0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Ужасно съм объркана и ужасена и не знам откъде да започна...На 17.01 ми беше последната менструация. По принцип мензиса ми е редовен, като изключим един случай през лятото, където нещата се регулираха с Дуфастон. Февруари цикълът не ми дойде, а тестовете за бременност бяха отрицателни. Вчера сутринта си взех тест Шуърчек, който излезе положителен. Успоредно с това голямо закъснение, имах и имам болки и спазми в корема и напрегнати гърди. След положителния резултат вчера, веднага си запазих час във Вита. Там, на ехографа, нищо не се видя, с изключение на удебелена матка. Пуснаха ми веднага кръвен тест, който категорично потвърди съмненията, че съм бременна. HCG е 439, а ми обясниха, 4е при липса на бременност е до 5. Едно е сигурно, бременността не е в матката, но все още не се вижда и в тръбите. Казаха ми да отида отново в четвъртък, когато ще ми пуснат отново кръвен тест. Ако показателите са намелели, значи плода е загинал, но ако са се покачили, значи плода се развива някъде и трябва да открият къде. Не ме питайте как се чувствам от тази неизвестност. Ще ви бъда благодарна, ако някоя от вас, преживяла подобен ужас, сподели с мен за евентуалната развръзка и възможните изходи от ситуацията! Благодаря предварително!
« Последна редакция: Март 06, 2007, 13:33:09 pm от Мели »
*
Re: проблем
« Отговор #1 -: Март 06, 2007, 12:28:27 pm »
Изчакай до четвъртък.
Имаш ли предположение, кога е станало оплождането?
Възможно е да е рано за се види дори плоден сак.
Преди да предприемат мерки за евентуална операция от извънматочна (не ти го пожелавам), задължително направи още една консултация на друго място.
Стискам палци това да са притеснения без основание и скоро да се радваш на една растяща точица.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 12:31:34 pm »
Отиди при друг лекар с вагинален ехограф.
*
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 12:32:11 pm »
Ако последно мензиса ти е бил на 17/01/2007означава,че си в 6 г.с.По принцип в тези седмици се вижда ембрион в матката,но забременяването може да е станало по късно.Сигурна ли си,че лекарят, който те гледа може да му се довериш?Дано не е извънматочна.
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 12:33:13 pm »
Отиди при друг лекар с вагинален ехограф.
ехографът беше вагинален :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 12:42:34 pm »
Отиди при друг лекар с вагинален ехограф. Всеки лекар гледа различно и вижда различни неща.
*
« Отговор #6 -: Март 06, 2007, 12:50:12 pm »
Дано оплождането е станало по-късно и за това не се вижда нищо в матката. При моята извънматочна бременност се видя, че не е на мястото си точно по това време, а ЧХГ беше над 1500. А някакви симптоми имаш ли - кървене, болки ...?  Дано да не е извънматочна! Желая ти успех на прегледа в четвъртък! Потърси и второ мнение!

« Отговор #7 -: Март 06, 2007, 12:51:16 pm »
Отиди при друг лекар с вагинален ехограф. Всеки лекар гледа различно и вижда различни неща.
да, разбира се, задължително ще потърся второ мнение след четвъртък.
« Отговор #8 -: Март 06, 2007, 12:52:41 pm »
Дано оплождането е станало по-късно и за това не се вижда нищо в матката. При моята извънматочна бременност се видя, че не е на мястото си точно по това време, а ЧХГ беше над 1500. А някакви симптоми имаш ли - кървене, болки ...?  Дано да не е извънматочна! Желая ти успех на прегледа в четвъртък! Потърси и второ мнение!
имам само болки, но не перманентно и не само от едната страна. кървене нямам...
*
« Отговор #9 -: Март 06, 2007, 12:57:40 pm »
Стискам палци всичко да е наред в четвъртък!
*
« Отговор #10 -: Март 06, 2007, 13:22:10 pm »
ще стискаме палци да не е извънматочна,пиши какво е станало
*
Потърси второ мнение веднага.
*
Болките при мен бяха нетърпими - а аз имам доста висок праг на търпимост към болка  :?
И да не ти казвам, че ме размотаваха 3 седмици, защото не виждаха какво има и къде се намира... Съдраха ми г..а от инжекции за болки, за задържане, и какви ли не, а то се оказа извънматочна бременност :( та се наложи да ме оперират по спешност. При мен имаше и кървене. Болката се редуваше по сила, но я имаше почти постоянно. Не типичната менструална болка, а такава, която не ти дава да си седнеш на д-то и самата болка отиваше назад към ануса...
Имай предвид обаче, че извънматочната бременност протича по най-различен начин и с различни симптоми при различните хора.
Силно се надявам всичко да е наред и скоро да чуета сърчицето.
бихте ли ми препоръчали клиника или гинеколог, при когото мога да отида веднага? вчера бях във Вита
*
Според мен, в която и частна клиника по стерилитет да звъннеш и да обясниш, че се касае за съмнения за извънматочна ще те приемат. Пробай при Щерев, при Владимиров
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Симптомите са различни, мен ме боля търпимо и тъпо. Кървенето и болките продължиха няколко часа само, а се оказа, че тръбата се е разкъсала и цялата коремна кухина е в кръв.
При болки, са длъжни да те приемат и в спешните кабинети, в Пирогов и в МД, там обаче никога не е сигурно кой и как те гледа.
« Последна редакция: Март 06, 2007, 15:57:12 pm от Lan »
*
Аз почти нямах болки. Нямах и  кървене. Само леко придърпване и понякога тъпа болка в областта около пъпа. Даже напротив чувствах се прекрасно с всички останали симптоми на нормалната бременност - гадене, умора, пиене на много вода и т. н. ... Ех, после е много лошо ... Дано никога не го изпиташ! Отиди още сега на лекар за второ мнение и пиши как са се развили нещата при теб!  :crossfingers:

И аз имах зацапвания и ужасни нестихващи болки дни наред, а издържам много на болка, бях и в болница, но в крайна сметка се оказа не извънматочна бременност, а спонтанен аборт. Бях в началото на пета седмица и не виждаха нищо с вагиналния ехограф. Не задържах бебето, но все пак не беше и извънматочна. Има много варианти - дано всичко да се реши по най-лекия начин. Зная какво е да чакаш разрешението сред толкова съмнения.
И аз имах зацапвания и ужасни нестихващи болки дни наред, а издържам много на болка, бях и в болница, но в крайна сметка се оказа не извънматочна бременност, а спонтанен аборт. Бях в началото на пета седмица и не виждаха нищо с вагиналния ехограф. Не задържах бебето, но все пак не беше и извънматочна. Има много варианти - дано всичко да се реши по най-лекия начин. Зная какво е да чакаш разрешението сред толкова съмнения.
наистина чакането ме убива :( запазих си час при втори гинеколог за петък. утре ще ми пуснат пак кръвен тест за да видят дали HCG+B намалява. тогава има шанс да се размина с операцията и организма ми сам да изхвърли плода. но ако се е покачило, значи плода се развива някъде :( интересното е, че тези дни поддържах температура около 37.1-2, но от в4ера ве4ерта ми е 36,4-7. лекарката ми каза, че през първите три месеца бременните поддържат 37.1-2.
« Последна редакция: Март 07, 2007, 10:19:46 am от darkness »
Миличка не искам да те плаша, но не чакай до петък , посети час по-скоро и друг лекар. Симптомите са различни. При мен при първата ми извънматочна бременност нямах никакви симптоми. Имах положителен тест и се чувствах добре , без да съм имала никаква болка, до момента в който тръбата ми се спука /болката беше жестока, а аз търпя много на болка/, оперираха ме по спешност. Втория път беше съвсем различно. Пак имах закъснение и теста пак беше положителен. После прокървих съвсем леко, по-скоро зацапване някакво. Отидох на лекар , не се видя нищо и ми казаха чакаш. Това чакане направо ме убиваше. После започнаха едни болки , които ту се усилваха ту намаляваха. След това уж ми дойде , но това продължи около 10 дни. През всичкото това време съм посетила 6-ма лекари и чух много различни мнения. Моят съвет е консултирай се и с друг лекар. Има лекарства , които помагат да се изхвърли плода без да се налага операция, но трябва да се установи навреме. Късмет миличка