0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Суеверие или не по време на инвитро процедура?
« Отговор #20 -: Март 06, 2007, 19:19:44 pm »
зависи в какво настроение ще съм и около процедурата и при подготовката. при всички случаи обаче ще има хора, които ще знаят всяка малка досадна подробност. така както ще има и такива за които отговора ще е "не съм бременна - дебела съм", дори когато съм в напреднала бременност...кой както иска така да го разбира
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #21 -: Март 06, 2007, 20:03:18 pm »
Фреши, много искам да успееш. Точно ти. Защото си много борбена.
« Отговор #22 -: Март 06, 2007, 20:05:07 pm »
така както ще има и такива за които отговора ще е "не съм бременна - дебела съм", дори когато съм в напреднала бременност...кой както иска така да го разбира

Лиляно моме.... усмя да ме разсмееш с пълно гърло  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ама си права де, то и аз имам такива екземпляри  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #23 -: Март 06, 2007, 20:44:28 pm »
знаеш как е :lol:
каквото повикало - такова изкрещяло 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #24 -: Март 06, 2007, 21:35:15 pm »
   Аз нямам притеснения и говоря спокоино за опитите си.Дори ми се струва ,че колкото повече  премълчавам,толкова повече интереса расте -защо нямаме бебе и дали правим нещо...То след 10 год брак е ясно,че има проблем.Нямам какво да крия,няма нищо срамно ,нищо необичаино ,нищо страшно в това да правя ИКСИ за да постигна мечтата си.Които не го разбира,ако има интерес- обяснявам,ако пък не-здраве да е  :)
*
« Отговор #25 -: Март 06, 2007, 22:29:23 pm »
Ами аз гледах да кажа възможно на най-малко хора,и то не заради някакво суеверие,ами точно за да не ме съжаляват после като/ако не стане (с други думи съм напълно съгласна с теб,Лали :balk_602:)...Казали сме на родителите си(естествено - те първи знаеха!),и на най-близките ни приятели. 

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #26 -: Март 06, 2007, 22:37:51 pm »
Ами аз също не крия-и какво да крия? Всички мои приятели, колеги и роднини знаят! След първия ин витро опит -забременях-честитиха ми-радвах се, радваха се и те! След няколко седмици се разбра , че плодът не се развива-съчвустваха ми-разбрах ги и на тях им беше гадно, това са истинските хора ! И аз на тяхно място бих се държала така. Това съм аз-за добро или зло и така ги разбирам нещата! :D
« Последна редакция: Март 07, 2007, 07:26:58 am от peta »
« Отговор #27 -: Март 07, 2007, 09:31:05 am »
Фреши, много искам да успееш. Точно ти. Защото си много борбена.

Благодаря ти, Лалинка :D И аз искам много точно ти да успееш, защото си хубав човек :D

Искам наистина всички да успеем и до голяма степен вярвам, че това ще стане! :D
Благодаря ти, Бени!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #28 -: Март 07, 2007, 09:33:36 am »
  Дори ми се струва ,че колкото повече  премълчавам,толкова повече интереса расте -защо нямаме бебе и дали правим нещо...То след 10 год брак е ясно,че има проблем.  :)

Да, след 10г. брак е ясно, че има проблем, но за интелигентните хора. На мен ми се е случвало да ме питат - Айде вие какво чакате, та не си правите бебе? - тогава направо полудявам.
Но след като ни даваха с мъжа ми по БТВ-новините, на протеста пред здравната каса, вече всички знаят - и колеги, и роднини, и приятели - и вече не чувам подобни въпроси.
Срещам подкрепа от всички и съчуствие след неуспеха - мисля, че това е нормално.
« Отговор #29 -: Март 07, 2007, 12:11:38 pm »
Първият път бях казала на много хора - колеги, близки и познати.
Този път ще си го спестя - ще знаем само аз, мъжът ми, родителите ми и шефката.
Не, че ме е страх от лошо влияние, просто ми писна да ми казват: "Успокой се, следващия път ще стане!"
« Отговор #30 -: Март 07, 2007, 12:33:22 pm »
Честно казано и аз се чудя по този въпрос. Предстои ни ИКСИ, а аз не мога да събирам всички емоции в себе си - ще се пръсна  :lol: Предполагам ще кажа на близки приятелки, на шефката... На родителите все още се чудя дали да им казвам за да не се притесняват излишно.  Притеснява ме мисълта че ако инвитрото е неуспешно ще трябва да се обяснявам на всички подред и да изживявам неуспеха отново и отново, но пък... ще имам рамо, на което да поплача.  :D

Едно обаче знам - няма да казвам на хора, които не чувствам че са добронамерени към мен, това е моето суеверие.
  09.11.2007
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #31 -: Март 07, 2007, 14:11:04 pm »
Първият път при инсето казах на приятелки, на родители и,т.н. , сега при ИКСИ то пак. Ако има следващ път, ще си го спестя. Отговарянето на въпроси и обясняването вече ме натоварва. Особено сега след неуспеха, на въпроса "Защо не стана?", вече  не исках да отговарям. Те не ме успокоиха, те ме натовариха с бъбрене и се налагаше аз да ги успокоявам, че на, такъв е живота. Майка ми ми зададе въпроса: " Каква матка имаш ти, че не ги захваща?". Какво да обяснявам повече...

