0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
По време на преглед
« -: Ноември 11, 2005, 09:07:06 am »
Значи, не знам как се чувствате по въпроса, но аз снощи щях да пукна от притеснение - просто бяхме с мъжо при Стаменов и разговаряхме за инвитрото и кога да се започне и след разговора дойде прегледа и мъжо остана вътре по време на прегледа. Вярно, че това са естествени неща, ама се чувствах и се чувствам все още ужасно, че мъжа ми беше вътре в тоя момент - не можах след това да си подбера думите, за да поговорим по въпроса и не мога да спра да мисля за това. Знам, че не е голяма работа, ама просто предполагам и чувството за вина има значение - ето, виждате ли в мен е причината да сме тук в тоя момент и ето на какво става свидетел мъж ми. Той след това каза, "ами не ми беше приятно, ама какво - да изляза ли? И какво да се прави - докторска му работа..." Само мога да предполагам какво точно си е мислел и как се е чувствал (знам, че трябва да поговорим повече с него, ама...)
Ох, да не прекалявам с писанията, че дългичко стана - но, ако го сравня с това колко ми е гадно, направо нищо не съм казала все едно
*
По време на преглед
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2005, 09:10:58 am »
Здрасти Бора, знам че на много  момичета тук мъжете им присъстват на прегледите, и на мен би ми се искало да види и той - фоликули, лигавица и т. н., но и аз съм много притеснителна и сигурно бих се чувствала идиотски, не знам, знам, че това са естествени неща,  вероятно съм консервативна или много срамежлива.  :(
Така, че споко не си само ти така :)
*
По време на преглед
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2005, 09:22:49 am »
И на мен ми се случи веднъж. След което няколко дни не можех да се отърся от срама :oops:. Но после успях да поговоря с мъжът ми и той каза, че също е бил много притеснен в този момент и като знае колко съм срамежлива, си бил обърнал главата да не гледа. Не зная дали ме е излъгал, защото знае, че умирам от срам или е било истина, но факт е, че ми стана по спокойно и забравих бързо за случая. Не се притеснявай :) ! Всяко чудо за три дни, както са казали хората :wink:.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
По време на преглед
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2005, 10:26:26 am »
не разбрах нищо.

първо, защо изобщо мъжът ти е бил в кабинета по време на самия гинекологичен преглед? моят лекар кани мъжете да излязат в такива случаи. по принцип, независимо за какви прегледи става дума, етиката изисква в кабинета да останат само лекарят, пациентът и медицинската сестра.

второ, какво те е притеснило и засрамило, не разбрах? какво толко може да си е мислел мъжът ти? че е видял жена си с разтворени крака? не е ли виждал досега такава гледка? ако му е било неприятно да гледа - да беше излязъл, никой не го е вързал да седи в кабинета.

изобщо... много шум за нищо, бих казала аз.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
По време на преглед
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2005, 10:47:36 am »
извинявайте, че ви притесних с "много шум за нищо"
Доколкото разбрах идеята на "Емоционални проблеми" е да споделяме как сме се почувствали и как се чувстваме, а пък защо се е получила ситуацията мъжа ми "да ме види с разтворени крака" - ами просто се случи и на мен просто ми беше кофти от ситуацията.
И Джам, моля не коментирайте нещо, което не ви се струва нужно да четете!
Не се правя на ощипана девойка, но нямам нужда от нечие пренебрежение!
Сигнус и Бори, благодаря ви за споделеното!
*

jam

• *
  • 14924
По време на преглед
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2005, 10:59:06 am »
Бора, не си схванала идеята.

като отидеш на лекар с оплакване, има 2 варианта - да ти каже, че си болна и да ти предложи лекарство, или да ти каже, че нищо ти няма и да те отпрати.

тук имаме същия случай. ти си публикуваш емоционалните вълнения, следователно търсиш коментари, мнения, оценка, съвети. щом си дала публичен изказ на емоциите си, трябва да си готова да посрещнеш всякакви мнения по темата.

аз съм счела за нужно да коментирам и съм го направила. моето мнение съвпада с вариант 2 от описаната в началото хипотетична ситуация за лекаря. това не е пренебрежение, а опит за успокоение.
не мисля, че емоционалната подкрепа означава само бърсане на сълзички и подкрепяне на мнението на плачещия - ами ако то е изкривено и неадекватно?

