0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета,
Тъй като при мъжа ми спермограмата е ок, очевидно проблемът е при мен съчетан и с фактора възраст /39/.
Предстои ми да направя стандартните полови хормони, за да може док. да излезе с някаква диагноза, но чакам цикъла и съответно 2-я му ден.
Четох ви, рових се в нета (започвам май да се вманиачавам), но правилно ли съм стигнала до извода, че всички останали проблеми при жената са преодолими освен изчерпания яйчников резерв.
И още, какви ориентировъчни нива на хормоните водят до това заключение?
Ако знаете и имате време да мe информирате, ще съм ви много благодарна  :)
« Последна редакция: Март 14, 2007, 19:00:24 pm от mmery »
*
Re: Изчерпан яйчников резерв ли е присъдата?
« Отговор #1 -: Март 14, 2007, 13:03:25 pm »
За поставяне на такава диагноза трябва да се направят изследвания на нивото на хормоните ФСХ и Инхибин Б на 3-ти ден от цикъла. Високо ФСХ (над 9) и нисък Инхибин при две последователни изследвания може да наведат на мисълта за изчелпване.
Това обаче не е непреодолим проблем по пътя към детенце. Усложнява нещата, но има момиче с такава диагноза, което чака своето първо детенце тази година след успешно първо Инвитро.
Д-р Владимиров се е специализирал в лечението на момичета с подобен проблем. Можеш да се обърнеш за консултация към него.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Март 14, 2007, 13:03:46 pm »
ЛХ, ФСХ, Инхибин Б - направени на 3ти ден от МЦ.
Не си прави сама заключение, просто си избери подходящ доктор  :D
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Март 14, 2007, 13:35:06 pm »
 :)
Благодаря ви!
Мисля, че съм си избрала подходящия - ходя при д-р Владимиров, но сме все още на съвсем начален етап.
Явно трябва да изчакам деня и резултатите от хормоните. /Всъщност Инхибин Б не ми е назначил/.
Просто, нали знаете   :lol: опитвам се да се подготвя за евентуално лош резултат.
Търпение е лека засега ...
Успех и на вас!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Март 14, 2007, 13:40:34 pm »
Цитат
Просто, нали знаете опитвам се да се подготвя за евентуално лош резултат.
Опитвай се, няма лошо, но за добър резултат! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Март 14, 2007, 15:43:51 pm »
До преди няколко месеца изследване на Инхибид Б се правеше само в Плевен, при доц. Конова. Деня на взимането на кръв е каквото са ти казали, изпращаш серума в Плевен. Възможно е вече и д-р Владимиров да го прави, не знам. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #6 -: Март 14, 2007, 16:30:37 pm »
Доколкото знам, Инхибин Б се прави и в София в лаборатория Бодимед /на ул. Позитано 24/. Цената беше 50 и няколко лева.
*
Re: Изчерпан яйчников резерв присъда ли е?
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 12:55:26 pm »
За изчерпания яйчников резерв.
Inhibin-B + LH + FSH - нива на тези хормоните не водят до най-точното заключение.
Най-новото изследване е anti inhibin-anti Mullerian ormone.
Виж тук:
http://www.halfvalue.com/wiki.jsp?topic=Antimullerian_hormone
Не знам, дали се прави в България и къде.
Заключение, и то точно, можеш да имаш след това изследване.
Успех!!!
http://www.vocalicious.com/empty_arms/empty_arms_mod.html

We we waited for 33 entire months our marvel and passed from all these stages.
Wishes the Virgin Mary she gives in all of you the child that so much lahtarate and you wait for.
« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 16:34:28 pm »
Ох,
Мерси много момичета, май нещо се бях шашнала и доста драматично си кръстих темата, но ме извинете. Явно са ме подгонили някакви вълнения.
Изключително благодаря за полезната информация. Ще чакам тежката дума на доки.
Хубав уикенд!
*
« Отговор #9 -: Март 16, 2007, 18:05:23 pm »
Мmery, успех, миличка!!!
 :goodluck: :crossfingers:

