0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИНВИТРО/ИКСИ Март - Май 2007
« Отговор #720 -: Май 06, 2007, 11:41:37 am »

Ще се справиш, elist ! Знам какво е.
Поплачи си ако ти се плаче. Ще ти олекне поне малко.
Не мисли толкова напред във времето - какво ще стане.
Никой не може да знае, затова не се товари излишно
с неща, които даже не са станали, а ти мислиш как ще е.

*
« Отговор #721 -: Май 06, 2007, 11:43:03 am »
Здрасти - аз се оттеглям безславно от битката този месец, фоликулът се пукна, докато си взимах душ преди да ида на пункция. При всички положения продължавам още в следващия цикъл.
Успех на тези, които са още в играта!

cambozola как се разбира кога се е спукал фоликула?Усещане ли някакво или ..... ? 8O
*
« Отговор #722 -: Май 06, 2007, 11:56:41 am »
elist съжалявам мила  :(, бъди силна за да продължиш напред  :bighug:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #723 -: Май 06, 2007, 18:08:03 pm »
Cambozola ,Sesses,Елист, everton съжалявам момичета :balk_145: :bighug:
*
« Отговор #724 -: Май 06, 2007, 19:25:00 pm »
Аnaaa,Cambozola,Sesses,Everton,Elist...съжалявам много за неуспехите :( А аз така силно се надявах моят :bfn: да е последния за тази пролетна серия...или поне един от малкото такива :? Ох какво да ви кажа,тежко е - знам много добре.Поплачете си(поне за мен беше необходимо - да си го "изкарам от системата", както се казва),и после погледнете напред -докато сме живи,здрави и прави няма да се предаваме,чухте ли!!!! :grouphug2:
« Последна редакция: Май 06, 2007, 19:28:03 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #725 -: Май 06, 2007, 23:00:41 pm »
Аnaaa, Cambozola, Sesses, Everton, Elist - съжалявам много !!!
Вяра, надежда, любов и много късмет следващия път!!!

« Отговор #726 -: Май 07, 2007, 00:16:25 am »
Здрасти - аз се оттеглям безславно от битката този месец, фоликулът се пукна, докато си взимах душ преди да ида на пункция. При всички положения продължавам още в следващия цикъл.
Успех на тези, които са още в играта!

Нали знаеш - всяко зло за добро. И аз правих икси на лека стимулация миналия месец, стигнах до трансфер, но нищо. Може би е било за добро. Следващият път ще успееш.
« Отговор #727 -: Май 07, 2007, 08:52:50 am »
Благодаря ви за подкрепата, момичета!  :grouphug2: Истината е, че дори не можах да се разстроя много, защото някак всичко приключи, преди да е започнало. При всички положения няма никакво отказване и ще се включа в следващата темичка (макар че смятам да продължа още в следващия цикъл, в края на май).

Дивна - пукането на фоликула се усеща (при някои момичета) като кратка лека болка в яйчника (а понякога и като доста силна болка), аз лично доста ясно различавам кога се пука фоликул. Естествено след това е необходимо да се потвърди с ултразвук.

Елист - кураж, мила! Недей да мислиш за следващия път със страх, мисли за него с надежда.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #728 -: Май 07, 2007, 09:24:51 am »

Дивна - пукането на фоликула се усеща (при някои момичета) като кратка лека болка в яйчника (а понякога и като доста силна болка), аз лично доста ясно различавам кога се пука фоликул. Естествено след това е необходимо да се потвърди с ултразвук.

Аз си усещам овулацията,при мен е леко болезнена и  усещам напрежение и леко подуване на корема.Понякога ми се е случвало рязка болка може да е било и фоликул :)

Успех cambozola и на всички момичета успех! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #729 -: Май 07, 2007, 09:52:56 am »
Everton, Elist, бъдете силни и не се предавайте пред мрачниото настроение.
Ще успеем и ние! На есен! :balk_50:

Аз лично, след като в събота разговарях с д-р Александров, се чувствам доста успокоена и обнадеждена.
Той ми каза, че причината за неуспеха ми по всяка вероятност е била, че ембрионите са спрели да се развиват след трансфера, както бяха спрели и останалите, които не оцеляха за трансфер.
Препоръча ми следващия опит да го направя с Gonal F и Ovitrelle, вместо Puregon и Pregnil. За Menogon беше категоричен, че не е за мен.
Така че имам 5 ампули Menogon (съхранявани са в хладилник). Ако някой има нужда от Меногон, ще му го дам. Срок на годност не помня, но беше доста дълъг - може би 2009 или 2008.

За тези, които се интересуват за раничките: док ми забрани да правя каквото и да било по шийката докато не родя. Каза, че всяка манипулация по нея може да предизвика някакви увреждания на шийката и това да направи труден или дори невъзможен трансфера.
За кандида и ентерококи: каза, че не пречат изобщо на имплантацията, защото те са си естествено пребиваващи в организма и там си им е мястото.

