0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: За и против яслите?
« Отговор #40 -: Октомври 15, 2009, 23:33:58 pm »
Ами, Лейди, занемях! Не знам дали въобще съм знаела кой отговаря за такива немарливи и небрежни родители, няма ли кой да ги привика и да им обясни, че нямат личното право и свобода да държат детето си насрано, какви порядки само! Но аз съдя нещата по собствената си неперфектност и сбъркана представа, че на едно дете нищо фатално няма да му се случи от такъв фрапантен инцидент освен малко да се поомаже! На път съм да си помисля, че тези жалки хора, които даже не смея да нарека родители, явно не са така невротизирани и не им пука какви изводи си прави за тях останалата перфектна публика, на която не и е работата да гледа по чуждото ако. Това последното намирам аз за странно тук!
Важното е обаче да са здрави децата! В ясли или вкъщи - кой както си прецени.
Простете, но не мога да се съглася с това.
Не става въпрос някои да ги порицава, или да нарушава правото им да си гледат детето както искат.
Нито пък някой ще се намеси с бележка.

Но от малкото неща много неща стават ясни:

* Не мисля че като съвременни хора считаме че да оставяме така децата си пиейки биричка, е поведение на нормални хора. По-скоро поведение на незрели хора, с типичната Британска по тип родителска мизерия. Тук в Гърция съм им се навидял... . Проблема не е в случилото се, а в безхаберието ИМ, че за тях НИЩО не се е случило.
* Дискретни неща показват човека какъв е. Както Чаплин пишеше- "Познах много знаменитости по време на баня. В тези условия, и понеже всички сме равни, успях да оценя някои от моите познати, нещо което в обикновени условия не бих могъл да направя."

Спомнете си шашавите родители на малката Мадлин МакКейн. Вие бихте ли си оставили детето да спи само на тази възраст, а Вие да отидете на ресторант? Сигурно е тежък криминален случай, но да си оставиш детето само на тази възраст, да заключиш и да отидеш на ресторант (дори и наблизо) само тези хора могат тези неща по този безхаберен начин. Простете, но това не може да се обясни, каквито и демократични виждания и критерии за поведение да имате.
УК приключи със смъртта на Кралица Виктория. Това е моето скромно мнение- оттогава и насам- по надолнището са само.

Простете,но имам много лошо впечатление за тях като обща картина.
Тук се въргалят пияни деца на по 17,18... дърпат си взаимно гащите по улиците, пият безподобно ден и нощ, бият децата си, псуват се като катунари. Продупчили всичко кожно по тях... Отврат са.
Нищо както това не показва колко дълбока е мизерията им, колко ограничени, бездуховни и безпътни са.

Простете пак... .
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 23:53:25 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #41 -: Октомври 15, 2009, 23:42:51 pm »
Ами, Лейди, занемях! Не знам дали въобще съм знаела кой отговаря за такива немарливи и небрежни родители, няма ли кой да ги привика и да им обясни, че нямат личното право и свобода да държат детето си насрано, какви порядки само! Но аз съдя нещата по собствената си неперфектност и сбъркана представа, че на едно дете нищо фатално няма да му се случи от такъв фрапантен инцидент освен малко да се поомаже! На път съм да си помисля, че тези жалки хора, които даже не смея да нарека родители, явно не са така невротизирани и не им пука какви изводи си прави за тях останалата перфектна публика, на която не и е работата да гледа по чуждото ако. Това последното намирам аз за странно тук!
Важното е обаче да са здрави децата! В ясли или вкъщи - кой както си прецени.
Простете, но не мога да се съглася с това.
Не става въпрос някои да ги порицава, или да нарушава правото им да си гледат детето както искат.
Нито пък някой ще се намеси с бележка.

Но от малкото неща много неща стават ясни:

* Не мисля че като съвременни хора считаме че да оставяме така децата си пиейки биричка, е поведение на нормални хора. По-скоро поведение на незрели хора, с типичната Британска по тип родителска мизерия. Тук в Гърция съм им се навидял... .
* Дискретни неща показват човека какъв е. Както Чаплин пишеше- "Познах много знаменитости по време на баня. В тези условия, и понеже всички сме равни, успях да оценя някои от моите познати, нещо което в обикновени условия не бих могъл да направя."

