0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yrinirane s krav po vreme na bremenost?
здравейте д-р персенска, имам нужда от малко помощ. ако искам бебче през април (края на април) 2009 кога трябва да забременея. изчислих го август. може ли да ми дадете информация?
Здравейте д-р Стаменов !
Не съм ваша пациентка , но надявам се скоро да успея дя  запиша час и да стана !
Проблем с незабременяване имаме около 1 год.и 4 мес., аз съм на 26 год., съпругът ми на 29 год.Направихме спермограма , но лекарят казва , че е много добра , а аз нещо не мисля така , бихте ли я коментирали :
Обем : 1,5 млн.
Време на втечняване : N
PH : 7,2
Цвят : N
Вискозитет : Силно повишен
Бр.сперматозоиди : 68 млн.
Нормокинетични : 45 %
Хипокинетични : 10 %
Акинетични : 45 %
Морфология : Нормална – 50 %
                         С отклонения – 50 % / с главични дефекти /
Leuc : 10-12
Bacteria : Невт.участъци

И още един въпрос ако може , опитвам да си запиша час , но не се получава , може ли чрез mail , и кога има най – скоро възможност за лична среща с Вас , въпреки натовареният Ви график !?!?
Благодаря Ви предварително за отговорите !

Здравейте д-р Стаменов д-р Персенска,
Бих искала да попитам с какви изследвания е добре да се дойде за 1 преглед или е по - добре Вие да ги направите всички.Също така имам час за октомври месец и понеже ще има още прегледи и т.н. пак ли ще ми запишат час за след четири месеца или вече се действа по друг график.Щастлива съм, че имам час.
Благодаря Ви   
Д-р Георги Стаменов
Създател и ръководител на Център за репродуктивно здраве „Надежда” . През м. септември 1999 специализира в IVF Center ”Geniki Kliniki” – Гърция. През 2002 г. придобита специалност по Акушерство и Гинекология. Основните му интереси за в областта на гинекологичната ендокринология, ендоскопската хирургия и ендометриозата. Днес, съвместно с екипа си, д-р Стаменов разработва специална програма за трудни случаи за жени с няколко неуспешни опита ин витро.
Тел. 02 965 57 40

Здравейте, приятели!

Обръщам се към вас по този начин, защото имаме една обща мечта – да даряваме живот. Мисля, че това е най-висшата човешка ценност. За мен като лекар е най-важно постигането на взаимно доверие, преди да започна каквото и да е лечение с пациентите ми.

Днес съм сигурен в едно – много малко са невъзможните неща в нашия живот. Обичайте човека до себе си и ще видите, че чудесата се случват!

Здравейте!Радвам се,че ви има и се надявам да получа съвет какво да правя!? Става въпрос за дъщеря ми,тя е почти на 16 год. и от две години има проблем с цикъла-кървенето продължава твърде дълго-по 15 дори 20 дни!понякога твърде обилно, но обикновено след първите 5-6 дни по-слабо вече. Кръвотечението спира едва за по 2 до 10 дена и започва отново. Водила съм я на прегледи при 3-ма лекари. Ехографските прегледи- и трите- показват,че всичко е в норма. Изписват й контрацептиви като лечение- първо Цилест, след като го спря цикълът й беше нормален 8-9 месеца,след което пак се възобновиха продължителните кръвотечения. След това й изписаха Ясмин-3 месеца-след като го спря-отново същото,само че веднага. След това-6 месеца отново Ясмин,сега го спря и проблемът се възобновява веднага!Не й действат Метергин и вит.К1.Не знам какво да правя.Може ли непрекъснато,без почивка да взима противозачатъчни???Ако не,междувременно какво да правим?Тя е доста слаба и тази кръвозагуба й причинява отпадналост.Освен това е с тежка астма и алергия. Благодаря предварително за отговор!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Извинявам се за спама, но аз писах тук януари месец и още нямам отговор. Някоя от вас да е получила? Май док не влизат често тук.
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
mira_mimi,

Ne mislia che tazi godina izobsto e vlizal tyk, tai kato samo vaprosi ima, a otgovori ne....

zdraveite d-r Stamenov,mnogo se radvam 4e imam vazmognosta da pi6a v tozi sait i da razbera malko pove4e za va6ata praktika,tai kato mi predstoi in vitro pri vas i sam malko obarkana za6toto ne sam to4no naqsno s tazi procedura.Vse o6te 4akam da mi se obadqt ot zdravnata kasa,ako e vagmogno da mi kagete kolko vreme predi samoto in vitro 6te mi zvanat""do-lo gore""za6toto povqrvaite mi mnogo sam pritesnena,i kakvo trqbva da pravq.Znam 4e e malko detinski tozi vapros no spored men e normalno za 4ovek s moeto pologenie.                                                                                             BLAGODARIA VI PREDVARITELNO:s uvagenie RADOSTINA PANAYOTOVA
Май вече никой не отговаря ... :(
Здравейте, докторе.Моят проблем се появи миналата година.Имах фоликулярна киста която ми я пукнаха с прием на дуфастон.Но от тогава постоянно ме наболява от ляво където бе6е кистата само при мензис и при по-студено време.Тази година ре6их предварително да си направя вси4ки изследвания за6тото мислим за бебе с мъжа ми. Вси4ко е ок-хормони,спермограма няма хламидии гъби и т.н., засе4ена ми е овулация с вагинален ехограф, но тази година пак направих такава киста и ми лепнаха "луф синдром" но явно е било хормонален дисбаланс за6тото на следва6тия месец ми се оправи цикъла, но ми направиха цветна снимка и резултата бе6е следния.Ляв яйчник зад матката и от там лявата тръба не пропуска ампуларно, а дясната проуска малко коли4ество периампуларно.Цялата ми коремна кухина е пълна с контрастното ве6тество което ме съмнява за заключението на рентгенолога.Моля ви за съвет дали да се подлагам на лапароскопия или да из4акам да мине 1 година от опитите за бебе.Възможно ли е да даде гре6ен резултат цветната снимка, възможно ли е тръбата и яй4ника ми да са под матката в последствие от тази киста.
Д-р Сабина Персенска
Акушер-гинеколог
Център за репродуктивно здраве „Надежда”
Тел: 02 965 57 40

zdraveite, ne znam dali e pravilno da vi pitam takiva raboti, no mi e interesnoo i iskam da znam
koga testovete za bremennost zapo4vat da davat rezultat ako ima bremennost
vuzmojno li e predi zakusnenieto na tzikula da dade polojitelen rezultat-edna sedmitza predi datata
Здравейте!

