Мила Джам, действително докторът е много загрижен за пациентктите си, но причината при мен толкова да се държи на пост...анализ, е друга. Ако си спомняш, аз съм тази със супер неизяснения стерилитет - репродуктивната част на организма ми работи без грешка, но кво от това - направила съм няколко стимулирани ИКСИ/ИН ВИТРО + естествени ИКСИ + около 10 ИНСЕ и не става и не става...вече три години нон стоп съм във вихъра на някаква такава процедура. Впрочем, както и при Сигнус, д-р Табакова видя ембрион в 5-6-та г.с. на ехограф при първото ми ИКСИ, кръвните тестове категорично доказаха бременност, но последва "спонтанен аборт" ли да го река или просто изхвърляне на недобра генетична комбинация, не знам. Същото се получи и при едно от десетте инсе-та. На базата на анализ, който ще се направи, след като днес видим и кръвния тест /в 16.00 часа/, ще се реши дали да се прави преимплантационна диагностика /не съм много сигурна в термина/ в чужбина...на цената на едно ИКСИ. Целта била да се узнае дали мога да имплантирам. Но аз май не съм навитак, защото процедурата не е някак си ....позитивна, не внам дали можете да ме разберете,...имам предвид, че ако отговорът не е "НЕ", само дето сме хвърляли пари на вятъра. Пък и докторът много се чуди дали да настоява за това - от една страна лутеалната ми фаза е с нормалната продължителност 13-14 дена, от друга страна вече съм имплантирала два пъти, от трета страна направихме с мъжа ми всички възможни генетични и имунологични изследвания, дори някои от тестовете се вършиха в Германия, защото като по - екзотични не се правят в България заради липса на инстументариум.
Някак си интуитивно чувтствам, че май изходът е ИНСЕ-та до дупка...например още 10-20-50, докато "работят матка, яйцници и тръби". Извинявайте за цинизма, ама май със съпруга ми сме толкова притръпнали, че ходим на имсеменациите "като на козметичка".