0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vili

В 37 седмица съмДнес бях на преглед и лекарят ми казаче има някакви съмнения,че там където е легенчето на бъбрека чашките са малко по-големи(не съм на ти с биологията),но няма никакво място за притеснение.Плюс това на размерите от ехогра фа не може да се разчита 100%.Евентуално,когато бебето стане на 5-6 месеца и вдига някаква температура без видима причина да се има впредвид това и да му се изследва урината.Но каза да носяснимките от ехографа при раждането да се направи сравнение.При первоначалните изследвания на новороденото моце ли да се разбере ако наистина има лекоуголемяване. Aко  някой знае дори и наистина да са уголемени(което не е сигурно) това нещо сериозно ли е и какви последствия може да има моля да пише
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Само мога да предполагам - лекарят ти вероятно е имал предвид самото бъбречно легенче.  Имаш ли други проблеми с бременността?

Разбира се, както си писала, ехографът дава малки отклонения в плюс и минус, затова не може да му се вярва 100%, но лекарят знае това и щом те е предупредил за проблема, по - добре си имай едно наум.

Да, при новороденото може веднага да се направи ехография, това е безвредно и високо информативно изследване за бъбречна патология, особено в областта на пиелокаликсната система (легенче и чашки). И тогава ще се прецени дали наистина има проблем.

И да ти обясня всички евентуални причини и възможности, просто повече ще те стресирам. В зависимост от причините за уголемяването, ако изобщо го има, ще мога да ти отговоря на въпросите сериозно ли е и ще има ли последствия.

Ако пък много те притеснява, потърси и второ мнение.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Задай въпроса си и ТУК