Спомнете си шашавите родители на малката Мадлин МакКейн. Вие бихте ли си оставили детето да спи само на тази възраст, а Вие да отидете на ресторант? Сигурно е тежък криминален случай, но да си оставиш детето само на тази възраст, да заключиш и да отидеш на ресторант (дори и наблизо) само тези хора могат тези неща по този безхаберен начин. Простете, но това не може да се обясни, каквито и демократични виждания и критерии за поведение да имате.
УК приключи със смъртта на Кралица Виктория. Това е моето скромно мнение- оттогава и насам- по надолнището са само.

Простете,но имам много лошо впечатление за тях като обща картина.
Тук се въргалят пияни деца на по 17,18... дърпат си взаимно гащите по улиците, пият безподобно ден и нощ, бият децата си, псуват се като катунари. Продупчили всичко кожно по тях... Отврат са.
Нищо както това не показва колко дълбока е мизерията им, колко ограничени, бездуховни и безпътни са.

Простете пак... .
:good_post:
*
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2009, 00:04:08 am »
Докторе, голяма фенка съм Ви! Особено харесвам свободните Ви разсъждения, защото показват богата обща култура и свободна мисъл!

Но искам да уточня нещо! Ако някой си е помислил, че съм говорител или защитник на въпросната нация, явно се е объркал! Споделям впечатления, както всички. Има и свестни хора, има и долна класа, която е почти необразована и е с лошо поведение и възпитание, съдейки по общоприетите норми. Разделение обаче има във всички нации. Постиженията на една държава са резултат предимно на усилията на светлите умове, останалите са само консуматори. И тук можем само да им завидим, че и даже такава категория хора в битов план живеят много по-добре от най-светлия ум по българските ширини. Просто защото държавата им е силна и богата. Може да се пише до безкрай, но всеки от нещо конкретно ще е възмутен, а това е само част от общата картина.
 Но в България, за съжаление, ходят предимно от работническата класа хора, такива са ми наблюденията.
 Аз предпочитам да гледам на нещата в културното им разнообразие. Предпочитам да не мразя на класова основа хората и да не ги съдя, а да ги анализирам и да се опитвам да ги разбирам.
Великобритания не е това, което е и в минал и в настоящ план, благодарение само на хора, като Майлък Шийлдс или други единици с безобразно поведение. Тази страна има много черти от народопсихологията си, които са я направили успешна. Това са неща, от които предпочитам да се уча.
Много са свободни в мисленето си, защото никога не са били ограничавани и слагани в рамка, много са креативни, стихийни (за добро и лошо), не се подчиняват лесно, колективното е много силно (колко много спортове само са създали, а и манията по клубното членство е резултат от това), имат убийствено чувство за самоирония и хумор, които граничат с подигравката но това е по-скоро в добродушен план.
 Имат невероятно грижовно отношение към острова си и към природата. По-грациозно и стилно оформена природа рядко може да се види, а и по-добре поддържана. Почти винаги са на страната на социално слабите. Невероятни разказвачи са, толкова добри писатели и поети имат. Толерантни са или поне не са така открити расистки настроени към останалите, а уважават културните различия на останалите. Уважават и ги е страх от закона, но се опитват да го преметнат, както навсякъде и всички по света.
Това,  а и още много са положителните, печеливши неща, които виждам и които се опитвам да доразвивам в себе си. И това ме прави богата и пъстра. Останалите мизерни и непревилни изключения само задръстват мозъка ми и не им обръщам внимание.
Ако някой обаче се чувства по-добре от чуждото несъвършенство - въображаемо или реално, е свободен да изпитва, каквито си иска чувства и да си продължи да вижда само това у хората. Въпрос на избор!

Лека нощ!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #43 -: Октомври 16, 2009, 00:10:27 am »
Може би аз съм предубеден... не знам.
Един път ми харесват, друг път - не.

Дано съм неправ... . Някой ден сигурно ще се поразходя натам за впечатления от пръв поглед.
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 09:51:31 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #44 -: Октомври 16, 2009, 00:12:04 am »
Албена, явно съм била по-рязка от колкото имах идея. Извини ме ако си се почувствала засегната. Моята идея беше да кажа, че децата научават нещата независимо дали са в къщи или в ясла. Не съм имала за цел да засегна някого.
Всеки има причина да избере или да отхвърли яслата. Това не го прави по-лош или по-добър, а просто различен от другия.
Поздрави.
И целувки на малката калпазанка Дара!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2009, 01:03:42 am »
вижте, сравнявате тикви с краставици.

ДиваРоза е човек на науката, тя не се върти в онези прослойки на британското общество, които сте наблюдавали по българското и гръцкото крайбрежие. очевидно е, че тя оценява един пласт от социалната торта, а вие говорите за друг.

такива са пластовете навсякъде по света. разходете се из Люлин 8 или Куртово Конаре, после идете на опера и сравнявайте българите.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #46 -: Октомври 16, 2009, 09:49:08 am »
вижте, сравнявате тикви с краставици.

ДиваРоза е човек на науката, тя не се върти в онези прослойки на британското общество, които сте наблюдавали по българското и гръцкото крайбрежие. очевидно е, че тя оценява един пласт от социалната торта, а вие говорите за друг.

такива са пластовете навсякъде по света. разходете се из Люлин 8 или Куртово Конаре, после идете на опера и сравнявайте българите.
:good_post:

И да допълня, сега разсъждаваме за яслите, а като стиганат до училище, там хич не ми се мисли, при условие, че през ден по телевизията дават как се бият и убиват помежду си учениците...  :?

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #47 -: Октомври 16, 2009, 10:31:53 am »
Да не бъдем само негативни:

Elizabeth Garrett Anderson Болница, Лондон:

Табелката означава че респиратора е "чист", тоест- дезинфектиран и готов.

« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 10:36:06 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2009, 11:14:34 am »
Малко офф
Наскоро гледах Сиско на Майкъл Мур. http://www.imdb.com/title/tt0386032/ Документален филм за здравеопазването в САЩ и съпоставено с други държави. От както го гледах си мечтая да живея и работа в Англия. Наистина уредена социална държава. Преди това пък от Емигранти на Карбовски разбрах, че да започнеш бизнес там е фасулски лесно и няма нищо общо с бюрократщината тук. За един ден буквално, че и от вкъщи даже можеш да направиш фирма.
Въобще, държавата се грижи поданиците и да живеят добре.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2009, 11:48:30 am »
Все ми се иска да мисля позитивно за страната ни и хората в нея, но ... Скоро влязох в една тоалетна на едно кафене, което се намира в сградата на театър... При наличието на вода, хартия и т.н. по земята се въргаляха употребени хартии, водата не беше пускана от няколко ходения явно... Абе, ужас! И после забраждаме на човека инсталацията!!! Ами възпитание трябва! Явно няма и много разлика дали си учен човек или прост, ако толкова ти е възпитанието! Не е тук мястото за това, ама се ужасих и ми се прииска да съм в друга страна. Един приятел работа в Дания като лекар, в Копенхаген... Завиждам му, децата му, работата... Чудя се в какво състояние ни е съзнанието, в течно сигурно :wink:
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #50 -: Октомври 16, 2009, 13:24:18 pm »
Ааа, Розичке, за зеленината и оформлението можем да поспорим дали "у вас" или "у нас" е по-красиво :wink:
Определено яслите и детските градини не са даже на една плоскост в изброените държави и са несравними неща. За жалост социалния фактор има много голямо значение - тук можеш да гледаш дете до 10-тата му година и държавата ти плаща "образователни пари", но можеш и да го дадеш в ясла или градина, където да се социализира. В България за жалост нямаш право на такъв избор - или мизерувате с една заплата, или детето тръгва на ясла или градина.
Д-р Бърди - болниците и тук изглеждат толкова чисти и красиви :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
« Отговор #51 -: Октомври 16, 2009, 13:28:41 pm »
Знам, знам... нямах картинки...
Аз съм "фен" на немското... .:)
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #52 -: Октомври 16, 2009, 13:30:54 pm »
Ами значи ви е време да ни дойдете на гости :D
П.С. Аз имам от интензивното на неонатологията. Такава апаратура и чистота не съм виждала никъде другаде...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
« Отговор #53 -: Октомври 16, 2009, 13:34:37 pm »
Германия... .
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #54 -: Октомври 16, 2009, 14:29:20 pm »
Малко офф
Наскоро гледах Сиско на Майкъл Мур. http://www.imdb.com/title/tt0386032/ Документален филм за здравеопазването в САЩ и съпоставено с други държави. От както го гледах си мечтая да живея и работа в Англия.

а самите англичани ходят да се лекуват в съседна Франция :) здравеопазването в Англия без частна застраховка не е цвете за мирисане.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #55 -: Октомври 16, 2009, 15:37:20 pm »
а самите англичани ходят да се лекуват в съседна Франция :) здравеопазването в Англия без частна застраховка не е цвете за мирисане.
И аз така знам, даже момичета от форума са казвали, че в Англия си си жив умрял, ако опреш до тяхното здравеопазване :( , но това наистина е  :offtopic:
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #56 -: Октомври 17, 2009, 18:51:07 pm »
И тук(Испания) е толкова ч`исто и  спретнато в болниците.
А за неонатологията просто нямам думи, освен чистота и уважение към пациенти и техните придружители .
И двете ми деца тръгнаха на ясла преди месец, (някой ще каже, мале на 8 месеца бебе и на ясла, ами всеки сам избира ...)Записах и малкият, за да дадат по_ве4е то4ки на дъщеря ми :D и не исках да го давам толкова малък, ужасяваше ме мисълта за бебе на 4 месеца на ясла. Тук май4инството е само 4 месеца и много родители са принудени да оставят децата си.
Но като видях със собствените си о4и, как се грижат за бебетата и децата тук, колко е приятно и подредено и реших да оставя Симеон за по няколко 4аса, а сестра му за цял ден ве4е.
Държавата плаща и подпомага с определена сума на месец, семействата с две и по_ве4е деца.
От 0 до 1 годинка са 6 бебета с една у4ителка и 1 помощник, а от 1 до 2г. са 12 деца пак с 2 души.
За сега съм доволна, прявят постоянно някакви интересни пиески, гледат филм4ета, всяка група си има отделно двор4е навън с игри и пързалки, за съответната възраст и т.н...
И най важното като видят дете със сополки или кашлица,веднага уведомяват родителите, да го заведат на лекар.
СИЯ, тя и мойта хубавица Беа се храни сама от тази възраст :),ооо а как рисува :D най оби4а теракота.
у4ителката й ми се похвали, 4е  у4ела децата как се казват животните на български :D

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #57 -: Октомври 28, 2009, 09:55:07 am »
Ех, момичета, ще даваме детето на ясла, няма как, януари може би ще се наложи да почна по-усилено да работя и няма да има кой да я гледа, а дотогава няма да ни пазят мястото :wink: Утре ще я водя и ми е така притеснено... Страхувам се от болести, от това, че детето е чувствително, може би всяка майка така казва, но факт, а лелите ми се струват студенички... Не знам, сънувах кошмари цяла нощ, как да избегна тая пуста ясла, не може!!!!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #58 -: Октомври 28, 2009, 10:24:47 am »
Ех, момичета, ще даваме детето на ясла, няма как, януари може би ще се наложи да почна по-усилено да работя и няма да има кой да я гледа, а дотогава няма да ни пазят мястото :wink: Утре ще я водя и ми е така притеснено... Страхувам се от болести, от това, че детето е чувствително, може би всяка майка така казва, но факт, а лелите ми се струват студенички... Не знам, сънувах кошмари цяла нощ, как да избегна тая пуста ясла, не може!!!!

това горното не противоречи ли силно с първия ти постинг по темата:

Цитат
В по-голямата част от времето си съм вкъщи и мога да я гледам, а в дните, когато съм заета мога да ползвам бавачка и това ме прави несигурна за избора ми.

??  8O 8O

толкова малко дете на ясла само за да си освободим деня за евентуалности... ако търсиш от нас опрощение за решението си, аз лично няма да ти го дам. гледала съм си детето до 2 години и половина у дома, въпреки голямата сума пари, която загубих от невръщането си на работа.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #59 -: Октомври 28, 2009, 10:55:21 am »
С огромно съжаление иска да кажа, че не всеки може да си позволи да се лиши от някаква сума пари. Причина имам, за да взема това решение, както и желание да си гледам детето вкъщи. Не искам това тук да се получи като дружески съд. Намирам форума като чудесно място за споделяне на проблеми и радости.