0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Касата спря прием на документи по програмата!
« Отговор #20 -: Април 20, 2006, 10:21:53 am »
Комисията ще заседава на 26 април. В момента документи не се приемат и обработват. Последните приети 100 протокола ще бъдат върнати за пренаписване с нови схеми и лекарства. Лимитът не е изчерпан, приемът на документи ще продължи.
Повече подробности ще има след 26 април.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #21 -: Април 20, 2006, 11:46:50 am »
Разбрах че са спрели да приемат документи защото има 600 чакащи протокола. Искат да оправят първо тях и след това ще започнат да приемат останалите. Бройките не са изчерпани. Това е причината поради която се бавят с отговорите.
/това гочух от човек който работи в касата, и се изспусна без да знае че мен ме интересува лично това нещо. Не знам и колко е достоверно./

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #22 -: Април 20, 2006, 12:27:20 pm »
Хари, не си разбрала правилно. Нищо няма да се обработва за момента. Не са 600 необработените. Това е бройката, която остава до запълване на лимита. Ние ще се борим тя да се увеличи поне на 900 за сметка на по-евтините лекарства. По новите протоколи, от сумите за лекарства на две жени, се спестяват пари, които са достатъчни за една.
Идеята е касата да не си мисли, че като е решила да спести пари от лекарства, те ще отидат някъде другаде, а не за лечение на стерилитет.
С две думи - ще искаме спестените от лекарства пари да отидат за повече бройки.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

balmi

« Отговор #23 -: Април 20, 2006, 12:57:07 pm »
Цитат на: ultra
Последните приети 100 протокола ще бъдат върнати за пренаписване с нови схеми и лекарства.

Е това вече е подигравка с нервите и загубеното време на хората. Значи всичко от начало - изследвания, документи и безпаметно чакане в касата. За отговора им е ясно - поне след 2-3 месеца, после  търсене на лекарства и по Коледа може и да се класираме за манипулацията!!! Господи какво Здравеопазване !!!!

:balk_149:
« Отговор #24 -: Април 20, 2006, 13:23:12 pm »
Това, което не разбирам е - всички ние, чиито отговори се бавят, ли влизаме в тези 100 бройки или евентуално може и да ни одобрят? Уф, начи, простотия след простотия измислят.

Дано с това приключи каръщината.  :?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #25 -: Април 20, 2006, 13:54:49 pm »
Добре де, и аз не разбирам - като се включат и по-евтини препарати, значи ли, че всички занапред ще правят ин-витро по касата само с тези евтини препарати, или някои ще продължат с медикаментите, изплозвани досега, и как ще става тая работа така, че да е справедливо :roll:
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #26 -: Април 20, 2006, 14:28:56 pm »
Цитат на: ultra
Хари, не си разбрала правилно. Нищо няма да се обработва за момента. Не са 600 необработените. Това е бройката, която остава до запълване на лимита. Ние ще се борим тя да се увеличи поне на 900 за сметка на по-евтините лекарства. По новите протоколи, от сумите за лекарства на две жени, се спестяват пари, които са достатъчни за една.
Идеята е касата да не си мисли, че като е решила да спести пари от лекарства, те ще отидат някъде другаде, а не за лечение на стерилитет.
С две думи - ще искаме спестените от лекарства пари да отидат за повече бройки.

Да много е възможно да не съм разбрала :oops: , но преди около 15 мин. ми се обадиха и ми казаха че на 26.04 ще разглеждат мойте док. и всички който са влезли в началото на март там. Аз мойте ги подадох на 24.02 във Враца но те са приети на 02.03.06 в София.  :crossfingers:  :balk_21:  :crossfingers:  :crossfingers:
Пожелавам успех на всички и стискам палци :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:  :crossfingers:

