Здравейте, jam, iliyanas,
Благодаря за съветите.
Разбира се, че няма да предприема самолечение със стимулиращи препарати, засега сме следили само два месеца с УЗ и няма овулация. Мисля да настоявам пред лакарката си за поне още 2 месеца следене, за да сме сигурни настъпва или не овулация.
А иначе съм изследвала всички хормони без прогестерон през януари и всички са в норма /Пролактин, ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Тестостерон, ФТ3, ФТ4, ТСХ/. Според вас дали е необходимо пак да се повторят, правени са преди 5-6 месеца??
За хламидии ми предстои да се изследвам този месец, но съпругът ми се изследва кръвно след консултация с д-р Кацаров и резултатът е отрицателен, така че се надявам и при мен да няма. Но за всеки случай ще се изследвам по метода с вземане на секрет. Лекарката ми каза, че се прави само в клиниката по дерматология към Александровска болница. Ако знаете повече, къде се прави това изследване ще се радвам да ми отговорите.
Колкото до проходимостта на тръбите, ще го направя и това нещо, колкото и да не ми се иска.
Но сега предстои операция на съпруга ми за премахване на киста в тестиса при Кацаров другия месец, може би ще изчакаме 2-3 месеца след това да видим ще има ли подобрение в качеството на спермата и тогава ще пристъпвам към цветна снимка или хидротубация-нали след такава процедура се увеличават шансовете за забременяване все пак, да не ги хабим напрачно предварително.