0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
По време на преглед
« Отговор #40 -: Ноември 21, 2005, 21:45:14 pm »
Цитат на: Meli
Цитат на: wassilena
да ходя на гинеколог, защото ме бърка  :?

Моят съпруг, който е гинеколог с над 15 годишен стаж, никога, ама никога, не използва тази грозна дума "бърка" за нещо, което се нарича "гинекологичен преглед" и като цел и изпълнение е на светлинни години от "бъркане".

Мели, не ни се сърди! Знам, че си докачлива, ама ние не го казваме с подигравка. И за "Гинка-та" не ми се сърди, ако можеш да ме чуеш на живо с колко много уважение я изговарям тази дума...А което си е бъркане, бъркане си е... Бъркане в гърлото за секрет, бъркане в носа за секрет, бъркане в ушите, бъркане с пръст в раната...Това последното като смисъл най-припокрива нещата... :idea:
Alexandra
По време на преглед
« Отговор #41 -: Ноември 28, 2005, 11:30:31 am »
Бори, аз съм го изпитвала това, така че много добре те разбирам!
Първият път беше първият ми гинекологичен преглед - майка ми присъстваше - и досега ми е гадно, не ме е срам, гадно ми е!
Втори случай- аз съм от другата страна! Правят преглед на простата на мъжо! Аз предложих да изляза, но учудващо той предпочете да остана- сигурно се е чувствал по-сигурно в мое присъствие нали ми е душичка - пак се почествах гадно! Не защото нещо видях, аз също извърнах глава, фантазията обаче си свърши работата!
Ами това е! Смешно- несмешно това си е индивидуално психическо преживяване на някои индивиди! :D
По време на преглед
« Отговор #42 -: Декември 30, 2005, 21:26:47 pm »
Здравейте момичета,
ами аз малко късно се включвам по темата, ама се надявам това да няма значение - просто сега попаднах на нея, а и съм нов потребител...
Приятелят ми никога не идва с мен на прегледите ми, а и аз сигурно нямаше да се чувствам много комфортно, ако присъства, въпреки че, бих дала мило и драго да зърна физиономията му, когато наблюдава как друг мъж "се рови" в неговата запазена зона. :lol: Както и да е - аз после му разказвам какво е станало,  за препоръките на доктора и т.н., но понякога (всъщност сравнително често) той става резервиран след тези разговори, особено, ако не той е подхванал темата. :? Струва ми се странно, защото по принцип сме говорили вече да живеем заедно, а това предполага едни по-освободени отношения, а и той самият постоянно се интересува от здравословното ми състояние. :!: Всички мъже ли мразят да им разказваме за нашите женски проблеми, без да са попитали сами, или на моя нещо му има в това отношение :?:
И още един въпрос (прощавайте, че съм толкова многословна - то си е професионално изкривяване при мен:lol: ) - вярно ли е, че мъжете-гинеколози, са по добри лекари от жените-гинеколози? Чувала съм го няколко пъти, но ми звучи нелепо, а отговорът на този въпрос е важен за мен, защото още не съм открила гинекологът, при който смятам да остана.
По време на преглед
« Отговор #43 -: Декември 30, 2005, 23:30:45 pm »
:) Според мен това е едно от многото клишета, с които са ни пълни главите.
 Още от малки на момчетата им внушават, че това са "женски работи" и те по добре да стоят надалече.
 Същото е и с миенато на чинии, шиенето на гоблени, гледането на сериали или драми и четенето на книги с розови корици например.
 А защо трябва да е така,защо трябва да ни става неудобно от подобно нещо, аз не знам.
 За себе си знам, че не харесвам клишетата и в своя живот гледам да ги отбягвам, доколкото мога. :)
По време на преглед
« Отговор #44 -: Декември 31, 2005, 12:20:19 pm »
Съгласна съм с теб Вивита. Май е крайно време да се освободим от подобно стереотипно мислене по повод "женските" и "мъжки" проблеми. Факт е обаче, че много от нас се притесняват от подобни ситуации и аз все още съм една от тях. :oops: Вече гледам да променя таова обаче.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
По време на преглед
« Отговор #45 -: Декември 31, 2005, 16:08:19 pm »
Не мисля,че ако мъжът ми присъства на прегледа,това ще е добре за него ,за мен или нас по някакъв начин или ,че ще се отрази на резултата от опитите за бебе.Аз лично го смятам за излишно и нямам никакво желание да имам "публика" докато ме преглеждат.Било то и мъжа ми. :oops:
*
По време на преглед
« Отговор #46 -: Януари 03, 2006, 10:46:22 am »
Да ви кажа честно притесненията ми бяха първия път!
Той, мъжа ми по този начин (колкото и на него да му е неудобно) присъства там, явно, за да ме подкрепя! Не си навира главата, разбира се - просто седи в стаята. Аз последния път скришом го погледнах - беше се позавъртял на другата страна  :oops:  
Но това, че е там до мен го кара да се чувства по-спокоен и че той прави нещо по въпроса с проблема, който имаме. Никой не казва, че трябва или не трябва мъжете ни да са в кабинета по време на преглед - това всеки сам да прецени! Но е добре да са съпричастни и да се чувстват полезни, да знаят какво се случва и да са наясно какво ни очаква - и тях, и нас! И се обичайте! Целувкам ви!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
По време на преглед
« Отговор #47 -: Януари 03, 2006, 11:38:56 am »
Цитат на: Bora82
Да ви кажа честно притесненията ми бяха първия път!...

Никой не казва, че трябва или не трябва мъжете ни да са в кабинета по време на преглед - това всеки сам да прецени!

Важното е, че си се успокоила. :)

Всъщност по закон при прегледа трябва да присъства само пациента, с много редки изключения (напр. непълнолетен пациент), при които се разрешава придружител. Останалото е въпрос на добра воля на лекаря ти - да допусне друг човек при прегледа. И според мен така е правилно.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
По време на преглед
« Отговор #48 -: Януари 05, 2006, 12:50:50 pm »
Точно този закон е в нарушение при моето джипи - в кабинета се допускат по няколко човека едновременно, за да върви по-бързо опашката. :secret: Чувството е доста неприятно, случвало се е останалите пациенти да ме гледат много странно, когато описвам гинекологичните си проблеми, за да получа направление.:oops:  Аз се опитвам да не слушам и да не гледам, когато преглеждат друг пациент, но все пак е доста трудно да се случи това, при положение, че кабинетът е един.  :?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
По време на преглед
« Отговор #49 -: Януари 05, 2006, 14:07:50 pm »
Много неприятно е това.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
По време на преглед
« Отговор #50 -: Януари 05, 2006, 14:22:23 pm »
Е това е - като преместиха АГ на ВМИ на Пещерско шосе в Хирургиите. Бяха сложили узито в една малка стаичка и вътре така разположено, че като легнеш на кушетката да те преглеждат с вагиналния уз, таза ти гледаше към вратата - ама точно срещу вратата. Ха сега познайте дали се заключва и познайте дали доктори/ки и сестри като влизат чукат на вратата първо. Отделно, че на старото място, защото беше по-голяма стаята и докато преглеждат една пациентка - друга влиза да се съблича - абе няма празно - конвейр.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!