0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как да зачена момче
« -: Март 02, 2007, 23:17:08 pm »
Здравейте, съвсем нова съм тук. Мъжът ми има наследствен проблем с бъбреците. Трансплантиран е. Много го обичам и бих искала да си имаме наше дете. Говорил е с лекар, специалист по бъбречни заболявания
и той му е казал, че ако имаме момче то няма да наследи заболяването му. Но за момиче рискът е 50/50. Той е страдал много заради здравословното си състояние. Не би искал да причини това на детето си. Още по-малко пък аз.
Как да заченем момченце?
Зная колко силна е вярата и молитвата отправена към Бог!
Подкрепете ме!
Напишете ако знаете как можем да увеличим шансовете да имаме здраво дете, как да заченем момченце?
*
Re: Как да зачена момче
« Отговор #1 -: Март 02, 2007, 23:29:51 pm »
Китайците са измислили таблица, намерях някъде из Интернет. Отгоре по хоризонталата засичаш навършенита си години - ама точно навършени, а надолу по вертиката засичаш месеца на зачеването и така предварително гадаеш пола на бъдещото бебе. Незнам колко е вярно, но като изчислих за близките ми - всичко съвпада.
•      18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33
1   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   М
2   Ж   М   М   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж
3   М   Ж   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М
4   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж
5   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   Ж
6   М   Ж   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М
7   М   М   М   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   Ж   Ж   Ж
8   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   Ж   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж
9   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   М   М   Ж   Ж   Ж   М
10   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж
11   М   Ж   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж
12   М   М   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М   М   М

*
« Отговор #2 -: Март 02, 2007, 23:34:03 pm »
Ох
Китайците са измислили таблица, намерях някъде из Интернет. Отгоре по хоризонталата засичаш навършенита си години - ама точно навършени, а надолу по вертиката засичаш месеца на зачеването и така предварително гадаеш пола на бъдещото бебе. Незнам колко е вярно, но като изчислих за близките ми - всичко съвпада.
•      18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33
1   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   М
2   Ж   М   М   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж
3   М   Ж   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М
4   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж
5   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   Ж
6   М   Ж   М   Ж   М   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М
7   М   М   М   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   Ж   Ж   Ж
8   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   Ж   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж
9   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   М   М   М   М   Ж   Ж   Ж   М
10   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   М   М   Ж   Ж   Ж   Ж
11   М   Ж   Ж   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж
12   М   М   М   Ж   Ж   М   Ж   М   Ж   М   Ж   Ж   Ж   М   М   М

Ох, нещо не се копира добре.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Март 03, 2007, 00:36:04 am »
ох, дано момичетата се включат с повече идеи. аз си спомням нещо за връзката между деня на половия акт и овулацията. май ако се прави секс 2 дни преди овулация е малко по-голям шанса за момиче, а ако се прави секс в деня на самата овулация - за момче. но не съм сигурна дали не беше обратното.
все пак, имай предвид, че всички тези "начини" са не много достоверни и доста ненадеждни. няма сигурен начин да предопределиш пола по естествен път.
ако не е тайна - какво е точно заболяването на мъжа ти, което е довело до бъбречна недостатъчност и което се предава по женска линия само?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Март 03, 2007, 01:33:00 am »
май ако се прави секс 2 дни преди овулация е малко по-голям шанса за момиче, а ако се прави секс в деня на самата овулация - за момче.

Точно така е. "Женските" сперматозоиди се придвижват бавно и тромаво, но пък издържат няколко дни. За да минат през шийката, матката и да се зкарепят по тръбите им трябва много повече време, но пък веднъж стигнали до там могат да издържат още доста време. "Мъжките" са бързи, но пък издържат много кратко време. За много кратко време стигат до тръбите, но ако там няма яйцеклетка да ги чака или пък се забави с повече от няколко часа, те може и да не издържат.

Ако се въздържате 3-4 дни и след това правите секс в ден, който е да речем на 3 дни от овулацията, шансовете са по-големи за момиченце.

Ако се въздържате 3-4 дни и след това правите секс в деня на самата овулация, възможно най-близко до нея, шансовете са по-големи за момченце.

Ако обаче правите секс всеки ден, шансовете са си равни.

И забележи: говоря за ШАНСОВЕ. И 1:100 да е, може пак да стане момиченце.

Овулацията може да се установи с най-голяма точност само ако си познаваш тялото много добре и лекар ти помага с ултразвукови изследвания и тестове на хормони.

Не знам до колко ми е правилен съвета, но смятам, че повторна и трета консултация по проблема, както и генетични изследвания, биха били полезни в този случай.

Мислили ли сте за донорска инсеминация?

Желая ви успех и здраво бебче!