*
« Отговор #10 -: Март 17, 2007, 12:25:06 pm »
Мери, помни, че каквото и да излезе, винаги може да се намери решение. Само не трябва да се отказваш. Аз съм на твоята възраст и вече си изпатих от решението на докторите да ме стимулират с конски дози “пурегон”, защото нямало да развия яйцеклетки. Резултатът беше хиперстимулация и...”не очаквахме, че на твоята възраст ще реагираш така на хормоните”. Мисля, че си отишла на правилното място и това няма да ти се случи. Една приятелка – лекар ми каза, че момичетата около нашия набор имат проблеми с щитовидната жлеза, защото едно време като деца, в училище е трябвало да ни дават някакви хапчета /за щ.жлеза/, а точно тогава в България ги е нямало и са ни давали други, които нямат същия ефект. Изследвай си хормоните на щитовидната жлеза /освен всичко останало/.
Стискам ти палци. Успех!
« Отговор #11 -: Март 17, 2007, 14:05:25 pm »
Усложнява нещата, но има момиче с такава диагноза, което чака своето първо детенце тази година след успешно първо Инвитро.
Моят случай е същият, но чакам второ :D. Пациентка на Владимиров съм.
mmery, защо реши, че имаш изчерпан яйчников резерв? Вярно е, че възрастта е основен фактор, но това не значи автоматичнно, че случаят ти е такъв. Стискам палци :D
Принципно тази диагноза не е присъда - има забременели, най-често по естествен път или с помощта на ин витро оплождане. Лошото е, че няма терапия и п-сът е необратим. До колкото знам, основният проблем е, че качеството на яйцеклетките е влошено, но има и цикли през които се отделят и напълно годни такива. Кога точно обаче ще се отдели такава, не се знае.
« Последна редакция: Март 17, 2007, 14:07:10 pm от Лекси »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Март 17, 2007, 15:13:27 pm »
Статия за яйчниковия резерв:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=529&Itemid=17

само поради възраст е рано да си поставяш такава диагноза.
аз родих на 39.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #13 -: Март 19, 2007, 09:23:40 am »
Една приятелка – лекар ми каза, че момичетата около нашия набор имат проблеми с щитовидната жлеза, защото едно време като деца, в училище е трябвало да ни дават някакви хапчета /за щ.жлеза/, а точно тогава в България ги е нямало и са ни давали други, които нямат същия ефект.
Ан, много ме заинтригува с тази информация. Не съм знела, че на децата им дават каквото и да било за щитовидната жлеза? Можеш ли да споделиш повече подробности? Аз също имах такива проблеми, но понеже при нас е наследствено не съм мислила, че може да има други причини! 8O
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #14 -: Март 19, 2007, 09:44:56 am »
Аз съм класически пример за намален яйчников резерв, при високи дози лекарства реагирах с малко на брой фоликули, на всичко отгоре празни. При мен решението се оказа опит на естествен цикъл, образувах 2 фоликула, после 2 качествени яйцеклетки и сега съм втори ден след трансфер. :) Не знам какво ще стане от тук нататък, но съм много доволна от резултата до тук, досега не бях стигала до трансфер, въпреки двата ми опита. На цели 38 години съм. И най-важното - д-р Владимиров :)
« Отговор #15 -: Март 19, 2007, 11:22:57 am »
момичетата около нашия набор имат проблеми с щитовидната жлеза, защото едно време като деца, в училище е трябвало да ни дават някакви хапчета /за щ.жлеза/, а точно тогава в България ги е нямало и са ни давали други, които нямат същия ефект.
Ан, много ме заинтригува с тази информация. Не съм знела, че на децата им дават каквото и да било за щитовидната жлеза?
След Чернобил си спомням, че ни даваха нещо за щит. железа...

Simba, стискам ти палци :)
« Отговор #16 -: Март 19, 2007, 12:02:37 pm »
Много благодаря за подкрепата.
Явно имам незарастнали следи от посещение преди време при един "препоръчан" от близки доктор, който ми се накара за възраста, пита ме какво съм чакала досега и реши, че най-вероятно вече съм с изчерпан яйчников резерв. Както и да е, опитвам се да забравя точно този лекар. Добре че бързо се спасих от него.

Сега с нетърпение си чакам цикъла / :) каква ирония на съдбата/, че да си пусна препоръчаните от д-р Владимиров хормони и да видим какъв курс на лечение при мен ще е най-подходящ.
По отношение на щитовидната жлеза и аз си спомням само, че ни тъпчеха с йод след Чернобил и че не трябваше да ядем салати ...
*
« Отговор #17 -: Март 19, 2007, 14:29:08 pm »
Момичета,
а дали факта ,че съм само с един яйчник и на 34 години може също да допринесе за поставянето на диагноза "изчерпан яйчников резерв"?
*
« Отговор #18 -: Март 19, 2007, 14:37:22 pm »
Мила Симба,
пиши по-подробно как минаха нещата при теб?Имаше ли макар и лека стимулация?Пи ли цинк,селен,антиоксиданти и какви?И двете яйцеклетки ли се оплодиха и ти ги върнаха?Може да пуснеш и отделна тема-мисля, че ще интересно и полезно за всички!Мерси много!
*
« Отговор #19 -: Март 20, 2007, 08:29:32 am »
Robi, след 2 седмици ще ходя на консултация с ендокриноложка и ще разпитам подробно за хапчетата за щ.жлеза, Чернобил и т.н. Ще публикувам всичко, което ми кажат. Аз съм с 2 неуспешни “ин-витро” зад гърба си. Благодарение на форума и всички вас започнах самостоятелно да търся причините за неуспеха. Моите доктори не ми назначиха изследване за щитовидна жлеза, въпреки, че имам видяно с ултразвук увеличение. Сега ще изследвам за първи път ТАТ, МАТ и т.н., преди да се хвърля в третия опит, че вече не издържаме нито финансово, нито психически.
Прегръщам ви всички.