« Отговор #27 -: Април 25, 2006, 13:59:07 pm »
Е, аз току що говорих със софийската каса, не ми поискаха дори входящ номер - няма нищо върнато още. На въпроса, дали знаят какво става ми отговориха звъннете в четвъртък, петък, очакваме тогава да има някакъв отговор.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

balmi

« Отговор #28 -: Април 25, 2006, 14:17:46 pm »
Сrazy33 и на мен ми отговориха абсолютно същото. Ще звънна след празниците отново.
*
« Отговор #29 -: Април 27, 2006, 10:47:34 am »
Има ли някой които има вече отговор от НЗОК?
« Отговор #30 -: Април 27, 2006, 13:42:33 pm »
току що ми се обадиха и ми казаха че моите и на другите които не са от София а пък са от началото на март ще бъдат разглеждани другата сряда  :cry:  . Омръзна ми вече да чакам, имам чувството че ни избутват на страна само защото сме от провинцията. :cry:  :cry:  :cry:
Ето и една добра новина. Всички който са от София и са гледани вчера са одобрени.

« Отговор #31 -: Април 27, 2006, 15:34:35 pm »
Цитат на: hari_77
Ето и една добра новина. Всички който са от София и са гледани вчера са одобрени.

Аз не съм от тях... А съм подала документите към края на февруари...

Хари, сега пък аз се чувствам избутана - ти си от началото на март, а другата седмица ще ти разглеждат документите, т.е. преди моите ;)
« Отговор #32 -: Април 27, 2006, 15:44:02 pm »
Зайо, какво точно ти казаха?

На мен ми отговориха, че още няма нищо, което ме навежда на мисълта, че информацията просто не е обработена. Жената буквално каза: "Мисля, че още нямаме никакви протоколи, но ще проверя" и после ми отговори, че "Не, няма нищо, обадете се пак".
« Отговор #33 -: Април 27, 2006, 15:49:20 pm »
Ми, какво, че няма отговор. Попитах кога да се обадя пак, тя каза, че обикновено те се обаждат, но може и аз да звънна след празниците. Беше много мила и любезна (единичен случай).
« Отговор #34 -: Април 27, 2006, 15:51:11 pm »
Мдаааааа, според мен не са вкарали инфото в компютрите :)
« Отговор #35 -: Април 27, 2006, 15:53:20 pm »
Търпение, мацки, спокойно! И нашият ред ще дойде.

Едно процедурно питане към момичетата, на които са се обаждали - мобилен телефон ли сте дали? Нещо се притесних, че вероятно не им е в бюджета подобен лукс - да звънят на мобилни, а аз дадох такъв, за да съм сигурна, че ще ме намерят...  :oops:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #36 -: Април 27, 2006, 15:56:18 pm »
Цитат на: cambozola
Едно процедурно питане към момичетата, на които са се обаждали - мобилен телефон ли сте дали?

Бе, аз много се позамислих за мобилен, но оставих домашен и служебен.
*
« Отговор #37 -: Април 27, 2006, 15:59:58 pm »
Момичета, вие  им звънете. Моите документи миналата година се оказа , че са одобрени  около месец преди аз да им се обадя. Попитаха ме писмо не съм ли получавала, ми не съм получила и до ден днешен :?Гонете си сами нещата и звънете ако трябва всеки ден, много са заспали и безотговорни там! Успех :heartbeat:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #38 -: Април 27, 2006, 16:00:48 pm »
Няма подобно твърдение " че ще се разглеждат само тези който са подали до началото на март".До момента са приети 600 пакета.На 100/последните-независимо кога са подадени/ще бъдат върнати.Останалите 500бр.ще бъдат разгледани/тоест трябва вече да са разгледани/.
Мисля че ultra достатъчно ясно го е написала а и това се покрива с информацията която аз имам.
« Отговор #39 -: Април 27, 2006, 16:14:38 pm »
Деси, сигурно е така, но всяка от нас иска да знае нейните точно ли са от тези прецакани 100 броя. И предпочита да не са нейните ;)