0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хиперменорея
« Отговор #20 -: Юни 24, 2005, 15:59:51 pm »
Цитат на: iliyanas
Цитат на: Lali
Искаммм и аззз дебела лигавица :evil:

Аз имам същият проблем-хиперменорея.Това което лекарите са ми откривали при прегледите ,е че имам много дебела лигавица природно(нямам полепи)и олющването и' по време на цикъла причинява този проблем.
  А иначе Лали ,ако знаеш какви болки ми причинява първият ден(не мога да заспя от тях),сигурно ще забравиш за желанието си.  :balk_146:  

Аз пък имам обилна М, дебела лигавица, но нямам никакви болки при М, така че това не е задължително!
Благодаря ти, Бени!

*
Хиперменорея
« Отговор #21 -: Юни 24, 2005, 23:11:49 pm »
Тъкмо вчера се оплаках, че съм възмутена от някои лекари и днес взех, че намерих точния гинеколог  :balk_48: . Обърна ми вниманието, което се полага на всеки пациент. Разговаряхме доста дълго и всичко, което ме интересуваше беше уточнено. Назначи ми хормони, хламидия, хормони на щитовидна жлеза (защото ми е леко увеличена) и втора спермограма на мъжо. Взе ми цитонамазка, а др. седмица ще ходя за микробиология. Досега не взимах нещата много насериозно, но вече се зхващам здраво в ръце  :rockon: и да видим какво ще става нататък.
Благодарна съм, че ви има, да ми отворите очите за много неща.
*

Мари

Хиперменорея
« Отговор #22 -: Юни 26, 2005, 12:13:12 pm »
Бори и Илиана, моля ви, разкажете какво то4но имате предвид под "обилна" М?  За болките и подуването разбрах, а като дни колко продължава и по колко тампона или превръзки ползвате? То това е много тъпанарски въпрос от моя страна, ама искам да съпоставя положението при мен-никога досега не съм се замисляла дали хиперменореята може да е при4ина за незабременяване.
Мари
*
Хиперменорея
« Отговор #23 -: Юни 26, 2005, 12:22:38 pm »
Цитат на: Мари
Бори и Илиана, моля ви, разкажете какво то4но имате предвид под "обилна" М?  За болките и подуването разбрах, а като дни колко продължава и по колко тампона или превръзки ползвате? То това е много тъпанарски въпрос от моя страна, ама искам да съпоставя положението при мен-никога досега не съм се замисляла дали хиперменореята може да е при4ина за незабременяване.
Мари

Въобще не е тъпанарски въпрос  :) . Значи при мен като продължителност цикъла не е дълъг - около 3-4 дни.  Но като количество кръвотечението си е направо страшничко. За първия ден ми отиват към един пакет превръзки и то нощни, после почва да намалява. Пия витамин С близо по 1 гр., но облекчаването трае  долу горе за 1 час и после пак се замазва положението.
Хиперменорея
« Отговор #24 -: Юни 26, 2005, 20:26:18 pm »
Бори и Илиана, моля ви, разкажете какво то4но имате предвид под "обилна" М?  За болките и подуването разбрах, а като дни колко продължава и по колко тампона или превръзки ползвате?

Kaто продължителност ми беше 7 дена,но от тази година нещо стана по 8-9.Първият ден ми отиват 6-7нощни превръзки.Вторият съм на 5и така намалява на 4,3,3,2,2,2(+-2).Та значи за цикъл ми летят около окло 3 пакета дамски превръзки(по 10 в пакетче)Тампони не използвам,защото на вторият час се подувам като плондер.
  Та това ми е мъката засега.Ама аз мисля че всичките тези болки са като подготовка за родилните болки,(уф аз още не съм забременяла,за раждане говоря,) :roll: ама да се надяваме,че и това ще се случи в някой слънчев ден. :wink:
Хиперменорея
« Отговор #25 -: Юни 27, 2005, 16:23:09 pm »
по колко тампона или превръзки ползвате?

Мари, мисля, че ако ползваш тампони въобще не може да се говори за хиперменорея :wink:

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
Хиперменорея
« Отговор #26 -: Септември 19, 2005, 18:19:13 pm »
По принцип не си позволявам да давам съвети, но за същия този проблем на мен ми помогна хомеопатичното лекарство "Фосфорус СН 9". Хомеопатичните препарати са строго специфични за всеки отделен пациент, но опитайте, а може и да се консултирате с опитен хомеопат.  Сега цикълът ми с нормална продължителност, а количеството, направо не е за вярване/ намаля дръстично - почувствах се и аз като човек:))
Поздрави!