0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета,
копирам една интересна статия ,която ми изпрати майка ми:

Списание "Здраве"
Сладоледът помага при забременяване
1 Март 2007
Американски учени доказаха, че пълномаслените млечни продукти повишават шанса за бебе

Жените, които ядат сладолед и пият пълноценно мляко, съществено повишават шанса си да забременеят, твърдят учените.

Американски изследователи са открили, че жени, които употребяват обезмаслени млечни продукти като обезмаслено мляко, например, почти двойно повече страдат от проблем с фертилността, свързан с менструалния им цикъл.

Около четвърт от жените, които не могат да забременеят по нормален път, страдат от проблем с овулацията, чийто главен симптом е прекратяването на месечния цикъл или неговата нередовност.

Изследователите са открили също така, че в сравнение с жените, които ядат сладолед един път седмично, тези, които правят това поне два пъти седмично, много по-рядко имат проблеми с менструалния цикъл, 40% от тях нямат такива проблеми.

Колкото по-често участниците в експеримента употребявали млечни продукти с висока масленост, толкова повече растяла вероятността те да заченат.

Хорхе Чаваро от Харвардската медицинска школа в Бостън, щата Масачузетс, препоръчва на жените, планиращи да родят дете, да сменят диетата си.

Той твърди: " Те трябва да преминат от млечни продукти с ниска масленост към такива с висока, например да заменят обезмасленото мляко с пълноценно, а вместо кисело мляко да ядат сладолед."

Причините на повечето проблеми с овулацията, водещи до безплодие, известно също като женско ановулационно безплодие, засега са неизвестни. Но те често биват свързвани с нарушения в режима на хранене, хормонален дисбаланс, прекалени физически упражнения, дисфункция на щитовидната жлеза и резистентност към инсулина.

Доктор Чаваро, чието изследване бе публикувано тия дни в списание  Human Reproduction казва, че връзката между млечните продукти с висока масленост и фертилността най-вероятно се обяснява с промените на хормоналния баланс при употребата на различни храни.

*
Вкусен съвет :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Ама че хубав съвет! Аз започвам да го следвам веднага :)
*
Аз не обичам сладолед! :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924

нема такива хора, бе!  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима

Има, има!  :oops: :balk_600:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
 :lol:Как ще няма! Аз съм всеядно, мога да ям буквално всичко включително охлюви, октоподи и дреболии (във всякакъв вид), но не обичам сладолед! Не, вярното е - отвращавам се от някои сладоледи, а другите просто не ги обичам  :lol:.
Ако я бях прочела тази статия по-рано, сигурно щеше да е голям зор да се пробвам да ям :(.

8O  8O  8O  8O  8O

Това ме шокира, честно  :lol:

Аз и ден не мога да изкарам без да си хапна. Даже като съм на диета едвам-едвам издържам повече от ден-два без сладолед. А съм много капризна относно храната :?
*
 :lol:Но иначе си падам много по "млечни продукти с висока масленост" - кашкавал, извара, сметана (не сладка) и пълномаслено мляко.
Така че заглавието е дискриминационно към всички, които не обичат сладолед!  :lol: Можеше да е: "Кашкавалът помага да се забременее!"
« Последна редакция: Март 09, 2007, 23:04:22 pm от Lan »
И аз така. :D Бях чела, че яденето може да повлияе върху пола на бебчето. Някой да е чувал за това? Как е възможно? Много ми е интересно.

Има, има. И аз съм от тях. :D
*
И аз така. :D Бях чела, че яденето може да повлияе върху пола на бебчето. Някой да е чувал за това? Как е възможно? Много ми е интересно.
Имаше статия в списание "На кафе" какво да се яде за момиче и какво за момче преди  забременяването. Честно казано, не ми звучеше логично - даже вкарах част от нея в "бисерите".
Но ако проявяваш интерес, ще се опитам  да я намеря. Но имай предвид, че не е писана от лекар.

А на сладоледа и  аз не съм голям фен, ям 3 пъти в годината. Ама вчера като видях  в кварталния магазин, си купих цяла  кутия. :lol:
*
ааа, аз пък съм върл фен на сладоледа.от 6 месечна възраст съм започнала да ям, спиране немя.ама като виждате и аз съм тука, така, че за автора на тая статия мога да кажа само  :nono:
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Ех,ако ставаше със сладолед ... Явно продажбите на сладолед са спаднали и си правят пи ар,за да се увеличат.
Sia, благодаря ти, но няма нужда да я търсиш :) И аз не вярвам. Няма логика. Но ми беше инетерсно дали този мит е разпространен в България. Явно е световноизвестен :D
незнам дали яденето формира пола на бебето но наблюдавам, че бременните покрай мен ако са с момче наблягат на банички, а ако са с момиче на кисели краставички. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

незнам дали яденето формира пола на бебето но наблюдавам, че бременните покрай мен ако са с момче наблягат на банички, а ако са с момиче на кисели краставички. :lol:
Еее, как ме разочарова!
Аз ям банички, а пък съм си поръчала момиченце :) А то трябвало кисело да хрупам :lol:
Всъщност, майкаТа на приятеля ми, е яла само кисели краставици, а пък ако го видиш - метър и деветдесет мъж. :P
Аз ще имам момченце и много обичам да си хапвам банички. :D
*
айде пак обърнахме темата.нали преди наколко дена имаше тема за формирането на пола на детето? :lol:
*
Ако съм сигурна ,че със сладолед ще стане спирам всичко друго и ще карам само на него ако ще и да почна да СКРЕЖАСВАМ
 :jump12: