0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Касата спря прием на документи по програмата!
« Отговор #40 -: Април 27, 2006, 16:28:08 pm »
Мдамммм, ясно е, че аз ще им църкам. Ще ги побъркам  :lol:

А, че всяка от нас брои дали се пада в последните 100 или не... определено това ни изнервя допълнително. Мен специално ме изнервя да не ми овехтеят изследванията, че са 200 кинта егаси!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #41 -: Април 27, 2006, 16:29:51 pm »
Естествено но е трудно да се предвиди броят на постъпилите даже и приблизителен коефициент не може да се даде.Аз все се надявах че ще ги отделят 100-те и ще ги върнат преди да се състои заседанието поне да не ме нерви това чакане ама нали трябва да ми е максимално гадно.
Току що гледах страницата на НЗОК и въобще не е упоменато дори и една думица за програмата"Безплодие на жената" да е било на дневен ред нито да има взети някакви конкретни решения.
Да видим!!!какво ще ни бъде сервирано.

Ей тва са изтипосали и върви разбери.

Като сравнявам предишните доклади в тях  е упоменато точно програмата "Безплодие при жената"+разгледаните протоколи.

Приключи процедурата по договаряне на медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, които се заплащат напълно или частично от НЗОК. Новият списък беше утвърден от Управителния съвет на НЗОК на заседанието му от 26 март т.г.

Съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за договаряне на лекарствата, медицинските изделия и диетичните храни за специални медицински цели, стойността на които се заплаща напълно или частично от НЗОК, беше назначена Комисия по провеждане на договарянето, включваща в състава си представители на НЗОК, Българския лекарски съюз и Съюза на стоматолозите в България.

Новият списък за медицинските изделия и диетичните храни за специални медицински цели включва 14 диетични храни за лечение на заболявания на обмяната на веществата, 111 медицински изделия за стомираноболни, 3 вида изделия за инжектиране на инсулин и 3 вида тест-ленти за визуален самоконтрол при неинсулинозависим диабет. НЗОК ще заплаща изцяло специализираните млека за лечение на фенилкетонурия, на разстройства в метаболитния цикъл на уреята, както и на цьолакия при деца във всички възрастови групи.

По отношение на глюкомерите и тест-лентите към тях Комисията е взела решение да не обявява резултати от проведеното договаряне, поради противоречия между Наредбата за условията и реда за договаряне на лекарствата, медицинските изделия и диетичните храни за специални медицински цели и документацията за провеждането на процедурата. За тези лекарствени позиции ще бъде обявено ново договаряне, като бъде изготвена нова документация - изцяло съобразена с разпоредбите на Наредбата. До приключването на договарянето НЗОК ще продължи да заплаща глюкомери и тест-ленти по сега действащия списък за медицинските изделия и диетичните храни за специални медицински цели.
« Отговор #42 -: Април 27, 2006, 16:39:34 pm »
Деси, именно! Ето такива простички неща като да те информират веднага, поне да не си късаш нервите, не им идват на акъла! Не мога да го разбера това.
А що се отнася до сайта им - аз тая сутрин първо там се набих... ама на! - има само някаква PR-ска информация, която интересува единствено PR-те без репродуктивни проблеми. Не се научиха тия хора да използват интернет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #43 -: Април 27, 2006, 18:06:09 pm »
Цитат на: hari_77
току що ми се обадиха и ми казаха че моите и на другите които не са от София а пък са от началото на март ще бъдат разглеждани другата сряда  :cry:  . Омръзна ми вече да чакам, имам чувството че ни избутват на страна само защото сме от провинцията. :cry:  :cry:  :cry:
Ето и една добра новина. Всички който са от София и са гледани вчера са одобрени.

Дали е възможно да ги разглеждат по градове аз си мисля че трябва да бъдат разгледани по номер на постъпване или дата на постъпване в противен случай ще излезе че 100-те върнати може да бъдат определени изборно/офффф много съм нетърпелива/
Поне да знаем какво става за бога минаха повече от 24часа а все още сме в затъмнение.По закон трябва в тридневен срок от взимане на решение да бъдат уведомени касаещите ги.Е какво са 48 часа още.
« Отговор #44 -: Април 27, 2006, 18:18:13 pm »
това което съм написала ми го е казала служителка на нашата здр.каса. Миналият месец ми каза че на мен и още две момичета от нашият град /умишлено не споменавам кой/, няма да бъдат разглеждани тогава док. защото сме само 3. Не знам само каква връзка има това с постъпването им в НЗОК.

« Отговор #45 -: Април 27, 2006, 20:20:06 pm »
здравейте,
все избягвам да пиша, щото нищо хубаво не ми се случва в опитите, но този път съм толкова бясна, че не мога да се сдържа.
първо, откъде накъде ще преразглеждат вече утвърдена, гласувана програма! аз съм кандидатствала при определени условия и за определени лекарства. не знам на всяка от вас колко са стрували изследванията, но ние трябваше да имаме песа или тесе, песата струва 490 лв. от там насетне с каквито и направления да си правим другите изследвания, общата сума не е по-малко от 700 лв. и сега какво - ще се окажа от последните 100 и ЕВЕНТУАЛНО, ако не преразгледат нещо друго и да решат, че само от определени градове или клиники ще одобряват, от което вече няма въобще да се учудя, ще ми отпуснат меногон за 600 лв. най-много. е, питам, щях ли аз да си хабя нервите със здравни каси и най-вече да си губя времето, което и без това ми е твърде малко, ако знаех тези условия? не, щях да си дам 600 лв. за меногон и вече щях да съм на трансфера на ембриони. такова беззаконие, такава явна подигравка . . . ума ми не го събира. искам да си избера друга държава за родина.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #46 -: Април 30, 2006, 16:22:49 pm »
Страшни сте момичета,ровите,търсите,откъде знаете всичко,направо ви се чудя.
Браво!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #47 -: Май 02, 2006, 14:57:01 pm »
Някой да има някакво ново инфо за здравната каса? Днес след като звънях за втори път след събранието,ми отговори една любезна дама която ми заяви че отговор ще има в тримесечен срок от подаване да документите.На моят въпрос от къде има тази информация тя ми заяви че това е решение на комисията което най вероятно го каза защото и тя няма никаква представа.Та мисълта ми е дали изобщо на това заседание са разглеждали нашите протоколи май че НЕ.Дано някой ме успокои.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #48 -: Май 02, 2006, 15:16:27 pm »
http://www.nhif.bg/bg/optim_prog.phtml
Информацията, която имам е, че е възобновено одобряването на протоколите.
Надявам се всички да имате отговор скоро.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

balmi

« Отговор #49 -: Май 02, 2006, 16:04:03 pm »
Бравос Ултра!!! Да жювейш !!!!
*
« Отговор #50 -: Май 02, 2006, 16:43:03 pm »
Ох и аз на това се надявам,все някой ден ще има такъв.
*

Anonymous

« Отговор #51 -: Май 07, 2006, 09:34:52 am »
А това означава ли, че е възобновен и приема на нови документи?
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #52 -: Май 07, 2006, 10:02:25 am »
Цитат на: silvanchence
Страшни сте момичета,ровите,търсите,откъде знаете всичко,направо ви се чудя.
Браво!

Ами нямаме избор Силванче.Виждаш,че институциите се опитват да ни пратят в 9 глуха и ако ние не се заинтересуваме и подкрепяме...всичко отива по дяволите