0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

По време на преглед
« Отговор #20 -: Ноември 11, 2005, 12:05:55 pm »
Моят мъж също беше на прегледа и според мен така е по-добре защото вижда всичко и го чува директно от лекаря , а не му го преразказвам. В кабинета има монитор на който виждам и аз и той какво става и какво вижда лекаря. Показва кое какво е и по този начин/поне аз така си мисля/ създава усещане за сигурност в теб.
Другото което е че в това начинание се борим и двамата и не би трябвало да се притесняваме от проблемите на който и да е, все едно когато стане заветната цел, което пожелавам на всичкини, да не идват с нас в кабинета да  видят за първи път детенцето си или да не чуят как бие сърчицето му.  :D
*
По време на преглед
« Отговор #21 -: Ноември 11, 2005, 12:11:29 pm »
Абе, нищо по-специално не ми е правил, просто нормален преглед - на мъжо ми пръв обаче!  :D
Ние ще си поговорим - ясно, след толкова много коментари няма съмнение, че ще му надуя главата  :lol:  Мъжо просто е малко мълчалив, а аз съм доста напрегната тея дни, както е и нормално, де!
Май има нещо от рода на - леле, друг мъж рови на жена ми там някъде си  :oops: - той мъжо каза, че се е притеснил, ма какво да се прави "докторска му работа" по негови лични думи
Сигурно аз самата преувеличавам малко нещата :oops:  :oops:
*
По време на преглед
« Отговор #22 -: Ноември 11, 2005, 12:13:28 pm »
Много зависи и от доктора, който те преглежда и как го прави. Моя случай, който описах по горе не се случва при всеки лекар. Прегледа беше много странен и баш тогава се случи да присъства мъжът ми, но няма да ви занимавам с подробности. Само мога да кажа, че не беше обикновен преглед, нито с ехограф. Беше нещо между борба и кеч :lol: . Абе който е посетил д-р Продромов ще ме разбере напълно (иначе нямам нищо против този лекар). Даже ще ви пусна цитат и на друго момиче от една друга тема, което е преживяло същото (дано не се разсърди)
Цитат на: zornica_t
Имаш болка след процедурите ще те натискам силно,а нея вече няма да я има.Е това наистина си беше така(даже щеше да ме събори от магарето).

Но искам да отбележа, че не ме беше срам от това, че мъжът ми ще ме види гола, а от това, че  изглеждах адски смешно.
И затова съчувствам на момичета, които са усетили това неудобство.
*
По време на преглед
« Отговор #23 -: Ноември 11, 2005, 12:15:56 pm »
И при нас се случи така, че веднъж мъжът ми остана по време на прегледа. Беше докторка обаче /в МЦРЗ/ и освен това той седеше на един стол откъм гърба ми в другия край на стаята и се съмнявам, че изобщо нещо е видял. Не съм се замисляла за въпросния преглед и даже и не съм го питала как се е чувствал  :oops: Добра съпруга, а? :wink:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
По време на преглед
« Отговор #24 -: Ноември 11, 2005, 13:37:53 pm »
Цитат на: wassilena
да ходя на гинеколог, защото ме бърка  :?

Моят съпруг, който е гинеколог с над 15 годишен стаж, никога, ама никога, не използва тази грозна дума "бърка" за нещо, което се нарича "гинекологичен преглед" и като цел и изпълнение е на светлинни години от "бъркане".

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
По време на преглед
« Отговор #25 -: Ноември 11, 2005, 14:05:18 pm »
Аз предпочитам мъжа ми да е с мен по време на преглега. В крайна сметка той ми е най-близкото същество и винаги, ама винаги ми е хубаво да е наоколо. Особено пък когато става дума за такова неприятно преживяване, като гинекологичен преглед. Не ме е срам от доктора или акушерката, а най-малко от мъжа ми.

Джамо, сестрата при гинеколога се казва акушерка ;)
По време на преглед
« Отговор #26 -: Ноември 11, 2005, 14:51:11 pm »
Цитат на: Meli
Цитат на: wassilena
да ходя на гинеколог, защото ме бърка  :?

