0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

petja81

болки в 15г.с.
« -: Март 09, 2007, 11:56:26 am »
към края на 15г.с. съм, а имам болки ниско долу. започнаха от ляво , после започнаха да се местят - в средата, в дясно. понякога болката е постоянна, понякога е като пронизване. доки каза, че това вероятно е от недоизлекувана гъбична инфекция. обаче, сега пак я лекуваме, а болките продължават. пия и магнерот 3пъти по 1 на ден. незнам дали да чакам още 1-2 дни или да му се обадя /лечението го провеждам само от 1 ден/. или пък да търся и второ мнение /тогава ще се чудя кой да слушам/. незнам, дали е рано още да има ефект от лекарствата?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: болки в 15г.с.
« Отговор #1 -: Март 09, 2007, 13:56:24 pm »
Здарсти Петя81, за едно си права, че има вариант, в който да се чудиш кого да слушаш. Аз също получих болки в 15.г.с, но си отидох на лекар, направиха ми мануален преглед, видеозон, консултация и едва след това ми назначиха медикаменти за контракциите, защото се оказа, че имам контрахирала матка. Но ти казваш, че лекарката предполага, че "това вероятно е от неизлекувана гъбична инфкция". Тя лекарката установила ли го е или само предполага????? Ако само предполага и го лекувате ми се струва странно. Иди си на лекар да те прегледа и да ти пусне изследвания, за да провери дали има остатъчна инфекция.
Стискам ти палци и успех.
« Последна редакция: Март 09, 2007, 13:58:45 pm от Nina »
*

petja81

« Отговор #2 -: Март 09, 2007, 14:21:04 pm »
да, установи го. но не знам дали ми прегледа шийката, а четох доста страшни неща за скъсяване на шийката и сега какво ли не ми се върти из главата  :?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #3 -: Март 09, 2007, 14:27:35 pm »
Звънни и пак ако се съмняваш и пак иди да те прегледа, може ако имаш контракции да ти изпише и друго освен магнезия и най-вероятно ще го направи, ако наистина имаш контракции и не минават. А за четенето на страшни работи - ми не чети чак прекалено много стаховити неща, не е много добре да си слагаме сами диагнози, че така само се обременяваме. Разбира се е добре да се ианформираме, но си е хубаво да се консултираш едновременно и с лекаря си :)
« Отговор #4 -: Март 16, 2007, 11:10:29 am »
Аз знам,че е нормално такива боли да те съпътстват до кум 20-тата седмица от разпъването на матката.Аз съм във 2-ри месец,но подобни болки ги имам от първата седмица - още преди да знам,че съм бременна.Тогава си мислех,че е предментруален симптом,а се оказа друго.При всички положения аз НИКОГА не съм чувала,че "нелекувана" губична инфекциа може да предизвика това.

Според мен си смени лекаря.Гъбичките могат да предизвикат сърбеж,парене при уриниране,неприятно течение.90% от жените носят почти постоянно вируса на губички във влагалището си и в момент в който имунитета отслабне веднага се проявяват...така,че какво точно по дяволите означава нелекувана губична инфекция -> причинила болки.Това за мен са глупости.Сори за крайното изказване,но смятам,че трябва да се ориентираш кум дриг лекар,който да реагира адекватно.Може да ти предпишат дуфастон и нп-шпа.Успех и леко бременеене.