0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте всички! :)
 Имам много голяма молба към настоящи майки имащи проблеми с щитовидната жлеза! Как изкарахте бремеността, проблеми имахте ли, следяхте ли хормони? Всичко наред ли е с вашето детенце?
Аз имам Хашимото :( и съм доста притеснена относно забременяването и износването на бебчето!
Така че моля мамите да ми пишат и да ми разкажат за себе си!
Благорадя ви   :)
*
Re: ДО ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ МАЙКИ ИМАЩИ ХАШИМОТО
« Отговор #1 -: Март 19, 2007, 15:18:39 pm »
Дени, преди всичко поздравления, че си успяла да забременееш с хашимото. Аз все още не съм мама, но тъй като имах хашимото съм обсъждала милион пъти с лекарката ми какво ще правим. Тя ми потвърди, че ще ме следи всеки месец (хормони) и ако се наложи само може да ми дава някакви малки поддрържащи дози.
Д-р Катя Тодорова (мисля, че в момента има нейна статия във форума) се е специализирала в тази насока (щитовидна жлеза + бременност или проблемно забременяване) така, че ако искаш поговори и с нея. Много е мила и положителна. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #2 -: Март 19, 2007, 16:00:46 pm »
Нещо не сте ме разбрали  :(! Все още не съм пробвала за бебче понеже много ме е страх дали всичко ще е наред и затова исках мами с хашимото да ми кажат как е било при тях :(! Иначе ходих при д-р Тодорова и съм много доволна от нея, тя каза че с наблюдения и всичко ще е ок! :D
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Март 19, 2007, 16:04:37 pm »
Иначе ходих при д-р Тодорова и съм много доволна от нея, тя каза че с наблюдения и всичко ще е ок! :D
къв е проблема тогава, щом има кой да те следи и и се доверяваш, остава само да забременееш, което ти желая! 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Март 19, 2007, 23:05:09 pm »
хашимото е автоимунно заболяване. много се съмнявам че при всички протича по един и същи начин.
след като вече си диагностицирана имаш всички шансове да изкараш нормална бременност (нормална предвид обстоятелствата). в добри ръце си, така че няма от какво да ес притесняваш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #5 -: Март 19, 2007, 23:31:01 pm »
мило момиче, няма причина за паника :D
много е важно, че знаеш за Хашимотото. това е половината решение. какво следва от това: пиеш си тироксина, който ти е назначен в определена доза и вероятно аспирин от 80-100 мг. д-р Тодорова сигурно и селен ти е предписала по 100-200 мкг. това е. като забременееш, отиваш пак при нея да те следи. аз изследвах ТСХ, ТАТ и МАТ всеки месец. важно е да се следят нивата редовно. според това има различни подходи. нищо страшно няма. аз лично, забременях бързо след откриването на Хашимотото, изкарах лека бременност без проблеми, изследвах редовно хормоните и правех УЗИ с доплер по-често - това е видеозоново изследване на плода и кръвоснабдяването на плацентата и пъпната връв.
не се тревожи! желая ти успех!