Засега не се вижда никакъв проблем. Гледали са ме на вагинален и обикновен ехограф и няма миоми. Единственото, което ми каза гинеколога е, че имам много удебелена лигавица на матката и нищо повече.
Здравей!
Е и аз го имам тоя проблем, от време на време ми казват, че лигавицата ми се удебелява много! В повечето случаи и се радват, в смисъл че не е тънка, но пък често се виждат разни сенки, които ги взимат за полип! Обаче се виждат на различни неща, така че последно казват, че не е полип... Така че, идея №1 - направи си диагностична хистероскопия - чувала съм, че някъде я правят за 20-30 мин и си тръгваш. Така ще си сигурна, че няма някакъв полип. Полипът определено дава много обилно кръвотечение.
На мен ми правиха два пъти абразио, и казват щом хистологичния резултат е добър, да не се притеснявам.
При мен каза една докторка, че можело да е нещо в хормоните, май че можело да не стига прогестерона, което много ме обърка, защото обикновено имам дълга ЛФ и дебела лигавица, има някаква зависимост, която не можах да схвана добре. Иначе прогестеронът съм го изследвала веднъж и е в норма. Така че, идея №2 - наистина хормонални изследвания, ако не си правила досега.
Иначе доста жени имат миоми, които не се виждат на УЗ, защото са много малки и са на неудобни за виждане места. Две мои приятелки, които скоро родиха, им откриха миома при бременността, когато миомите нарастват, въпреки че преди това бяха ходили редовно на лекар.
Успех! Хубаво е да се разбере причината, щото лесно можеш да си докараш анемия, което хич не е приятно.