това е ужасен стрес!
« Последна редакция: Март 05, 2007, 13:42:30 pm от Lan »
*
« Отговор #15 -: Март 05, 2007, 10:01:55 am »
Всичко, което съм написала важи за здрави хора. При установен проблем (болест), диетолозите понякога предписват и еднообразна храна (дори и глад). Те имат изследвания и наблюдения как се процедира в такива случаи. Така че поне еднократна консултация при началото на каквато и да е промяна в режима на хранене със специалист е много важна!
При здрави хора, промяната трябва да е постоянна и балансирана, не хаотична и еднократна - това е абсолютно безсмислено!
*
« Отговор #16 -: Март 05, 2007, 10:05:51 am »
След операцията ми от извънматочна бременност през декември миналата година много напълнях. Цял месец се излежавах в къщи - глезене, гости, кафенца, сладки, натурални сокове и т. н. Понеже сега си почивам от бебеправене днес започвам диета. Диетата е безвъглехидратна и в момента е хит при нас.  Изключват се всички въглехидрати - захари и скорбяла от храненето ни. Преди малко я написах цялата, но скапаният ми нет изключи и сега пиша пак.  Първите 6 дни губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 26 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг. При всеки човек действието е различно! Ако някой проявява интерес, ще я напиша отново.

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #17 -: Март 05, 2007, 10:27:51 am »
По принцип гладолечението се отрича (дори и от д-р Емилова вече, която премина на плодолечение).
Лан, гладолечението, което провежда д-р Емилова винаги и било плодолечение. Системата е ясна и лесна за изпълнение. Не е на д-р Емилова, а на Лидия Ковачева. Всеки може да си купи книжката и да я прочете. Интересна е и има много полезна информация. Интересното е, че в цялата процедура не чувстваш глад. Процеса условно е наречен гладуване. Разбира се всеки има начин да контролира теглото си. Гладуването, обаче има съвсем друга цел.
Nivear, кратките гладувания (на плодове и зеленчуци) от порядъка на от 1 до 5 дни могат да бъдат провеждани без лекарски надзор. Много важно е обаче да се знае как точно да се захрани организма след това, за да не се получи този стрес и глад, за който говори Лан. Това просто няма как да бъде направено правилно без лекарски контрол или ако нямаш опита от дълга практика.
Емилова има странице в и-нет - пусни търсачка и ще ти излезе инфо. Тя работи с екип от много специалисти, клиниката й се намира в КК "Св. св. Константин и Елена" до Варна. Аз съм изключително доволна от тях. Ако не могат да направят нещо - казват ти, така че не храниш напразни надежди. Не е задължително да провеждаш гладуването в санаториума (макар, че ще е по-добре за теб, но пък е доста скъпичко). Можеш да пътуваш. Има прием всяка събота от 8 часа докато има пациенти.
Мога, стига да искам.
« Отговор #18 -: Март 05, 2007, 10:34:58 am »
Цитат
Първите 6 дни губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 26 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг.

Душка, все си мисля, че след такова драстично отслабване за почти цял месец, ако захранването след това не е правилно следва йо-йо ефект... А това определено не се отразява добре на организма.

Напълно съм съгласна с Лан, че при отслабването трябва да се подава по малко храна от всички групи, защото иначе винаги рискуваме липса на определен тип вещества в организма.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #19 -: Март 05, 2007, 10:40:10 am »
По принцип гладолечението се отрича (дори и от д-р Емилова вече, която премина на плодолечение).
Лан, гладолечението, което провежда д-р Емилова винаги и било плодолечение. Системата е ясна и лесна за изпълнение. Не е на д-р Емилова, а на Лидия Ковачева. Всеки може да си купи книжката и да я прочете. Интересна е и има много полезна информация. Интересното е, че в цялата процедура не чувстваш глад. Процеса условно е наречен гладуване.
Жуже, грешиш, познавам жена, която е била подлагана на пълен глад от д-р Емилова. В началото нейното "гладолечение" си е било гладуване, плодовете са новост. Дори и първите и изяви по телевизията говореше за пречистващата сила на пълния глад. Отскоро говори за "плодолечение".
« Последна редакция: Март 05, 2007, 10:42:06 am от Lan »