При евентуален следващ път, няма да знае и майка ми дори. Така съм решила. Не от суеверие. За спокойствие. И за позитивна енергия.

Успех :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #32 -: Март 07, 2007, 16:11:53 pm »
Не бих казала нито на близки, нито на роднини, нито на колеги ... Едно, че никой от тях няма такъв проблем и са крайно неинформирани по темата.
Освен това ми се струва неестествено да говоря на хората за това. Все едно всяка двойка около мен да ме информира кога правят секс в овулация, за да стане следващия месец. Или пък какви мерки взимат за контрацепция, след като вече имат вече 1, 2 или там кой колкото е решил за достатъчно дечица.
Не от съображения за срам, просто това си е моя територия...
А и в повечето случаи интересът е продиктуван от незряло любопитство /особено важи за вторите групи/, а не от съпричастност.
« Последна редакция: Март 08, 2007, 11:12:49 am от mmery »
*
« Отговор #33 -: Март 07, 2007, 19:33:44 pm »
досега всички знаеха,но при следващ опит ще  кажа само на майка ми.
« Отговор #34 -: Март 07, 2007, 23:20:06 pm »
Най-близките ми хора знаят, че ми предстои процедурата.. реагират почти адекватно. От нищо не ме е срам, но все таки сега предпочитам никой да не знае... не знам защо.. това си е лично наша работа... ама пусто като имам нужда да говоря за това и казах на повече хора от колко мислех първоначално. Може би ще премълча кога почвам, да си спестя обяснения. Когато (ако) стане и му дойде времето, ще кажа.
*
« Отговор #35 -: Март 08, 2007, 10:10:41 am »
 И аз на никой не казах, освен на мама и сестричка - и май добре направих, че сега, когато разбрах, че не е станало, два дни събирам сили да им кажа. Ако повече хора знаеха, просто не знам как щях да се стегна да давам певече обяснения, и без това хич не ми се говори на тая тема.
*
« Отговор #36 -: Март 08, 2007, 11:19:47 am »
Ами факт е, че е хубаво да имаш, на кого да се пооплачеш по време на процедурата, особено при стимулацията хормоните ни правят доста чувствителни.... а половинките са свикнали да се държат "мъжки"  :lol: и много мисли и колебания казани на глас някой път ги пообъркват  8O Естествено, че при неуспех е неприятно да се обясняваш на всички и да слушаш успокоения, но колкото пъти съм споделила с някой пост фактум се оказва, че почти всеки втори има такъв проблем... И това ни прави повече хора, ако аз мога да помогна с моя горчив опит на някой да не извървява целия трънлив път! :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #37 -: Март 17, 2007, 18:07:41 pm »
Момичета, и аз подкрепям misi, ние сме обикновени хора със свои проблеми, разбира се, че не всички могат да ни разберат, но ако криеме това, че опитваме да създадеме дете чрез инвитро, то значи, че се срамуваме от себе си, от това, че може и да не се получи, от това, че може да ни се присмиват. Ако сме открити, ако можеме да говориме за тези си проблеми, без да се притесняваме, тогава ще сме силни и ще успееме с опитите си. Аз поне така мисля. И не крия, че опитвам с инвитро. Някои колеги и приятели ме разбират и се радват с мен, някои - не, но това няма значение, аз съм щастлива и не искам да се крия. А за суеверието - не го приемам. Успех на всички момичета, стискам палци всичко да е наред и да се похвалиме с добри новини тук.
« Отговор #38 -: Март 18, 2007, 11:04:09 am »
Момичета, и аз подкрепям misi, ние сме обикновени хора със свои проблеми, разбира се, че не всички могат да ни разберат, но ако криеме това, че опитваме да създадеме дете чрез инвитро, то значи, че се срамуваме от себе си, от това, че може и да не се получи, от това, че може да ни се присмиват. Ако сме открити, ако можеме да говориме за тези си проблеми, без да се притесняваме, тогава ще сме силни и ще успееме с опитите си. Аз поне така мисля. И не крия, че опитвам с инвитро. Някои колеги и приятели ме разбират и се радват с мен, някои - не, но това няма значение, аз съм щастлива и не искам да се крия. А за суеверието - не го приемам. Успех на всички момичета, стискам палци всичко да е наред и да се похвалиме с добри новини тук.

Аз лично не съм съгласна. Това че не искам да кажа за предстоящата процедура в никакъв случай не означава, че ме е срам! Та това е безумно! Защо да ме е срам??! Просто не желая да споделям, примерно.. това е въпрос на характер (не съм особено доверчива, да не кажа никак), няма нищо общо със срама или криенето. Не мога да споделям нещо с хора, за които знам, че няма да проявят интерес.. нито пък ги засяга по някакъв начин, нито пък са ми достатъчно близки.
*
« Отговор #39 -: Март 18, 2007, 16:58:39 pm »
За всичко което се случва с мен, разказвам само ако ме питат!
Защото за всички около нас е ясно, че имаме проблем!
А суеверието ми стига до добронамереността!
Ако знам че, този който пита е добър човек, споделям!
Всичко близки до сърцето ми знаят, че ми предстои процедура!
Ако някой от тях прояви интерес какво точно ще ми се случи, обяснявам!
Подробности, само който иска!

И при нас е абсолютно същото.