0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,д-р Стаменов!
Интересува ме дали жените,които забременяват и не използват замразените си ембриони,се използват от други пациентки?Мога ли да направя трансфер на 4ужди ембриони и каква е цената на тази процедура?Благодаря ви!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
Здравейте, Д-р Стаменов, Д-р Персенска!
Радвам се, че имам възможността да се консултирам с Вас.
Преди две седмици при Вас направихме спермограма, която в общи линии ни казаха, че е добра, с изключение на морфологията по Крюгер, а именно:
- въздържание 3 дни; обем 3,8 мл; вискозитет N; pH 8;
- концентр.на спермата 26,1млн/мл.; общ бр. 99,18млн; клетки 1,5 млн/мл.;
- активно подвижни 35%; подвижни 25%; неподвижни 30%; аглутинация - не;
- нормална морфология < 30%; нормална морфология по Крюгер 4 %;
- удьлжена глава 8%; уголемена глава 15%; крушовидна глава 20%; малка глава 3%; крьгла глава 7%; аморфна глава 15%; вакуализ.глава 11%; малка акромоза 2%; откьсната глава 4%; пречупена шийка 13%; асиметрична шийка 6%; удебелена шийка 11%; тьнка шийка 3%; двойна опашка 3%; само опашка 10%; цитопл.ост. 3%; множ.дефекти 6%. Диагнозата е (дано я изписвам правилно) Teratozoospermi.
При нас ситуацията е следната - аз съм на 34(след няколко месеца на 35), мъжът ми е на 27, не съм правила аборти, по думите на гинеколозите, при които съм ходила няма причина, която да е пречка за забременяване. Правим опити от почти година. Все по-често мисля за инсеминация, но знам, че преди това трябва да се направят изледвания. Искамда запиша час в клиниката, макар че той ще е за след месеци. Молбата ми е, ако може да ни дадете насоки - какво да направим преди да дойдем при Вас, за да сме подготвени и евентуално да улесним по-нататъшните действия?
Благодаря Ви предварително!
Здравейте отново, д-р Стаменов и д-р Персенска!
Юни месец ми предстои при вас лапароскопия + хистероскопия, защото ми открихте "двурога матка" и непроходими тръби след направена цветна снимка.
Но сега имам и друг проблем, който много ме притеснява. Този месец след дните на овулация започна едно извънменструално течение, което не го забелязвах по бельото си, а само като отида до тоалетна. Кажете ми какво да правя - да чакам ли срещата си с вас до операцията или да си запиша предварително час заради това кървене? Ужасно се притеснявм, какво ли не неща ми минават през главата...!
Предварително Ви благодаря!
Здравейте д-р Стаменов, д-р Персенска,

Моля за Вашето мнение,

имам следните показатели:
-проходими тръби
-хормони в норма, но ЛХ и ФСХ са малко под горната граница
-нямам ASA
-имам овулация

Съпруга ми има лека астерозооспермия и ниска биологична преживяемост за 24часа.

