0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИНВИТРО/ИКСИ Март - Май 2007
« Отговор #220 -: Март 27, 2007, 12:32:55 pm »
Момичета, с какъв естрадиол бяхте, като започнахте стимулацията?
Моят естрадиол беше 2 преди да започна стилумацията.Мислех си,че е нисък,но ми казаха,че е идеален.
На моят пишеше <5 (12-166) много се притесних, но док. каза, че е нормално.
*
« Отговор #221 -: Март 27, 2007, 14:19:15 pm »
Момичета, с какъв естрадиол бяхте, като започнахте стимулацията?
Моят естрадиол беше 2 преди да започна стилумацията.Мислех си,че е нисък,но ми казаха,че е идеален.
На моят пишеше <5 (12-166) много се притесних, но док. каза, че е нормално.
Току що се връщам от АГ. Естрадиолът ми е 66 и ми определиха утре за старт на стимулацията. Останах с впечатление, че ако беше по-нисък, щяха още днес да ми бият първия пурегон.
Така като гледам всички сме с различни стойности. Явно е нормално да е така.

И така: започвам утре боцкане по 2 пъти на ден :)
Малко ме смущава, че Меногона, който док поиска и касата отпусна, сега не иска да го ползваме, поне за начало. Ще видим после какво ще решат  :?
*
« Отговор #222 -: Март 27, 2007, 17:20:31 pm »
Аз стартирах с показания на Естрадиола - 16.
но не съм питала Док - добре или зле е това показание
*
« Отговор #223 -: Март 27, 2007, 17:21:49 pm »
желая Успех и много сила на всички момичета м процедурите  :goodluck:
« Отговор #224 -: Март 27, 2007, 23:21:59 pm »
Малко ме смущава, че Меногона, който док поиска и касата отпусна, сега не иска да го ползваме, поне за начало. Ще видим после какво ще решат  :?
Ази, Меногона се ползва в края на стимулацията, след като тръгнат фоликулите.
Успех!

lb2f
*
« Отговор #225 -: Март 28, 2007, 00:09:10 am »
Успех!
[/quote
   ]Mомичета,аз бях стимулирана само с Меногон и не получих  хиперстимулация или подуване на корема.Аз смятам,че в Бг лекарите спекулират с лекарствата.
*
« Отговор #226 -: Март 28, 2007, 10:02:53 am »
Успех!
Благодаря за инфото, Jazzy! Дано не се налага да купувам още Puregon, че ще е много солено.
Ще видим. Каквото кажат, това ще е, само да стане.

Иначе да се отчета за първото бодене на Пурегон: беше в корема, не ме боля изобщо. Дори щипенето, за което съм чела, не усетих. Единствено усетих все едно леко помръдва иглата, но в никакъв случай не болеше. След обяд пак.

Хубав ден на всички!  :balk_63:
*
« Отговор #227 -: Март 28, 2007, 12:03:48 pm »
Здравейте момичета!
Ето ме отново на линия.Доста объркана и със сто въпроса.Трябва да направя операция на тръбите за отстраняване на хидросалпингс или остраняване на целите тръби.Много ме е страх.Днес запазих час за операцията-чак края на май.Не ми е ясно какво става след отстраняването на тръбите и евентуалната бременност.Къде ще се изтичат моите поликистозни яйчници и изобщо как ще действа цикълът...Почвам пак ровичкането из нета.Успех на всички пожелавам!
Не се притеснявай. Аэ съм като теб. Д-р Александров ми ги махна и почивах 2 месеца и след това ми беше инвитрото. сега съм 21 седмица
*
« Отговор #228 -: Март 28, 2007, 12:25:59 pm »
Desita, Morenka,Everton,Ази,Mimi007 - УСПЕХ момичета,стискам ви палци!!(ако без да искам пропускам някой от наш'та пролетна сериийка - sorry :sorry: )Pink77 миличка какво стана на пункцията - май не си писала още - или аз от т'ва лежане нонстоп вече съм започнала и да недовиждам нещо?!? :lol:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #229 -: Март 28, 2007, 12:36:59 pm »
Taka, последното инфо е, че средната норма за Е2, започвайки стимулация е 50 тук, а в някои клиники в чужбината дори и 70 е ОК. Свързано е с фоликулчетата, възприели са да е под 50, за да започне да расте от тази цифра/а не от 100 напр./Преценява се индивидуално, излиза, че по-добре е да е в горната граница отколкото 5 или 15,което пак се води в норма. Но мойе би док говореше за моя случай само-ами миналия път като ми беше 20 наистина имах само 2 яйцеклетки и за това, както и поради факта, че могат свалят Е2 /да ме доподтиснат,учеличавайки дозата диферелин/+ днешния преглед/всичко ОК/, решението на док е да започваме.
Тъй че момичета, стискайте ми палци! От утре-1+2 Менопур 75Е
Миличка,стойността на Е2 преди стимулацията изобщо не е показателна за броя на яйцеклетките които ще се получат,двете неща въобще нямат връзка всъщност - за протокола моят Е2 беше 16(след подтискане 11 дни с Декапептил 0.1),иначе после си имах 15 хубави яйчица извадени(и още три неузрели).Просто за да се започне стимулацията естествените ти нива на Е2 трябва да са подтиснати до стойности под 50 ,д-р Александров също го потвърди(че трябва да е под 50).Успех на всички още веднъж!!! :)

