0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стимулация Клостилбегит
« -: Март 11, 2007, 22:26:55 pm »
Здравейте, момичета!

Триума се какво да правя и се обръщам с молба за съвет. Ходих при един от наи-реномираните лекари, често спряган в този форум, който ми предписа Клостилбегит от 5 до 9 ден, поради липса на ову. Същевременно трябва да направя снимка на тръби на 8 ден. Не мога да разбера,обаче,  ако тръбите се окажат запушени, защо предварително да се стимулирам?  8O
Чудя се дали да го пия - все пак докторът е светило, може би има нещо в предвид като ме е гледал на УЗИ, може да смята, че е малко вероятно тръбите да са ми запушени ...
Но от друга страна съмнението ме гризе и като чета какво пише за това лекарство не ми се ще да го пия 4 дни и да се окаже на 8-мия от МЦ, че тръбите не са проходими...
Знам, че трябваше да си задам въпросите на него, но е винаги такава лудница при този лекар, а и аз се бях ошашкала ...
Дали да му се доверя ли? Ама нали съм Тома неверни  ...
« Последна редакция: Март 11, 2007, 22:40:29 pm от Bijou »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Стимулация Клостилбегит
« Отговор #1 -: Март 11, 2007, 22:48:03 pm »
златното правило за стимулацията стои написано в подписа ми.
трябвало е да коментираш с лекаря - когато отиваш на преглед и консултация, използвай цялото време, не бързай да си тръгваш, защото има други след теб. мисли, питай, обсъждай...
не е логично да се стимулира и проверява проходимост в един цикъл - по ред причини.
няма ли начин да говориш отново с лекаря?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Март 11, 2007, 23:00:53 pm »
Благодаря ти за отговора, Jam!

Ще намеря начин да говоря с него по телефона.
Иначе имаме спермограма, която е ок. Другото ми притеснение е свързано с хормоните  - в същия цикъл на 3-5 ден трябва да направя FSH, LH, E2 и Test, т.е все още нямам резултати на тези хормони и ми се струва малко прибързано да се стимулирам преди да сме коментирали техните резултати и най-вече преди изследване за проходимост на тръби.
От друга страна лекарят е специалист по стерилитет с много добра репутация и би трябвало да не поставям под съмнение лечението му ...

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Март 12, 2007, 09:22:37 am »
Аз не бих се стимулирала. Ще му кажа каквото мисля. Закъде бързаш толкова?
*
« Отговор #4 -: Март 13, 2007, 02:26:05 am »
На мен са ми правили СССТ (Clomiphene Citrate Challenge Test) тест, при който се изследват споменатите хормони на 3-5 ден. Следва 5 дена прием на Клостилбегит и на 10 ден отново хормоните. Целта не е стимулация, а установяване на яйчниковия резерв! Проследяват се броя и големината на образуваните фоликули.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Март 13, 2007, 08:16:42 am »
Да, тестът така се прави. Но стимулацията си е стимулация. Човек не си мери яйчниковия резерв ей-така за информация. Целта в случая е забременяване. Така че първо тест за проходимост на тръбите, а после тест за яйчниковия резерв, ако изобщо става дума за такъв. Пък своевременно може и да забременее.
*
« Отговор #6 -: Март 13, 2007, 13:24:59 pm »
Теоретично само да попитам, ако тръбите не са проходими, значи ли, че горния тест не бива да бъде правен, защото включва прием на кломиден препарат!? Какво значение има дали тръбите са проходими или не, ако търсената информация е яйчниковия резерв. Не вярвам някой да си мери яйчниковия резерв за удоволствие. 

П.П. Bijou, извинявай за отклонението.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Март 13, 2007, 14:36:03 pm »
Теоретично само да попитам, ако тръбите не са проходими, значи ли, че горния тест не бива да бъде правен, защото включва прием на кломиден препарат!? Какво значение има дали тръбите са проходими или не, ако търсената информация е яйчниковия резерв. Не вярвам някой да си мери яйчниковия резерв за удоволствие. 

П.П. Bijou, извинявай за отклонението.

Идеята на Clomiphene Citrate Challenge Test е да се прецени как ще реагира огрганизмът на жената на стимулация с кломифен цитрат. Дали преди стимулация ще се направи теста или не - това се преценява от гинеколога.

За яйчников резерв е добре да се направи друг комплект от серумни показатели - ФСХ, ЛХ, Е2, инхибин В, антиовариални антитела.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Март 13, 2007, 23:18:03 pm »
На мен са ми правили СССТ (Clomiphene Citrate Challenge Test) тест, при който се изследват споменатите хормони на 3-5 ден. Следва 5 дена прием на Клостилбегит и на 10 ден отново хормоните. Целта не е стимулация, а установяване на яйчниковия резерв! Проследяват се броя и големината на образуваните фоликули.
И аз го правих теста, но след цветна снимка. Д-ра беше категоричен, първо снимка.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Март 14, 2007, 21:10:55 pm »
На 1.място е проверка на тръбите и едва тогава ако всичко е наред може да се почне стимулация!
*
« Отговор #10 -: Март 14, 2007, 21:18:43 pm »
Такава голяма тема има за Клостилбегита и праходимостта на тръбите.Аз също не бих го пила без цветна снимка.Може би ако ми се беше наложила преди да се включа в този форум щях да го изпия но сега категорично НЕ.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Март 22, 2007, 09:48:18 am »
Дали да му се доверя ли? Ама нали съм Тома неверни  ...

Какво стана? Аз на твое място бих му поставила директно въпроса и повече не бих ходила при него, ако не ми даде разумно обяснение.
За мен това е недопустима грешка. И никакво обяснение не би ме удовлетворило.
Да не би да бързаше, когато ти направи тази схема? Или да не е бил ангажиран с нещо друго?