Мда и аз се включвам към отбора на "запеканите". Аз за съжаление изпробвах върху малкото ми зайче, всичко което ме посъветваха тукашните ни педиатри. Предлагаха ми овесена вода
, давах и дуфалак с него уж се нормализираха нещата и Тони започна да се изхожда нормално, докато реших да спра дуфалака и пак се започнаха мъките отонво. Отиваме вече при най добрата в града и тя отсича мезим форте и смяна на млякото с Фризовом. Ей тогава вече стана пълна каша, в началото около седмица детето беше видимо успокоено, но от Фризовома получи запек, не трудно изхождане.
Останахаме на мезим форте и старото му мляко, трагедията беше тотална. С извинения детенце се посра отвсякъде, изхождаше се обилно след всяко хранене, че понякога и по два пъти, спря и да се храни съответон отслабна. Добре че се тогава се появи д-р Бърди. В началото ми се стурваше малко странно да следвам съветите на доктор от нета без преглед, но единствено той ми спомена за лактозния дефицит, който всъщност се оказа при нас проблема. Забравих да спомена, че детенце имаше силни болки в коремчето, много плачеше имаше и много газове. Всички педиатри ми казваха че детенце има колики, но се оказа съвсемч друго.
Лощото е, че в БГ никой педиатър не слуша майката какви наблюдения има ...
Аз още в началото когато бяхме на смесено хранене, забелязах че когато давам кърма детето ставаше много по раздразнително и ревливо. Всички ми казваха, че от кърмата по хубаво няма което си е истина, но предполагам в нея се съдържа много по качествена лактоза отколкото в АМ и затова детенце е плачкало повече, но кой те слуша ... Минаваха ми какви ли не мисли в главата, докато реших да послуш д-р Бърди и не съжалявам, напротив много съм доволна, че имаме и специалист педиатър в този сайт.