Моят съпруг, който е гинеколог с над 15 годишен стаж, никога, ама никога, не използва тази грозна дума "бърка" за нещо, което се нарича "гинекологичен преглед" и като цел и изпълнение е на светлинни години от "бъркане".

Мели ми освен живот и здраве /че все се каним/ като дойдем с мъжо да му броиш плувците да му обясниш хи-хи що е бъркане и кое не е, защото моето е рядка порода магарета.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

По време на преглед
« Отговор #27 -: Ноември 14, 2005, 17:55:25 pm »
Бора, май притесненията са ти дошли в повече. Нищо кой знае какво не се е случило. Моят мъж не е идвал с мен по прегледи, защото така са се стичали обстоятелствата, но ако дойде едва ли ще ми е притеснено. Единствено заедно щяхме да гледаме запис на лапароскопията ми, но така и не се случи. Ние даже сме го обърнали на майтап и аз напоследък доста често му обяснявам как всеки път като ходя на преглед му "изневерявам" с ехографа, на което пък той отвръща, че няма нищо против щом на другия /ехографа демек/ не му доставя удоволствие.:). С това искам просто да кажа да гледаш по-спокойно на нещата и да помогнеш на мъжа си и той така да ги възприема.
По време на преглед
« Отговор #28 -: Ноември 14, 2005, 18:12:48 pm »
Здрасти Бора :D

Сигурно вече ти е минало притеснението, ама да ти напиша и аз да не се притесняваш. Аз лично нямам някакво специално мнение дали мъжът трябва да присъства на прегледите - и да присъства, и да е отвън - нямам проблем. Не съм се и замисляла много на тая тема, ама скоро забелязах, че мъжо не желае да ме гледа по време на гинекологични прегледи/процедури - предложих му ако иска да стои, докато ни правят първото инсе, но той предпочете да изчака навън и влезе да ми прави компания докато чаках, но тогава бях покрита. Дето се вика, ако ще. Някога си мисля дали е хубаво мъжът да присъства на раждането (ако се вярва на филмите - да :wink: ) ама моят май няма да си падне по идеята :D  Ама това да ни е проблемът :lol:

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*
По време на преглед
« Отговор #29 -: Ноември 15, 2005, 09:08:40 am »
Фрешче, мерси за подкрепата!
Благодаря и на всички останали за споделеното мнение!
Естествено, че вече ми мина и че даже ми е смешно, че реагирах толкова чувствително  :oops:  :oops:
Ама, както вече стана въпрос за това - ние сме толкова напрегнати и изнервени, че непрекъснато ни се случва да преувеличаваме и да поизкривяваме случките... Абе, здраве! Само бебе да има - хич не ми е колко ще се притеснявам, докато стане - това да ми е проблема!
А, за присъствитео на бащите по време на раждане - един мой колега беше по време на раждането на неговата дъщеричка и горкияq кошмари сънувал след това, през цялото време си мислел, че нещо лошо се случва с жена му като гледал как й пулсират вените и как се напъва... И въобще беше доста впечатлен. Ние му разказвахме колко е трудно да присъстваш, защото отстрани понякога нещата изглеждат още по-страшни и му бяхме надули главата как ще му стане лошо и тем подобни. Неговият коментар беше, че не сме го подготвили достатъчно. 8O
И интерсно ми стана, че като ни писа да ни съобщи за бебето, послеписа му беше:
Respect the women!
I was there, don't ask!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
По време на преглед
« Отговор #30 -: Ноември 15, 2005, 12:47:08 pm »
Аз мисля, че мъжът няма място в кабинета по време на преглед. Бих допуснала само ако се налага да гледа сакове :wink: Колкото и да са ни близки има неща, които трябва да си останат за нас. Да, целта е обща, но я си представете да присъствате на прегледа на мъжа си, извършван от друг мъж, или Узи на простата :balk_161:
Мъжете са деликатни същества и не е нужно да ги водим в кабинета "за да видят на какво сме подложени". Един любящ мъж го разбира и без да го види :balk_21:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
По време на преглед
« Отговор #31 -: Ноември 15, 2005, 13:57:01 pm »
Цитат на: manhattan
Аз мисля, че ...

