Ох, това с деленето на "мъжка" и "женска" работа... ами дето се вика, аз съм копала, сяла, дърва съм цепила, плочки съм фугирала и гвоздей мога да забия, и не мога да се съглася, че мъж не може да опържи едни яйца дето се вика... Друг е въпроса, че поне моя мъж не се сеща да свърши нещо и ми е казал, че той от намеци не разбира затуй, ако искам той да свърши нещо, да му кажа. Поне сам се сеща да си пусне пералнята с чорапите и гащите. Сега трябва да напомням и да си ги простре, преди се сещаше сам, ама това ще да е от възрастта
. И чистенето на прозорци съм му делегирала, то и без това веднъж на 2 - 3 години ги чистим
. Боклука, както дойде, някой път той, някой път аз. Готвенето, обаче си е само моя работа, защото той под готвене разбира да си отреже хляб и салам, дори чиния няма да ползва, а дъската за рязане на хляб. Добре, че и двамата не сме тип "Монк" и си се търпим.
Сега децата, само за играчките ги юркам иначе оная вечер, нямаше желаещ за прахосмукачка, но пък щяха да се избият кой да мине с мокрия парцал
.
А по темата "това не е моя работа", Стефунът, вчера разпиля едни кутии и му казвам, че трябва да ги събере и той "това не е моя работа"
, аз "щом е така, няма да ти дам динозавъра" и после около час се опитваше да ме убеди, "че това не е негова работа" и не знам си какво искал първо. За съжаление, Ели имаше неблагоразумието да прибере кутиите и аз трябваше само да изтръгна признание от него, "че който разпилее нещо, трябва да го прибере".