Хубава седмица на всички и за много положителни тестове да научим!  :sunshine:
« Отговор #730 -: Май 07, 2007, 10:04:07 am »
За кандида и ентерококи: каза, че не пречат изобщо на имплантацията, защото те са си естествено пребиваващи в организма и там си им е мястото.
С това ми е трудно да се съглася  :?

lb2f
*
« Отговор #731 -: Май 07, 2007, 10:19:18 am »
С това ми е трудно да се съглася  :?

Джази, и на мен ми е трудно да се съглася, но е факт, че ми го каза. Въпреки това, мисля да избягвам лечение с медикаменти, но пък ще си спазвам анти-кандида диетката, за да не повишавам количеството й.
Обаче за ентерококите не знам лек, така че ще приема препоръки, ако някой знае безобидни начини за борба с ентерококи.
*
« Отговор #732 -: Май 07, 2007, 11:00:18 am »
но пък ще си спазвам анти-кандида диетката, за да не повишавам количеството й.
Ази каква е тая диета? Може ли а се прилага от всеки? Служи ли за предотвратяване на появата на тея гадини?
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #733 -: Май 07, 2007, 11:01:01 am »
антибиотици, не са безобидни, но се лекуват с тях. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #734 -: Май 07, 2007, 11:10:04 am »
Аз помислих че наистина някаква хранителна диета  :oops: за антибиотиците е ясно
*
« Отговор #735 -: Май 07, 2007, 12:13:27 pm »
но пък ще си спазвам анти-кандида диетката, за да не повишавам количеството й.
Ази каква е тая диета? Може ли а се прилага от всеки? Служи ли за предотвратяване на появата на тея гадини?

Кандида успешно се премахва единствено и само с хранителен режим. Аз поне за 13 години друг ефективен начин не съм намерила.
Диетата е: нищо сладко! Без захар, без мед, без подсладители каквито и да са. Дори при стриктно спазване и плодове дори не може да се ядат. Това е минимума.
Иначе ако трабва наистина да се прави диета както трябва тя е:
Изключват се от менюто следните храни:
 - хляб, сирене, кашкавал, сметана, синьо сирене - съдържат мая, а маята е дрожди, които подхранват гъбите (кандидата е гъба)
 - захар, мед, подсладители, плодове - сладки са, а гъбите се подхранват от сладката среда
гъби, бира - имат дрожди
Не може: солети - имат мая, кекс - няма мая, но има захар, бисквити - имат мая и захар и т.н.
Може - содена питка, зеленчуци, яйца, макаронени изделия, извара.
Избягвайте: консерванти
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: 1 кофичка кисело мляко на ден под каквато и да е форма - айрян, таратор, с мюсли (но без плодове и неподлсадено). Киселото мляко да е възможно най-истинско - да има в него LBB (българския бацил). Избирайте такова, което като преседи наколко дни, вкисва.

Изобщо трябва да четете стрикно етикетите на продуктите, както и преди да си пъхнете неюо в устата, да помислите какво има в него.

Бельо - памучно, да се глади, да се пере при висока температура, да се избягват прашки, да се избягват ежедневните превръзки (те спарват, а гъбите виреят на топло, влажно и тъмно).

Интимна хигиена - на мен лично ми е препоръчан препарата Dercome Femme (дано не бъркам правописа). За всеки обаче не смея да кажа дали е подходящ, все пак е медицински подукт, не е храна.

Антибиотиците - те предразполагат организма към увеличаване количеството на кандида. Ако имате кандида, избирайте алтернативно лечени, не с антибиотици!
С антибиотици обаче знам, че се лекуват ентерококите. :)
*
« Отговор #736 -: Май 07, 2007, 13:50:13 pm »
Ази мерси, със сигурност постинга ще е полезен и на други момичета :)  :bighug:
*
« Отговор #737 -: Май 07, 2007, 14:16:21 pm »
Ази мерси, със сигурност постинга ще е полезен и на други момичета :)  :bighug:
Аз съм го писала вече много пъти и на различни места, но никога няма да се уморя да го пиша отново и отново, защото знам какво е да тъпчеш лекарства и след месец микробиологията пак да е "кандида в голямо количество". При мен след 50-60 дни диета микробиологията беше само ентерококи и нито следа от кандида.

Дано и други момичета имат волята да я правят (че никак не е лека диетата) и да открият, че и на тях им помага!
*
« Отговор #738 -: Май 07, 2007, 14:24:53 pm »
Гадинки, които си обитават нормално влагалището:
(таблицата е от учебник по гинекология)

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #739 -: Май 07, 2007, 14:29:39 pm »
Панда, усещах твоята липса във форума. Радвам се, че се появи.  :lol:
Извинете ме за спама.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу