1. с пръсти яде от 7-8 месечен, едни бисквитки на Хипп, във формата на котарака в чизми, те са подходящи над 4 месеца. Сега яде и плазмонки (много помагат срещу обиден рев, докато мама приготвя основната манджа). Давам и малки парченца банан, но под много строг родителски контрол
2. Той си иска лъжицата от 7-8 месечен; понякога ядем с 2 - за него и за мен. С неговата предимно се опитва да бутне моята или си бръкне в гърлото. Уцелва си устата системно, но само в 20% от случаите лъжицата вече не се е обърнала върху лигавника. Но все пак му я давам, за да свиква с концепцията. За това имам време само в събота и неделя, разбира се
3. Пробвах на 7 месеца с мек накрайник Авент върху шишето за сок, задави се и се обиди. После на 9 месеца схвана концепцията, но опитът беше пак неуспешен, защото той гледа на водата и соковете като на отрова и със зор пробутвам дневна доза за седмица. От миналата седмица, като се стопли, взе да проявява умерен интерес към сока, та тази сутрин изпи 20 мл с мекия накрайник. Интересно му е и да пие от капачето на шишето - слагам по 5 мл и му давам по съсвеем мънички глътчици. Ще трябва скоро да купя някаква чаша за учене.
4. Настъргана ябълка от 7 мес (на много фино пластмасово ренде, да не бяга вит Ц), намачкан банан от 8, страшно го обича. Бананът го беля и после изрязвам с нож външните 2-3 мм, не знам дали избягвам малко химикали така, останалото намачквам.
Мешко, в коя кухня в квартала ви взеха така бързо? Аз го записах в детската градинка в Гео Милев, на Манастирска до парка, май точно срещи вас. Ама през февр беше номер 43, сега е 32 и понеже юни-август не работят, казаха, че имаме шанс за семптември. Та дотогава се настройвах да готвя.