Благодаря за вниманието, което ще отделите,
пожелавам ви лека работа.
Здравейте, д-р Стаменов и д-р Персенска!
Другата седмица ми предстои инсеминация при Вас.Изследванията на съпругът ми не са в норма./направени два пъти във вашата клиника/.По този проблем имам твърде много въпроси....../писах и на двамата Ви на личен имейл, но предполагам, че те вече не са валидни/.Следва ли да посетим уролог и къде, или при вас също има такъв специалист?Тази седмица правих цветна снимка в клиниката и исках да направя изследвания за антитела, но се оказа, че не зная точно какви.Така, че направихме само за съпругът ми.Какви изследвания за антитела мога аз да направя?Голямата ми молба е след инсеминацията да мога да се консултирам с лекар!!!
Пише Ви Радостина Димитрова от гр. Добрич.За съжаление вече е късно.... Инсеминацията приключи и може би е неуспешна.Така и не можах да се консултирам с никого.След процедурата имах силни болки, имах нужда да постоя някъде, но сестрата ми каза, че стаята и трябва за следващата пациентка.Така, че просто си тръгнах обратно, превита на две....Но пък съм очарована от много други специалисти в екипа Ви.Имам толкова много въпроси....Разбирам, че сте твърде заети и практически е невъзможно да обърнете внимание на всички.Това е съвсем нормално.Какво да правя сега?- може би друга инсеминация?
Пожелавам Ви все така раздавате "надежда за живот",дано и аз открия своята надежда....късмет!
Здравейте.Аз съм на 33 г.,моята история е следната,през 2001 г.,загубих бебе и от тогава всичко тръгна стремглаво надолу.Лекувах се при проф.Налбански и след две лапороскопий и две пластики забременях,родих през 2004 г.,и две години по късно пак се появи стария проблем.Отидох пак при професорът направи ми лапаро и пластика,правих физиотерапия ,но уви този път не се получава,вече 1,6 м.,правим безуспешни опити.Интеренсувам се от Вашето мнение и Ви моля за помощ,какво трябва да направя?подходяща ли съм за ин витро/мъжът ми няма проблеми/.Моля Ви да ми обясните като между времено съм си записала час при Вас.Лек ден.
Здравейте д-р Стаменов.
Моята история е доста дълга но ще се опитам да я пресъздам накратко:през 2001г направих спонтанен аборт в 7г.с. и по време на на кюретажа ми откриха наличие на двойна матка. За която ни увериха че не е проблем но до сега повече не съм забременявала.Имам направени хормонални изследвания
progesterone-10.35/5.16-18.56/
lh-8.76/1.2-12.9/
fsh-2.38/1.79-5.12/
prolaktin-51.95/3.34-26.72/
estradiol-327/80-273/
testosterone-1.56/0.1-0.75/
dhea-s-17.55/2.68-11.0/
След тези изследвания имам установена диагноза HYPERPROLAKTINEMIA И HYPERANOHOGENEMIA- STERILITIS SEC.в момента пия бромокриптин за понижаване на пролактина. На 11.04 ми е направена лапароскопия - фенестрация на яйчниците за който пише че са кистозно изменени и проверка за проходимост на тръбите за които пише-не пропускат контрастната материя. Та въпросът ми към вас е следният: трябва ли да направим и други изследвания преди срещата ни с вас?
Благодаря ви предварително за отнетото време и внимание.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, имате ли мобилен на д-р Персенска.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Здравейте,д-р Стаменов!На 24г. съм и искам да ви попитам какви изследвания трябва да направя преди да дойда при вас?Имам диабит 1тип инсулинозависим за сега е стабилизиран,също имам направена цветна снимка,резултатът е запушена лява траба а дясната е много нагъната,и спермограма с добри резултати.Преди това се опитвахме 2 години но след цветната снимка ми казаха че трябва да е ин витро.Също така миналата година претърпях операция-киста на десния яйчник.
Благодаря,предварително!
[/table]

Здравейте, приятели!

Обръщам се към вас по този начин, защото имаме една обща мечта – да даряваме живот. Мисля, че това е най-висшата човешка ценност. За мен като лекар е най-важно постигането на взаимно доверие, преди да започна каквото и да е лечение с пациентите ми.

Днес съм сигурен в едно – много малко са невъзможните неща в нашия живот. Обичайте човека до себе си и ще видите, че чудесата се случват!

Здравейте Д-р Стаменов
Искам да Ви попитам имам бременост настъпена чрез инсеминация от донор. Искам да попитам какъв е шанса за втора бременост отново от донор защото мажът ми е с азоспермия и какви изследвания трябва да направя.Раждането ми е със секцио .Предварително Ви благодаря
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Здравейте д-р Стаменов,

След един неуспешен ИКСИ опит, при направени изследвания за венозна кръв с EDTA - ДНК имам установено хомозиготно носителство на 4G/5G алел в PAI.  Лекаря ми препоръчва Аспирин Протект по време на стимулация и през бремеността до самия й край.  Бих искала да знам има ли друга алтернатива за профилактика и превенция на спонтанен аборт поради повишен риск от тромбофилия и ако да, каква.

Благодаря предварително.

*
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!!!!!!!ДА СТЕ ЖИВ И ЭДРАВ!!!!!И много,многоБЛАГОДАРЯ ВИ!
*
Честит Имен Ден на най-прекрасния лекар, който носи толкова много надежда и радост!

Пожелавам на Вас и цялото Ви семейство чудесен празник!

Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Честит имен ден,д-р Стаменов!Бъдете жив и здрав,щастлив семеен живот,и все така да помагате на нас! Наздраве! :balk_16:
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

Добър ден д-р Стаменов
Няколко пъти пращах писна на e-maila на вашата клинико но така и не получих никакъв отговор :(. Моя проблем е следния: безбплодие от близо 6г., лапароскопия през 2005г в Шейново - Нецов, по времето на която ми е правена Chromopertubatio, Biopsia ovarii dex, Elektrofenesrtatio, през 2006г. д-р И. Лазаров ми прави инсеминация във вашата клиника - за мое щастие се оказа успешна, но в 6-та седмица прокървих, и така до ден днешен нямаго така чаканото бебе. Няколко пъти съм звъняла в клиниката за да си запиша час при вас или някой от екипа ви, но все няма часове. Затова се обърнах към клиниката на д-р Щерев.
Вчера ми беше първия преглед и ми препоръчаха да си направя: ДНК анализ при тромбофилии и Антифосфолит.
Моля Ви много бих искала да зачена бебо при вас.
Привет ,
Моето питане е следното:
На 12.04.2008 ми направиха първия ембриотрансфер, на третия ден след пункцията. До 16-я ден всичко беше добре, нямаше никакви признаци теста да е отрицателен и на 17-я ден всичко приключи - прокървих и ЧХГ - отрицателно.
Замразиха ми 8 ембриона и имам следния проблем, единият от лекарите ми казва да направя втория ембриотрансфер след три месеца за да се нормализират хормоните в организма, а другия ме съветва да го направия сега до 2-3 седмици или след следващия ми цикъл /28-30 05.2008/, правих си изследване на хормон -FSH - 7,85 в норма е.
Не искам да чакам 3 месеца, но не искам и да бравя безмислени опити.
Вие какво мислите кое е правилно? Мога ли да зпочна втория опит сега?

Поздрави!
Здравейте ,Д-р Стаменов.
Ще се опитам накратко да Ви обясня моя проблем.
На 33 години съм , с едно дете на 6 год и с огромно желание за второ.От година и половина имам  доста сериозни проблеми с цикъла и овулацията.Предписваха ми Femoston-1 мес. и Dufaston след това, като ефекта от второто лекарство е нулев.Няколко пъти правих хормони .Резултатите са :
05.07.2006
Prolactin-196.06/TSH-2.566
30.10.2006
Lh-49.49/FsH-72.86/Estradiol-46.45
16.05.2007
Estradiol-2.72/Lh-58.40/FolSH-12.73
13.09.2007
Estradiol-138/Progesteron-2.41/LH-61.66/FolSH-111.2
10.04.2008
LH38.21/FSH-113.8/Estradiol-9.63/Progesteron-0.71/Testosteron-2.08
Не мога да напиша на кой ден от цикъла са , тъй като в повечето случай цикъл просто нямах.В момента също нямам ,откакто спрях хормоналните препарати преди 3 месеца.
При последната консултация вчера с Ваш колега ми беше поставено твърдо заключение Premature ov.fail., само на база на тези резултати .Изписаха ми Novofem , който трябва да пия 10 години .Насочиха ме към мамограф и ОДМ.Казаха ми ,че с овулацията ми е твърдо и необратимо приключено и нямам никакви шансове за забременяване по естествен път.Тъй като това ме потресе ужасно , много Ви моля за Вашето мнение.
Ще Ви бъда много благодарна за отговора.
Поздрави
*
Много ви моля за съвет...Откриха ми преди около 20 дни трихомони...Лекувах се по рецептата която ми изписа гинеколожката която ми ги откри...Пихме с партньора ми Фасижин,слагах песари Арилин мисля че бяха,Гиназол и нищо не помага...Сега имам ужасна болка във влагалището и този секрет не престава да изтича от мене,но не е от влагалището а малко над него,най-вероятно от уретера...Трихомоните ми бяха открити в комбинация с Кандида...Възможно ли е от тях да ме боли така или е от това че е раздразнено от нещата които слагам...Пихме още и кандизол...Нищо не помага...Много ви моля дайте ми съвет какво да започнем с партньора ми да пием...Има ли други по силни лекарства за да се преборим с това...
Благодаря Ви и ще очаквам вашият отговор...
С Уважение Мими
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Имам записан час при Д-р Персенска. Но, цикълът ми нещо се обърка и сега го очаквам точно в деня на прегледа :?.Незнам изобщо има ли смисъл да ходя, може би няма да мога и изследвания да направя?! :(

Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска!
Имаме час при Вас на 25.07.2008.Това което ме интересува е трябва ли да направим някои необходими изследвания преди дойдем-досега имаме една спермограма направена при Вас,която е доста лоша и ни казаха че сме директно за ИКСИ,а аз съм си изследвала репродуктивните хормони преди два месеца и от преглед на ехограф е установено че имам малки кистички по яйчниците.Друго което искам да попитам е след началния преглед колко време трябва да мине докато се стигне до стимулацията и ако първият опит е неуспешен какъв период е необходим за да се премине към втори опит?Благодарим предварително за отговорите и Ви желаем здраве и много късмет!