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #230 -: Март 28, 2007, 12:43:00 pm »
Ази, повтори Естрадиола в деня, определен за стимулация. Аз също съм сигурна, че трябва да е под 50. Затова са ти отложили старта с 2 дни. Но ти си направи контрола за всеки случай.
Късмет.
Стискам палци за всички процедури.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #231 -: Март 28, 2007, 14:10:41 pm »
Counterfeit, благодаря ти за стиснатите палци! :flower:
 Иначе знам, че нивото на Е2 в началото на процедурата няма общо с бр. фоликули или качество на яйцеклетки - важно е какви ще са стойностите по време на самата стимулация.Но равносметката от опитите ни /стойностите, които сме имали/ май е,че наистина всичко е индивидуално и решението на док е спрямо пациента и предишните му реакции. И аз знам за норма под 50, за това се стреснах, даже на следващия ден си назначих  :balk_91: отново Е2.Резултата беше 73 :ask: Но док. не се притесни, потвърди началото на стимулацията. Не мога да знам повече от лекарите и мислейки нищо няма да измисля :balk_48: Щом два пъти вдигам патардия, че давам завишени резултати, а това не притеснява док., просто спирам да разсъждавам и дано пък тази стимулация да завърши с добри яйчица и ембриончета!/при предишната ужким бях в норми- Е2 беше13!, пък..../
« Отговор #232 -: Март 28, 2007, 14:42:45 pm »
Успех, Counterfeit!
Аз също съм при Маркова, но все още съм на Декапептил.
Отдавна чета тук и искам да ви благодаря, мили момичета, че ви има. Вие ми дадохте много- надежда, успокоение и знание по много въпроси, които ме вълнуват.
Желая на всички ви късмет и положителни резултати!  :bighug:

Здравейте на всички!Аз също съм при Маркова и сам на Декапептил.Моренка ти от къде си?Кога ти беше сондажа?
Давайте момичета и успех на всички :P
« Отговор #233 -: Март 28, 2007, 15:28:24 pm »
Ази, миличка, а ти по какъв протокол ти е стимулацията, и с какво ще те стимулират?
*
« Отговор #234 -: Март 28, 2007, 16:45:30 pm »
Ази, повтори Естрадиола в деня, определен за стимулация. Аз също съм сигурна, че трябва да е под 50. Затова са ти отложили старта с 2 дни. Но ти си направи контрола за всеки случай.
Късмет.
Стискам палци за всички процедури.

White, благодаря за съвета, но днес вече ми поставиха 150 единици пурегон. Късно е да меря Е2, може би. А и след като са преценили да започнем, предпочитам да не си задавам въпроси, а просто да им вярвам. Вярвам и на теб, защото го казваш с най-добри чувства - сигурна съм, но май вече е късно за контролно Е2 :( . Както и да е, дано дяволското 66 да ми е на късмет!

Ази, миличка, а ти по какъв протокол ти е стимулацията, и с какво ще те стимулират?

Everton, по дълъг протокол съм. 1 ампула диферелин депо преди седмица и от днес 50+100 пурегон. В събота е първата фоликуметрия.
*
« Отговор #235 -: Март 28, 2007, 17:23:39 pm »
Ази, дано всичко мине по вода и скоро да се хвалиш с точица или две.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #236 -: Март 28, 2007, 18:04:04 pm »
Counterfeit, благодаря ти за стиснатите палци! :flower:
 Иначе знам, че нивото на Е2 в началото на процедурата няма общо с бр. фоликули или качество на яйцеклетки - важно е какви ще са стойностите по време на самата стимулация.
А бе и аз си помислих,че няма как да не знаеш, че едното няма нищо общо с другото,ама не знам защо въпреки това реших да поясня :lol:
Наистина не се притеснявай и не мисли за всяко едно нещо толкова много(кой го казва - и аз бях същата ама айде :oops: :wink: ),всичко ще бъде наред - ще видиш :hug2: .Още веднъж стискам палци! :crossfingers:

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #237 -: Март 28, 2007, 18:40:04 pm »
 :bighug: Еми то няма какво да му мисля, то ще си покаже :balk_91:- утре  ми е първия преглед, а в петък-Е2.
« Отговор #238 -: Март 28, 2007, 19:27:24 pm »
И аз съм по дълъг протокол, само, че съм с декапептил, по една дневно от 22 ден.
« Отговор #239 -: Март 28, 2007, 19:31:43 pm »
Здравейте. :balk_64:
Ето и доклада: Моята стимулация приключи- фоликули 8-9 бр., лигавица-добра. :) Тази вечер в 21 часа слагам Прегнила, утре- ден за мен  :balk_95: :balk_115: :balk_111:, в петък сутринта Пункция. Ще мога да се отчета чак след трансфера (няма да имам компютър под ръка).Успех на всички. :crossfingers: