Отидох при д-р Тодоров, след една неуспешна инсеминация в клиниката на д-р Щерев и след една цветна снимка, според която имах срастване и непроходими тръби. След като ме прегледа, каза , че имам ендометриоза и всъщност по този повод ми назначи изоимунизацията. После по план трябваше да ми направят операция за отстраняване на това срастване и после ин-витро. За ендометриозата никой дотогава не ми беше казвал. Изоимунизацията се прави в 26 последоватилни дни, непрекъснато. Няма значение цикъла. Взема се кръв от съпруга, прави се серум в 26 дози и ти се бие на теб. Подкожно, в ръката. Може и да не се поставят в клиниката, но аз лично предпочетох да ходя (плаща се по 2 лева за поставяне). Смятам, че дори и такава наглед проста манипулация трябва да се прави от професионалисти. В събота и неделя, когатп те не работят ходех в Закрила. Но практически може във всяка болница да се поставят. Тъй като сестрите не знаеха какво е това изоимунизация, аз обяснявах, че това е подготовка за ин-витро. както вече казах, оказа се, ч