0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мерси много мили момои4ета. Благодаря за пожеланието. Успех и на вас.

*
Здравейте, в4ера ходих на доктор за преглет УЗД и ми каза 4е има фуликули които трябва да се пръснат и понеже не съм много компентентна по този въпрос ви питам какво озна4ава това мили моми4ета? Ако не сте ме разбрали ме питаите.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Означава по всяка вероятност, че всеки момент ще настъпи овулацията, тоест ще се отдели яйцеклетка, така че действайте.
*
А  искам и др да ви питак как да я позная дали се е спукала? Днес ми се поя ви 1 кафяво петно на гащите- да не би това да озна4ава или е нещо друго? Извиняваи те за въпроса но нали казах ве4е 4е нищо не разбирам.

Анета, ти няма как да познаеш, че са се спукали фоликулите, лекар трябва да види пак ан ехограф.
*
А нещо пове4е за това кафяво петно????/

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кой ден от цикъла ти е!
*
16 ден ми е мили моми4ета.

*
Зна4и не са правени на мъжа ми искледвания аз сам от своге но се лекувам в сф
И задължително да направите спермограма на мъжа ти, но в специализирана клиника по асистирана репродукция.
*
Здравейте, моми4ета отново. В сряда бях на гиниколог и ми каза 4е се съмнява 4е прогистерона ми е нисък. Аз направих иследване но то ще излезе в понеделник. А също така нямам и уволация. Помогнете ми кажете какво ще стане сега . Много съм притеснена за вси4ко. Каза ми също 4е имам яицеклетки но немогад да се спуат.

Благодаря Ви много.

Анета, пише се гинеколог, прогестерон и овулация.

Няма какво да се притесняваш - щом няма овулация е логично прогестерона да е нисък. Гинекологът какво каза че следва от тук нататък?

Анета, спермограма на мъжа ти направихте ли? Много е важно! На ендокринолог отиде ли? Ако не ти регулират тироидните хормони, няма как да стане работата...
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
също така е възможно и пролактина да ти е висок
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Здравейте, отново сега си вземах иследванията които направих в сряда. Ето ги и тях :  ПРОГИСТЕРОН 10.95  ПЕФ. СТОИНОСТИ  ФОЛИКУЛНА ФАЗА 0.48-4.45   лутеална фаза:10.60-88.30   менопауза:0.00-2.32   мъже:0.89-3.83
LH:13.9    Реф. с-ст:  фоликулна фаза:1.95-12.50   овулаторна фаза: 8.70-76.30   лутеална фаза: 0.50-16.90  менопауза:15.90-54.00  бременни:0.10-1.50  мъже: 1.50-9.30
TESTOTERON 2.92
 Реф. с-ст: жени : 0.49-2,64
                 мъже : 8.36-28.7

Надявам се някои да ми каже какво озна4ават. И сега какво следва? Утре съм на гиниколког а после съм на ендриокринолог.

Благодаря ви предварително моми4ета.

Здравей Анета,

Опитай преди да пуснеш съобщението да преглеждаш (има бутон "Предварителен преглед") за да не остават грешки.
Доколкото виждам си правила само Прогестерон, LH и тестостерон?
На кой ден от цикъла са правени? Според твоите предишни публикации си дала кръв на 2 авг. нали?  19 ден от цикъла?
За сега мога да кажа само че тестостерона ти е висок - границите за жени са 0.49-2.64, а твоят е 2.92.
Прогестерона също е нисък (ако наистина се пада 19 ден).

При консултацията с ендокринолога и гинеколога ще ти бъде назначено лечение, така че не се тревожи предварително.
УСПЕХ!
*
Да на 2 свг. съм дала кръв. А др ми иследванията са по напред. Аз съм ги писла по ред на испращане по доктори. И утре ще напиша какво е станало. Аз знам 4е ще ми назна4ат ле4ение даже ми казаха 4е  ще ми дадът картон за приемане в болница в ендриокринология или в  медицинска академия.

Но ти благодаря !

*
Здравейте моми4ета ето 4е днес пак бяха на иследвания предписани от ендриокринолог. Който ме испрати и на радио магнитен резонанс ако някой може да ми каже какво е това ще съм ви благодарна. Ето и иследванията който днес ми направиха :TSH  3.36 при норма 0.27-4.2
Пролактин:267.6 при норма 127-637
Тестотерон:5.37 при норма 0.22-2.9
 Кажете ми какво озна4ават.
        Благодаря ви предварително.
4акам бърз отговор.

Здравей, Анета!

За ядрено-магнитния резонанс може да прочетеш тук и да откриеш това, което те интересува:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2457.0
http://www.mri-sz.com/informaciq.htm

От изследванията, които си дала се вижда, че тестостерона ти е висок - 5.37 при норма 0.22-2.9

Всичко добро!

П.С. Моля те за проверка на правописа, преди да изпратиш съобщение.
Пише се:
изследване, а не иследване
изпращам, а не испращам
гинеколог, а не гиниколог
ендокринолог, а не ендриокринолог
фоликул, а не фуликул
*
Здравейте, на вси4ки моми4ета. Днес бях на радио мгнитен резонанс и не излезе много добре да ви кажа защото припаднах. Но поне нещо се вижда на снимката, и ми казаха 4е няма нищо. Тоест няма заболяване на нея. Но сега ми престои приемане в болница за иследване на  "над бъбре4на жлеза". Знае ли някои какво озна4ава това? Ако има нека ми пишат, и какво се състои по то4но.

*

vanya

интересувам се за това заболяване ,също така възможно ли е лечение със билки и др. подобни аз съм на 39 год.Благодаря ви приятели
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
не е възможно лечение с билки
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!