0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ранен климакс
« -: Март 10, 2007, 09:59:42 am »
Имам питане от името на моята братовчедка. Вярвам, че ще дадете правилната насока ккъде да отиде за консултация.
На 35г. с едно дете. Няма желание да ражда повторно.Тези дни във връзка с проблеми с цикъла и след изследване на пролактин и ФСХ са й казали, че влиза в климакс. Не че е повод за голямо притеснение, но тя иска да й се изпише най-добрата ХЗТ.
Молбата ми е къде да я насоча за консултация в Сф при най-вещия по този проблем? Гинеколожката в Русе й е изписала Логест, но тя него е започвала, защото иска консулт и в Сф.
Предварително благодаря!
*
Re: Ранен климакс
« Отговор #1 -: Март 11, 2007, 17:17:56 pm »
Тази лекарка да не е и гадателка? Как така само по завишен пролактин и по "проблеми с цикъла" прави заключението, че жената има ранен климакс?! То на повечето жени само в този форум би трябвало да им се сложи тази диагноза по тези два признака! За три години ходене по доктори толкова им се наслушах на авторитетните предположения..., включително и климакс, "яйчниците спят", "хормонален дисбаланс", "поликистозни яйчници", "слепване на стените на матката" и т. н. И всеки ти казва, че е добре да се довериш на един от тях и той да те доведе до края. Но до кой край - не уточняват. Затова вече не съм сигурна, че е и много добре да се ходи при повече от двама лекари.  Вярно, има и много добри лекари, но малцина попадат  на тях от самото начало. Дано не се засегнат добрите лекари, но предполагам, че точно те разбират мъката на пациентите. Момичетата тук са споменавали имената и координатите на доста лекари от София, за които казват, че са и добри. Поразрови се из форума. Успех!
« Отговор #2 -: Март 11, 2007, 21:50:29 pm »
Как така само по завишен пролактин и по "проблеми с цикъла" прави заключението, че жената има ранен климакс?!

Не съм писала. че е завишен пролактина. Ако не се лъжа братовчедката спомена, че е завишен ФСХ.
Аз затова питам тук, защото много от момичетата са се напатили и същевременно има много ориентирани за това,кой лекар е навлезнал надълбоко в ХЗТ.
Очаквам насоките ви. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 12, 2007, 07:12:35 am »
От едно единстевено изследване не може да се направи такова заключение.
Високият ФСХ не показва единствено  ранен климакс- може да има напр. СПКЯ
По-добре да направи консултация с друг лекар, и ако трябва и с трети.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Март 12, 2007, 14:40:07 pm »
на страницата на клиниката на д-р Владимиров в "какво предлагаме" пише  Диагностика и лечение на жени в климактериум;а също и оценка на хормоналния статус на жената . Така че защо не отиде там и хем да провери диагнозата, хем да й се назначи необходимата терапия.
*
« Отговор #5 -: Март 12, 2007, 17:47:19 pm »
От едно единстевено изследване не може да се направи такова заключение.
Високият ФСХ не показва единствено  ранен климакс- може да има напр. СПКЯ
По-добре да направи консултация с друг лекар, и ако трябва и с трети.

Високите стойности на FSH нямат нищо общо с СПКЯ, а с изчерпан яйчников резерв, но говорим за стойности доста високи ( в лабораторията, в която си правя изследванията дават стойности над 23 при референтни 2,5-10,2 ).Нека да направи нови изследвания и да отиде в специализирана клиника.
П.С. При вискоко ново на ЛХ се говори за СКПЯ
« Отговор #6 -: Март 12, 2007, 19:05:47 pm »
Нека да направи нови изследвания и да отиде в специализирана клиника.
П.С. При вискоко ново на ЛХ се говори за СКПЯ

Koя специализирана клинка препоръчваш?
Споделете нещо повече за Д-р Владимиров, моля! Някой да е ходил при него?
*
« Отговор #7 -: Март 13, 2007, 00:02:12 am »
в русе има двама много добри специалисти в областта на климакса.ако те интересува, ще ти пусна лс.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Дора

« Отговор #8 -: Март 13, 2007, 01:56:50 am »
Д-р Владимиров е един от най-добрите в тази област. Ако има вазможност да се консултра с него, непременно! На 35 години няма време за губене.
http://www.ivf.bg
*
« Отговор #9 -: Март 15, 2007, 00:08:20 am »
Д На 35 години няма време за губене.
Аз доколкото разбирам жената няма намерение да забременява. Тя вече има едно дете и не иска второ.

