0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
Здравейте момичета!
ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ! Пожелавам ви да получите най-хубавия подарък днес :bfp1:, и да го гушнете по коледните празници!!!
Аз пак имам въпросче и се надявам да не ви отегчавам. При първите изследвания за хламидии излезе резултат IgG 22 единици при норма 9-11, IgA и IgM си бяха в норма - съответно 3 и 2 единици. Пих азтрил, вибромицин, микомакс. Сега на контролата / понеже нямах време и възможност да ида пак до София и я направих тук / излиза че работят по друг метод явно и излиза пак резултат за IgG при норма 1<16 наличие 1:256. Казаха ми,че трябва да направя някво изследване "директен антиген от цервикален секрет". Някой знае ли кво означават резултатите от контролата. Ясно ми е че е завишено, но означава ли че са 16 пъти над нормата? И какъв е тоя директен антиген. Светнете ме моля ви!!!
Ааааа и кат излиза IgG само, не означава ли това, че има някви антитела от стара инфекция, и може ли да са от тва че имам хроничен цистит и имах хидронефроза на десния бъбрек, която излекувахме преди 5 месеца?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Директен антиген от цервикален секрет??????
« Отговор #1 -: Март 09, 2007, 07:32:46 am »
Антиген означава самият патоген, в случая самата хламидия.
Ако нямаш положителен резултата от изследването на ИгА и Иг М едва ли има наличие на хламидия в тялото/може и да има но да е в скрита/ и едва ли чрез PCR/ДНК директният тест ще се улови.
ИгГ показва наличие на антитела/както и другите имуноглобулини - А и М/- т.н имунен отговор.
Когато в тялото навлезе патоген - то реагира като образува антитела /свързват се : антиген-антитяло, и така тялото се 'преборва' само/ Най-бързо се образуват Иг.А и М - и най-бързо изчезват. Най-късно се образуват Иг.Г и той остава в тялото дълго време и напомня че то е било в контакт със съответният микроорганизъм.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #2 -: Март 09, 2007, 08:37:39 am »
Благодаря! Мааааалко ми се поизясни.
Denis, това с антителата и антигените го схванах, ама не разбрах кат излиза само ИгГ а другите 2 са във форма, означава ли това пак, че трябва да пия антибиотици? 

*
« Отговор #3 -: Март 09, 2007, 17:35:21 pm »
Здравей Магичка
и аз като теб, само че съвсем скоро, открих чрез кръвен тест, че имам хламидии. Моят титър беше също 1:256 при норма 1:16. Бях ужасена като видях резултата.
Моят доктор ми назначи сумамед. Азатрил е бг вариант на сумамед. Докторът ми обясни, че това са антитела, тоест никой на сто процента не може да ти каже дали са резултат от предишно заболяване, вече излекувано или са в резултат от протичаща инфекция. За да се разбере дали инфекцията е в момента, са необходими освен кръвните изследвания, да се вземе и вагинален секрет от церв слуз.
Не се притеснявай, тези гадинки се лекуват, макар и да са доста упорити понякога. Аз също като теб се бях побъркала от притеснения. Така че успокой се и се консултирай отново с гинеколога си какво ще правите.
Успех в лечението!