о, близначко моя....  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

По време на преглед
« Отговор #32 -: Ноември 15, 2005, 14:25:04 pm »
Цитат на: manhattan
Аз мисля, че мъжът няма място в кабинета по време на преглед. Бих допуснала само ако се налага да гледа сакове :wink: Колкото и да са ни близки има неща, които трябва да си останат за нас. Да, целта е обща, но я си представете да присъствате на прегледа на мъжа си, извършван от друг мъж, или Узи на простата :balk_161:
Мъжете са деликатни същества и не е нужно да ги водим в кабинета "за да видят на какво сме подложени". Един любящ мъж го разбира и без да го види :balk_21:

Стига бе, мацко, с моя мъж винаги се водим. Той присъства на моите прегледи, аз на неговите. И нито единия от двама ни не се чувства неудобно.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По време на преглед
« Отговор #33 -: Ноември 15, 2005, 14:31:59 pm »
Мъжът ми пък като ходихме да дава материал за спермограма и разправя: "Аз без теб не влизам в стаичката!".
Като влязохме обаче му хареса леглото и искаше да си лягаме.
Едвам го удържах. :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
По време на преглед
« Отговор #34 -: Ноември 15, 2005, 14:41:23 pm »
Цитат на: little_rabbit
Стига бе, мацко, с моя мъж винаги се водим. Той присъства на моите прегледи, аз на неговите. И нито единия от двама ни не се чувства неудобно.

извинявай, мацко, ама вие сте много специален и леко извратен случай ;) не се давай за пример, че току виж пострадал и някой друг :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

По време на преглед
« Отговор #35 -: Ноември 15, 2005, 14:51:55 pm »
Джамче, ти си пич!
*
По време на преглед
« Отговор #36 -: Ноември 15, 2005, 15:54:54 pm »
Lali: "Мъжът ми пък като ходихме да дава материал за спермограма и разправя: "Аз без теб не влизам в стаичката!".
Като влязохме обаче му хареса леглото и искаше да си лягаме.
Едвам го удържах"

хе-хе, какви насоки взе този разговор  :lol:  :lol:  :lol:
много ми харесва как се заформят едни дискусии  :lol:  :lol:  :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По време на преглед
« Отговор #37 -: Ноември 15, 2005, 16:07:36 pm »
Ами за разведряване на обстановката, бре :wink:
*
По време на преглед
« Отговор #38 -: Ноември 15, 2005, 22:24:26 pm »
Аз обикновено си ходя сама на преглед, но преди 10 дена мъжа ми за първи път дойде с мен. Аз смятах, че трябва да си направя лапароскопия, а той мислеше, че това е излишно. В крайна сметка лекаря, като ми видя изследванията сам ми предложи лапароскопия, без да се налага аз да го питам.
Но това което сподели мъжа ми след прегледа беше, че му е било страшно интересно. През цялото време докато траеше прегледа той наблюдаваше монитора на ехографа. Но той си е любознателен по характер. Даже преди месец като постъпвах в болница преди месец една сестра пита да не сме медицински лица, та така свободно боравим с терминологията.
Що се отнася до мен не изпитах никакво неудобство, даже ми беше доста леко, че не се налага да обяснявам защо ще ми правят това или онова. Даже му казах, че искам да е с мен когато трябва да вземем окончателното решение за лапароскопията.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
По време на преглед
« Отговор #39 -: Ноември 18, 2005, 10:29:07 am »
Цитат на: jam
Цитат на: little_rabbit

извинявай, мацко, ама вие сте много специален и леко извратен случай ;) не се давай за пример, че току виж пострадал и някой друг :P

не е само тя... повечко сме  :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!