« Отговор #10 -: Март 15, 2007, 08:57:21 am »
Повишените стойности на ФСХ говорят именно за това. Правилно й е поставена диагнозата. Д-р Владимиров действително се занимава с жени с ранно изчерпване на яйчниковия резерв /ранен климакс/, но които искат да забременеят. Той е много добър специалист, но се занимава с проблемно забременяване и стерилитет и не е ендокринолог.Надали момичетата от този форум ще могат да ти препоръчат подходящ специалист. Попитай другаде.
« Отговор #11 -: Март 15, 2007, 20:37:19 pm »
На мен ми изписаха Climagest,но аз като прочетох за страничните действия категорично отказах да ги пия.Аз също съм с високи стойности на ФСХ и естрадиол на долна граница.Въпросът ми към вас е: Какви са последствията от ранната менопауза върху женския организъм, ако не пия заместителните хормони?
« Отговор #12 -: Март 15, 2007, 22:17:16 pm »
Здравейте,
и на мен ми поставят разни диагнози. Сега пия Трисеквенс и на 5 ден ФСХ е 11.34 при мах 12, ЛХ 1.22 с реф. /1.5-8/. Да не говорим за пролактина който е 1280 при мах 502... Незнам какво да мисля, ще ходя при лекарката ми в понеделник
« Отговор #13 -: Март 15, 2007, 22:30:32 pm »
Moжете ли да си представите?!? Братовчедка ми звъннала до клиниката, където работи Д-р Владимиров,за а си запише час и оттам й казали, че се занимават със стерилитет и бързо-бързо я отпратили.... 8O 8O 8O Направо не мога да повярвам, че човек иска да се консултира за нещо, което предлагат като консултация(в сайта пише, че се занимават с проблеми на климакса), да иска да си плати и да не става.... 8O :( 8O
« Последна редакция: Март 15, 2007, 23:17:58 pm от sunshine »
« Отговор #14 -: Март 15, 2007, 22:41:48 pm »
Май най добре е да не казваш за какво се обаждаш. Като си там по трудно ще те отпратят.
« Отговор #15 -: Март 16, 2007, 13:05:47 pm »
Moжете ли да си представите?!? Братовчедка ми звъннала до клиниката, където работи Д-р Владимиров,за а си запише час и оттам й казали, че се занимават със стерилитет и бързо-бързо я отпратили.... 8O 8O 8O Направо не мога да повярвам, че човек иска да се консултира за нещо, което предлагат като консултация(в сайта пише, че се занимават с проблеми на климакса), да иска да си плати и да не става.... 8O :( 8O
Аз ти писах точно това - че се занимава със стерилитет и не е ендокринолог. Не случайно и самото има на клиниката е "Центърът по репродуктивна медицина и оплождане ин витро". Съвсем правилно са отклонили братовчедка ти. Или смяташ, че е редно да й вземат парит, въпреки, че не са специализирани в тази област? Д-р Владимиров е специалист по ранен климакс само и единствено по отношение на жени с такъв, целящи да забременеят. Не се занимава с ранната менопауза сама по себе си. До колкото знам, братовчедка ти е редно да се обърне по-скоро към ендокринолог, отколкото към гинеколог, хеле пък към специалист по стерилитет. Напрово ми е странно как ви е хрумнало да се обаждате там. Нека личната лекърка насочи сестра ти. И по-добре попитай за подходящ лекар в някой медицински форум. Тук всички се борят със стерилит - няма как да ти препоръчат лекар.
bezime , не знам точно и аз се интересувам т.к. съм с данни за такъв. Майка ми е с нелекувана ранна менопауза и има мн. тежка форма на остеопороза и коксартроза.
« Последна редакция: Март 16, 2007, 13:15:31 pm от Лекси »