Alexandra
*
« Отговор #5 -: Март 03, 2007, 03:25:31 am »
ох, намерили сме ние, та сме премерили!сега остава на това нямане и претенции да имаме! :?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Март 03, 2007, 09:50:23 am »
Мимка, мисли преди да пишеш.Съпругът има генетична обремененост.
Има някаква теория, че ако контактът е точно преди овулацията ще се роди момче, но доколко е вярно се съмнявам. Въпрос на късмет е.
Късмет, каквото и да решиш.
Относно донорската инсемицая  съм против. Не се знае донорът каква обремененост носи.
« Последна редакция: Март 03, 2007, 09:52:15 am от Lali »
« Отговор #7 -: Март 03, 2007, 09:56:30 am »
ох, дано момичетата се включат с повече идеи. аз си спомням нещо за връзката между деня на половия акт и овулацията. май ако се прави секс 2 дни преди овулация е малко по-голям шанса за момиче, а ако се прави секс в деня на самата овулация - за момче. но не съм сигурна дали не беше обратното.
все пак, имай предвид, че всички тези "начини" са не много достоверни и доста ненадеждни. няма сигурен начин да предопределиш пола по естествен път.
ако не е тайна - какво е точно заболяването на мъжа ти, което е довело до бъбречна недостатъчност и което се предава по женска линия само?

И аз някъде бях чела подобно нещо - "женските" сперматозоиди са по-издържливи. За момче трябва "мъжкар" да превземе яйцеклетката.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #8 -: Март 03, 2007, 10:03:18 am »
Има таква теория. Ще ми трябва малко време да намеря една табличка. Имаше я преди време етърва ми. Тя така си изчисли пола и на двате дечица. Ще я потърся и до ден два се надявам да я публикувам - с етърва ми живеем в различни градове.
И все пак не може 100 % да си сигурна в резултата  :(.
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #9 -: Март 03, 2007, 10:52:06 am »
Не знам до колко ми е правилен съвета, но смятам, че повторна и трета консултация по проблема, както и генетични изследвания, биха били полезни в този случай.

Подкрепям! Направете консултация с генетик и генетични изследвания.
Успех!
*
« Отговор #10 -: Март 03, 2007, 13:51:03 pm »
Фиа по китайската таблица излиза, че трябва да имам момиченце. В момента всички прегледи го потвърждават, но като нищо да е чиста случайност.
А и след няколко дни ще знаем със сигурност  :) дали докторите са познали пола.
Може и другите майки да кажат дали таблицата им е познала пола!
*
« Отговор #11 -: Март 03, 2007, 14:55:16 pm »
възможно е и да не е вярна, обърни внимание, че не се е копирала добре и трябва да засичаш някак по диагонал.

*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #12 -: Март 03, 2007, 14:55:24 pm »
Таблицата е разместена и ми излезе момче, дори бях започнала да пиша, че не е вярна, но като се вгледах и изброих колонките- да, вярна е.Излиза ми момиче и такова родих.
*
« Отговор #13 -: Март 03, 2007, 16:53:29 pm »
Аз,доколкото разбрах,Любов е имала консултация с генетик.За "X" и "Y" сперматозоидите е експериментално доказано,но разбира се,не дават 100% гаранция.И все пак-до овулацията-без секс,или само с  презерватив,а по време на овуто-действайте!А по-сигурният вариант е предимплантационната диагностика,с която не съм наясно и,която доста усложнява нещата финансово...Не се отчайвай,моличка!Струва си да опитате! :bighug:
Относно таблицата: числата по вертикалата какво отразяват?-месеците астрономично,или броя на месеците от навършването на съответните години?
*
« Отговор #14 -: Март 03, 2007, 17:02:35 pm »
И още: след 33 какво следва да заченем???
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #15 -: Март 03, 2007, 18:23:12 pm »
Тук един линк, но е на немски :D
http://9monate.qualimedic.de/articles/read.php?article_id=1364

Там, най -долу в статията е и китайския календар, но нещо не се отваря при мен. Но аз не бих го приела на сериозно :lol:
« Последна редакция: Март 03, 2007, 19:05:19 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #16 -: Март 03, 2007, 19:01:04 pm »
Благодаря, че се включвате! Да имахме консултация с генетик. Той обясни това, което написах по-горе. А също, че във вторият месец от бременността може да се изследва плода за заболяването. И ние да решим дали да  я продължим . Не искам да си представям такава бременност-изпълнена с притеснения и тревога и накрая да приключи с аборт. Винаги съм била против абортите. Даже си мисля, че не бих искала да ми правят това изследване.
Никак не е лесно.
Четох в интернет, че ако искат момче двамата родители е добре да се подложат един месец преди зачеването на диета богата на калий и натрий и бедна на калций и магнезий. Дали е достоверно това?
« Отговор #17 -: Март 03, 2007, 19:23:13 pm »

При първа бременност - момче.
*
« Отговор #18 -: Март 03, 2007, 19:36:57 pm »
Ако вярваш в тези таблици, в бг мама има такава, че дори и формУла. В гугъл напиши Киитайска таблица и първия линк е към нея.
*
« Отговор #19 -: Март 03, 2007, 20:06:28 pm »
Ако вярваш в тези таблици, в бг мама има такава, че дори и формУла. В гугъл напиши Киитайска таблица и първия линк е към нея.
Ама аз се шегувам,беее :D...или просто човек да позяпа за разнообразие :wink:
Любовче,мила,и аз съм го чела това с диетите,ама пък да не направиш недостиг на Са?!Не прекалявай с много строга диета!И спазвай правилото за "след пукане на фоликула" и,щом искрено желаеш да си имаш детенце от този човек-действайте смело-шансът да си имате момче е много голям!А на теб ти се възхищавам!!!И ти желая да ти е жив и здрав мъжо,а много скоро и още един малък здрав мъж :balk_63: