0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Виждам,че проблемите на повечето момичета в сайта са от съвсем друго естество,но аз вече имам три неуспешно завършили забременявания и се чувствам отчаяна.Със самото зачеване нямам проблем,но някъде около 4-5г.с. навлизам в някакъв кошмар.Започвам да повръщам,отначало по-рядко,след това-нон стоп,дори без да приемам храна или вода.И при трите бременности съм хоспитализирана и ми беше назначавана следната терапия:венозни вливания,мускулно-reglan (degan)...без никакъв ефект.Накрая резултата е тежки метаболитни нарушения,вкл.изменения в кръвната картина.Издържала съм в това състояние максимум 5 седмици,като накрая по моя собствена молба прекъснат бременността.И трите пъти бях отчаяна от бездушното отношение на медицинския персонал.Никой не ми направи никакви допълнителни изследвания,напр.хормонални.Никой не ми предложи алтернативна терапия-впоследствие разбрах по мои собствени проучвания,че има поне няколко различни схеми на лечение,вкл.комбиниране на различни медикаменти в случаи като моя.много искам да планирам една нова бременност,и то възможно най скоро,защото аз съм на 29,а партньора ми-на 39 и много желаем да имаме дете.Но какъв е смисъла да създавам живот,след като не мога да го запазя?Уморих се да агонизирам и да слушам само "всички бременни повръщат.ще търпиш!"Искам да намеря добър специалист по патологична бременност,който да вземе насериозно моя случай,но вече нямам доверие на лекарите.И,повярвайте ми,няма нищо по-тежко от това ти сама да убиеш плода,който носиш,само поради причината,че лекарите не са направили малко повече усилия,за да ти помогнат.Ще бъда много благодарна на всяка помощ,включително съвет за специалист-гинеколог.Извинявам се за дългата тема...
*
Re: Hyperemesis gravidarum-изключително тежък случай
« Отговор #1 -: Март 06, 2007, 18:27:17 pm »
Мила, съжалявам за това, през което минаваш.
Мисля, че вече е време да направиш малко изследвания. Добре е да се насочиш към имунологичните. Обикновено при повтарящи се спонтанни аборти се откриват имунологични причини.
Обърни се към доц. Конова в Плевен. До 15 март е в отпуска, но после ще приема пациенти. Тя ще прецени, какви изследвания трябва да се направят в твоя случай.
Избери си една клиника по стерилитет и си запиши час за консултация.

В София - д-р Стаменов - www.invitro-bg.com
д-р Владимиров - http://www.ivf.bg/

В Пловдив - д-р Даскалов - МБАЛ “Торакс”, ул. "Димитър Цончев" № 5 – Пловдив
Тел:    0898 / 20-60-05,
сл. тел. 032 / 621-620

Състоянието, което описваш не е нормално и се нуждаеш от добър специалист, който ще доведе нещата до щастлив край.
Горе главата и много късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 18:31:16 pm »
Не обръщай внимание на това, какво ти говорят здравите хора, например, че всички бременни повръщат. Хората, на които всичко им е наред са зли и непроявяват разбиране, освен към себе си естествено.

Потърси лекар, на който ще можеш да се довериш и така планирай следващата си бременост.

Пожелавам ти успех от все сърце!
*
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 18:32:07 pm »
Миличка, честно казано нямам решение за твоя проблем. Аз съм с 2 спонтанни аборта, но при мен май ткриха причината. Насочи се към клиника по стерилитет, за да ти се направят необходимите изследвания и може от някъде да изскочи причината.
Успех zai4e1977!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 19:27:35 pm »
девойки, нейните аборти не са спонтанни, а по желание (макар и с причина).
доколкото съм чувала димитрова от мд е добър лекар по патологична бременност. никога не съм я посещавала и нямам лични впечатления, защото никога (от както опитвам) не съм стигала до бременност. дори първото й име не знам. дано се включат повече от родилите вече момичета.
предполагам не вреди да направиш консултация и в репродуктивна клиника, защото въпреки че нямаш проблем с зачеването имаш проблем с износването на бременността.
успех
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!