0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Анета, какво искаш да попиташ?

Тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване, при което обикновено се наблюдава повишение на антителата ТАТ и МАТ и е възможно отклонение от нормата на тироидните хормони (но може и да са в норма).
*
това проблем ли е да забременея 4е направо 6те се побаркам ве4е от мислене

Проблем е, да. Ако наистина имаш тиреоидит на Хашимото, разбира се. Изследвала ли си хормони и антитела?
*
Да изследваха ги и да ти кажа 4е  прогистерона ми е 127.2 

*
Те сега са се заели много сериозно с тоя проблем но много бавно става а и незнам каква е гаранцията след това ще има ли успех.сега ще влизам в болница по ендриокринология да видим там какво ще стане

Анета, прогестерона няма отношение към щитовидната жлеза. Ако искаш - напиши тук резултатите от хормоните ти (заедно с референтните стойности), в кои дни на цикъла си ги изследвала. Мъжа ти правил ли е спермограма? Какви други изследвания са ти правени?
*
 :lol:Каква е връзката на прогестерона с тиреоидит на Хашимото?

:lol:Каква е връзката на прогестерона с тиреоидит на Хашимото?
Връзка няма. Или поне няма пряка. Косвена има.
*
Зна4и сега ми е направен прогестерона  на 3 ден след цикала на 5 ден са ми направени др хормонални но сега не мога де се сетя как се казваха сега на 14 ден сам на ъзд прес това време си меря базалната температура на 20 ден което ще ре4е на 2 3 августа са ми назна4е ни pg zh  и тестотерон  които в момента ги правя а има по стари ако искаш тях мога да ти ги напиша мила ако мога такак да те нарека много ще сам ви благодарна ако ми помогнете с нещо
              Благодаря ви предварително моли моми4ета

Ако напишеш всички изследвания, ще ни е по-лесно да ги коментираме.
Какво имаш предвид под трети ден след цикъла? Трети ден от началото на кървенето ли? А хормони на щитовидната жлеза (TSH, FT3, FT4) изследвани ли са ти? Пак ще попитам за спермограма на половинката ти - това е много важно изследване (бебето се прави от двама души). Проверени ли са тръбите ти? И в кой град си.
*
Зна4и не са правени на мъжа ми искледвания аз сам от своге но се лекувам в сф lh 7.00 при норма 1-7  FSH 6.40 при норма  3-8  prolaktin 208  testoteron 4.60 iri 43.90 др какво да ти напиша

ЛХ и ФСХ изглеждат добре. На тестостерона какви са му референтните граници? Изглежда ми висок.

Непременно мъжа ти да се изследва.

Проходимостта на тръбите ти изследвана ли е?

При кой лекар ходиш?
*
ами границите са IRI-
4.3-19.9 при тестотоерона са 0.3-3 ами при др  калоянова но сега не знам каде ще ме пратятпри киои доктор

Анета, а въз основа на какви изследвания ти "пуснаха мухата", че имаш Хашимото? Овулация проследявана ли е на УЗ? Къде работи тази лекарка? Проходимост на тръбите изследвана ли е? Искаш ли да разкажеш всичко подробно?
*
дове4ера като се варна от работа ще ти напиша цялата епикриза  това ще е след 7:30 ок

Оки  :D
Анета, аз съм с тиреоидит на Хашимото. Но не виждам ти да си изследвала хормоните и антителата на щитовидната жлеза, поне от това, което пишеш.
Наличието на антитела при това заболяване (ТАТ и МАТ) води до спонтанни аборти или невъзможност за имплантация на ембриона. Високите стойности на TSH може да са причина да нямаш овулация - това е другия проблем.
Напиши какви са ти резултатие за TSH, FT4, TAT и МАТ. Това трябва да са изследванията, по които може да ти е поставена тази диагноза.
Иначе от това, което пишеш за останалите хормони, тестостерона ти ми се вижда малко над нормата, въпреки че не разбрах какво е това IRI и другите референтни граници преди тези за тестостерона  :roll:
*
тук пише от иследванията:СУЕ-34/63   Хб-128  Ер-4,3 лено-9,1  фот-17,1  ГПТ-28,3  ПТ-335  кр. зах-3,4  холестерол-5,16 креотини-77 к-4,6  ТСХ-4,8  АКТХ-12,50  тестотоерон-4,8 ТАТ -----  МАТ-1:100 др няма в епикризата     е милал какво ще кайеш има ли при4ина при това заболяване да не мога да за4ена какво ще ме посаветваш

Да, ТСХ е много високо. Трябва ти добър ендокринолог. Избери си - Начев или Тодорова.

Пак да попитам: тази лекарка, при която ходиш - гинеколог ли е? Къде работи тя? Проследявана ли ти е овулацията на УЗ? Проверена ли е проходимостта на тръбите ти?

Между другото, утайката (СУЕ) също е висока.