0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
боя за коса
« -: Март 10, 2007, 18:02:54 pm »
здравейте момичета,
искам да ви питам един малко тъп въпрос,който от много време ме интересува.
може ли боята за коса да навреди на развитието на ембриона.
поздрави!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: боя за коса
« Отговор #1 -: Март 10, 2007, 18:12:48 pm »
Не може.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Март 10, 2007, 18:39:55 pm »
мислех да питам Док, но не посмях, защото може да ме помисли за луда! знае ли човек от какво да се пази, и от какво не?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Март 10, 2007, 19:08:01 pm »
Мели, аз веднъж си изрусявах косата с една боя и се получи някаква алергична реакция, цялата станах на червени петна и ми се поду лицето. В такъв случай, може ли това да се отрази негативно на плода?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Март 10, 2007, 19:11:30 pm »
Всяка нова боя се тества на свивката на лакътя или зад ухото.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #5 -: Март 10, 2007, 23:44:43 pm »
Тя не само на плода, ами и на косата ти май не се отразява. Братовчедка ми е фризьорка и така си спомням от нея, че къдрене, изрусяване и боя (в интерес на истината не съм сигурна много за боята) трудно хващат при бременни. Що не опиташ с къна, май по-става.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Март 10, 2007, 23:49:47 pm »
Мели, аз веднъж си изрусявах косата с една боя и се получи някаква алергична реакция, цялата станах на червени петна и ми се поду лицето. В такъв случай, може ли това да се отрази негативно на плода?
Не, спокойно. Но Лали е права, първо боята се тества и тогава се прилага.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #7 -: Март 10, 2007, 23:50:06 pm »
Аз се боядисвам всеки месец и мисля,че не вреди,защото не я пия :).
« Отговор #8 -: Март 11, 2007, 08:01:55 am »
Тя не само на плода, ами и на косата ти май не се отразява. Братовчедка ми е фризьорка и така си спомням от нея, че къдрене, изрусяване и боя (в интерес на истината не съм сигурна много за боята) трудно хващат при бременни. Що не опиташ с къна, май по-става.

Не си права, мила. Аз си се боядисвам най-редовно (а преди това дори се изсветлявам) и няма такова нещо. Може и да е възможно, но като изключение. А къната не покрива бели косми.
Иначе съм забелязала, че по време на цикъл не ми хваща боята.
« Отговор #9 -: Март 11, 2007, 10:59:57 am »
Бременната жена става параноичка :lol:, та и тоя въпрос е на дневен ред, а и аз хем знам , че не вреди на плода, хем съм убедена , че ако пак забременея ще питам-за по-сигурно. :P
Иначе сравнително слаба боя е Гарниер, а  високачествена е Лореал/това е скромния ми опит , тъй като от скоро поднових боядисването/.
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #10 -: Март 11, 2007, 19:15:59 pm »
korinka , сигурно си права, не твърдя със сигурност. А до къната, покрива бели коси и още как. Аз защо мислиш, че се боядисвам. Но не с традиционната турска къна, а с черна на Арома. 
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Март 11, 2007, 20:24:33 pm »
В някои къни има вложена текстилна боя, затова и боядисват по-добре.
Текстилната боя е много опасна за здравето.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Март 11, 2007, 23:42:09 pm »
Доколкото аз знам-безамонячните бои са безвредни. Да не говорим, че като цяло според мен това е отживелица. Както и че не трябва да се постригва бременната жена.  8) Аз лично не вярвам да навреди боядисването на бебто. А и щом Мели го потвърждава!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #13 -: Март 12, 2007, 09:53:19 am »
korinka , сигурно си права, не твърдя със сигурност. А до къната, покрива бели коси и още как. Аз защо мислиш, че се боядисвам. Но не с традиционната турска къна, а с черна на Арома. 

Като го писах това си мислех за червена къна, не за черна. При червената белите коси розовеят едно такова гадно... :)... нали се сещаш? С черна къна нямам опит. Може би трябваше да уточня за какъв цвят става въпрос.
 :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #14 -: Март 12, 2007, 10:51:06 am »
В някои къни има вложена текстилна боя, затова и боядисват по-добре.
Текстилната боя е много опасна за здравето.

Малее, и аз сега какво. На боите нямам доверие, сега и къната ли да отказвам?
Лали, как точно влияе текстилната боя, да знам за какви симптоми да следя.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Март 12, 2007, 11:20:54 am »
Канцерогенна е.
« Отговор #16 -: Март 12, 2007, 12:35:34 pm »
  Моя позната се боядисваше с къна и много и оредя косата,направо й светеше темето.След като спря изобщо да се боядисва известно време,косата й се пооправи!  :?
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #17 -: Март 12, 2007, 19:58:27 pm »
Канцерогенна е.

А сега де!?
Ми да спирам и къната.
*
« Отговор #18 -: Март 12, 2007, 21:04:59 pm »
Аз когао ползвам къна (напоследък повече боя), си взимам една индийска, малко по-скъпа е защото е малка опаковка и за по-дълга коса трябват 2 опаковки. Но пък е хубава, не е силна и си личи, че е истинска.

« Отговор #19 -: Март 20, 2007, 11:08:05 am »
И аз съм чувала, че в някои къни слагат бои за кожарската промишленост. Преди време се правех с една индийска в малко синьо пакетче, с една жена със синя точка. Тя чернеше повече от боя. С турска къна като съм се правила и за да се оцвети, трябва да стоиш 3-4 часа, а с тази максимум час и ставаш като гарван.
По разбираеми причини отдавна не съм я ползвала.