Щастлива съм, че ще бъда част от вашия прекрасен тим, мили момичета!
За мен работата в Център за репродуктивно здраве „Надежда” е огромна радост и предизвикателство. Винаги съм мечтала да работя точно това – да виждам как от ръцете ми се ражда усмивката на щастливата майка, като види своето дълго жадувано дете.  Основните ми интереси са в областта на лапароскопската и репродуктивната хирургия.

Искам само да знаете, че пътят ни без вас, мили момичета, няма посока! Нека продължаваме заедно!

Здравейте.Радвам се,че има сайт с онлайн консултации и се надявам да дадете вашето мнение по следния мой проблем:Имам два миомни възела с размери 1.5/2.5 и 3/4 см.На 41 години съм.Тук в Бургас се консултирах с гинеколог и той каза,че е добре да ми се премахне матката изцяло,защото преди година и половина майка ми почина от рак на лигавицата на матката и аз съм била наследствено обременена.Четох за операции,при които се премахва само миомния възел,а органа се запазва,но какво е по-добре да направя,да се пемахне цялата матка или само миомата?Моля за вашето мнение.
:)
*
Здравейте д-р Стаменов д-р Персенска,радвам се че има хора като вас :bori_006: :youwoman:!!!Аз за радост вече съм мама,имам син на 1г.7м. и който все още кърмя,въпроса ми е за противозачатъчните,знам че жените които кърмят не трябва да пият,но четох някъде че имало такива с намалено съдържание на хормони(Cerazete) и че ставали за кърмачки,въобще съществуват ли такива хапчета :ask:,питах в няколко аптеки и нищо не знаеха,благодадайря Ви предварително!
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
dimili В Бургас не се доверявай много - особенно само на един лекар!!!
Преди месец ходих през 2 дни при двама смятани за най-добрите.Какво да ти кажа-две коренно различни диагнози, нямащи нищо общо една с друга!!!Да не говорим за цените-същата работа :wink:!
След седмица бях в Надежда при Д-р Персенска-успокои ме жената :youwoman:и ми назначи изследевания!
Според мен-просто не избързвай и се консултирай и с други специалисти!!! :goodluck: :bighug:

Здравейте!искам да ви попитам какви са рисковете по време на бременост с гуша.
Zdraveyte doktore!Iskam da vi popitam ima li opastnost kato zabremeneq deteto da bade s gu6a za6toto az sam s gu6a i sam operirana?mersi predvaritelno!
Здравейте д-р Стаменов
Правих хормонални изследвания, спермограма, хидробутация, проследяване на овулацията.Всичко е нормално ,но тези изследвания са правени след повече от три години опити за нормално забременяване.Въпроса ми е може ли да се направи инвинро или инсеминация без да се търси причината за стерилитета.Благодаря предварително

Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска,
моля да ме консултирате по следния въпрос.
Имам една нормална бремменост, след година и половина имам мисед аборт в 13 седмица, след известно време извънматочна бремменост. Три години след последното ми преживяване и стъпвайки на пътя на ин витрото стана чудо и съм бременна. Търсейки причините за мисед-а, доктор ми назначи да си изследвам антифосфолипидни антитела. Резултати - всички са в норма, с изключение на антикардиолипинови антитела IgM - 14.2 при норма 11. Генетичните изследвания са ми отрицателни.
Сега, в началото на надявам се успешна бременност, доктора ми казва да си слагам Фраксипарин 0.6 мл. всеки ден. Моля, кажете ми имали нужда от администрирането на този хепарин при тези резултати.

Благодаря предварително за отговора
Бог да ви благослови
Скъпи д-р Стаменов и д-р Персенска, благодаря ви за вашето пристъствие тук!!!
И аз , както повечето жени  тук, бих желала да задам моя въпрос.
Преди 4 години бях диагностицирана с ПКЯ, след което ми предписаха Диане-35, без да ми бъдат направени хормонални изследвания. След 6 месеца спрях медикамента като цикъла значително се регулира (преди това беше доста нередовен). След около година обаче, симптомите се завърнаха и отново ми беше предписано Диане-35 от друг лекар, който отново установи че синдромът на ПКЯ се е завърнал. Отново се повтори същия процес - 6 месеца Диане-35, известно време без проблеми и отново нарушение в цикъла. Отидох при трети лекар. Тя направи обстоен преглед, включително и на вагинален ехограф (ако не греша с термина) и не установи ПКЯ и за първи път някой ме прати на хормонални изследвания!!! 8O Оказа се че имам нормално ниво на пролактина, но високо ниво на тестостерона. Сега обаче и тя ми предписа Диане-35, при положение, че й казах, че не съм очарована от този продукт... Дилемата ми е дали да направя още една консултация при друг специалист преди да го започна, или да й се доверя и да направя още един цикъл на лечение?  :(
Бих се радвала на вашето компетентно мнение!
Благодаря предварително!
С пожелания за много благодарни усмивки към вас!