и пак да кажа - като се чувстваш неудобно, просто помоли мъжа си да излезе, ако лекарят е забравил да направи това преди теб.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
По време на преглед
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2005, 11:08:32 am »
Не се притеснявай толкова. Сигурна съм, че с мъжа ти сте достатъчно близки за де се преживеете тази случка.
Пък и нека да видят и те какво преживяваме на всеки преглед и колко неприятно е  :oops:
Но съм сигурна, че моят мъж и да го вържа няма да остане в кабинета. Завира си главата в пясъка като щрауса и не иска да знае за тези неща :dontknow:  Като че ли гледа да си спести подробностите за да не се натоварва допълнително.
А вие двамата -  :love:  и това е!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По време на преглед
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2005, 11:16:08 am »
Бора, не мисля че има проблем.
Ако ти се чувстваш неудобно -  помолваш мъжа си да излезе, ако той се чувства неудобно - излиза.
Нормална житейска ситуация.
И не се притеснявай. Ще забравите.
*
По време на преглед
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2005, 11:17:02 am »
Благодаря ви, че ви има!
Джам, аз въобще нямам против икрените мнения - просто се случиха нещата много бързо и нито аз нито мъжа ми сме реагирали адекватно в случая. А, за доктора - предполагам, че е решил, че след като мъжа ми е там така или иначе да си стои - абе, откъде да го знам какво е решил :( Но се случи! И аз самата не казвам, че е кой знае какво тая ситуация и че със сигурност това, че сме напрегнати има допълнително влияние върху реакциите ни и възприятията ни.
*
По време на преглед
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2005, 11:19:09 am »
ами аз ходя на лекари в Германия и тук е практика да ходят по двоики на преглед. Даже има определено място за съпруга, така 4е да не пречи, а пък да вижда всичко.
аз го приемам за повече от нормално съпругът ми е до мен, дори се чувствам по- спокоина, което е и целта на това занятие.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По време на преглед
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2005, 11:19:09 am »
И един съвет, Бора.
Научи се да казваш "НЕ".
Ще ти трябва оттук натам, а и така ще си улесниш живота.
*
По време на преглед
« Отговор #11 -: Ноември 11, 2005, 11:28:03 am »
А, за срама - не, че ме чак толкова срам - просто ми беше неестествено мъжа ми да е там в тоя момент - иначе след толкова много прегледи така съм претръпнала - та, ако ще цял екип да се събере хич не ми е - да, ама те не ме познават и това им е работата - да гледат разкрачени жени. (не, че мъжа ми си беше заврял главата, де)  :oops:
Докато мъжа ми предполагам е бил по-притеснен и от мен!
Абе, няма да го мисля чак толкова много - хайде, де!
Извинявайте, ако ви се е сторило глупаво и излишно обсъждане!
И още веднъж ви благодаря за времето, което ми отделихте! :hug2:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
По време на преглед
« Отговор #12 -: Ноември 11, 2005, 11:28:09 am »
Често съм мислила дали да повикам мъжа ми по време на преглед. От една страна искам да види и той това, което аз виждам - и без това после толкова подробно ме разпитва за фоликули и лигавица, че не е лошо да види как изглеждат нещата на монитора. Принципно бих се навила, ако имаше параван и видимост само към монитора, щото може и да е притеснително за него да гледа как точно друг хубав мъж (като доктор Стаменов :D ) ми бърка из репродуктивните органи :lol:
Тъй като само мъжът ти знае какво става в главата му, можеш директно да го питаш - чувства ли се изключително дискомфортно в момента и ако да, как можеш да му помогнеш. Игровите моменти в секса биха могли да помогнат да се възприеме случката откъм по-весела страна.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
По време на преглед
« Отговор #13 -: Ноември 11, 2005, 11:33:09 am »
Ултре, на един от прегледите, мъжът ми се разприказва с доктора как работи ехографа, от техническа гледна точка. Откараха около половин час и си мисля, че на мъжете не им прави впечатление неща, които нас ни впечатляват. И обратното.  :wink:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
По време на преглед
« Отговор #14 -: Ноември 11, 2005, 11:38:25 am »
Ми професионално изкривяване сигурно, кво да ги правиш :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
По време на преглед
« Отговор #15 -: Ноември 11, 2005, 11:42:18 am »
Ултра, много добре си го казала!:) Особено това с "игровите моменти":)
*
По време на преглед
« Отговор #16 -: Ноември 11, 2005, 11:42:43 am »
А, Пайпи, как работи ехографа и аз съм го обдъждала с доктора, нали сме нация теническа, как ще пропуснем да питаме :wink:  :)
По време на преглед
« Отговор #17 -: Ноември 11, 2005, 11:48:57 am »
Аз да си кажа - моя мъж първо не мога да го вкарам в кабинета с мен - та и да се стигне до момента да стои на прегледа.
Друг е момена, че ако присъства на прегледа /аз така си мисля/ сигурно после само ще ме бъзиква, къде на шега, къде наистина си го мисли, че ми е приятно да ходя на гинеколог, защото ме бърка  :?
А иначе ще се надявам като присъства да види, че не ходя за удоволствие  :lol:

Бора - я си поговорете с мъжо. Аз немога да разбера, какво толкова ти е правил този доктор, че и двамата да сте се срамували. То и аз ако съм със сигурност ще ми е неудобно, ама на мъжо от къде на къде.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• *
  • 14924
По време на преглед
« Отговор #18 -: Ноември 11, 2005, 12:01:01 pm »
при моя доктор има втори монитор, който е закачен на тавана, така че пациентката да може също да си зяпа. така че там е осъществимо това, за което говори ултра  - мъжът да седи някак встрани и да си гледа само към монитора.
моят мъж е идвал 2 пъти с мен да гледаме сакове, много беше надъхан и любопитен, ама поради негативния ни опит с тяхното развитие, някак си вече предпочитам първо аз да поема лошата новина, ако има такава...

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
По време на преглед
« Отговор #19 -: Ноември 11, 2005, 12:02:05 pm »
мъжа ми присъства на прегледите ми всеки път когато има възможност. не ме е срам от него и не го считам за проблем. говорили сме и за него също е съвсем нормално. не се чувства неудобно и определено му е интересно. по този начин си спестявам обяснения след това за прегледа и за диагнозата - бил е, видял е, чул е. освен това аз се чувствам доста по-спокойна. тази практика я наложих след един преглед на който не присъстваше сестра, а лекаря (според мене) ме "преглеждаше" повече като жена отколкото като пациентка. много зле се почувствах и доста време след това не исках и да си помислям за посещение при гинеколог.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!