0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте д-р Стаменов,
Имам един въпрос : Беше ми направена цитонамазка и резултата беше РАР ІІІ А, левкоцити, еритроцити и атипични клетки. Не ми беше предписано никакво лечение, и при такъв резултат ми направиха и ИКСИ. От това което съм чела по форумите такъв резултат не е добър и тъй като през март ще бъде при Вас на преглед до тогава трявба ли да проведа някакво лечение или да оставя нещата така. Наистина много съм притеснена от този резултат.
   Благодаря Ви предварително за отговора.
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*
Д-р Стаменов,предполагам,че сте пропуснали поста ми защото е точно преди Вашият последен пост!Да се надяваме,че модераторите ще допуснат повторение?!
Здравейте д-р Стаменов,
от десет години съм с една тръба,дясната е отстранена при операция на киста.
От три години правим неуспешни опити за бебе.
Преди година и половина направих ХСГ,което показа проходимост на лявата тръба.
В последствие изследвах хормони,което установи висок пролактин,за който и до ден днешен пия Парлодел.Едва преди няколко дни при контролно изследване  пролактина попадна в средата на референтните граници.Няколко поредни прегледа на ултразвук показаха нормално развитие на фоликули,макар и леко стимулирано с Герикапс.
Спермограмата на мъжът ми е добра.Мислите ли,че има шанс за нормално забременяване или е време за АРТ?
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
здравейте др Стаменов ще се опитам набързо да ви разкажа моя случай,с12годишен стерилитет съм ,два неуспешни опита ин витро,имам висок пролактин другите изследвания са в норма ,след лапароскопията миналия месец се оказа че тръбите ми са проходими едната леко нагъната но пропуска,яйчниците горе долу добре има ли смисъл да пробвам инсеминация или да продължавам с инвитро, предварително благодаря

Цитат
Днес, съвместно с екипа си, д-р Стаменов разработва специална програма за трудни случаи за жени с няколко неуспешни опита ин витро.

Уважаеми Др. Стаменов,
Силно ме заинтригува горното изречение. Интересувам се каква е тази програма която разработвате и прилагате ли я на вашите пациентки. Успявате ли да дадете обяаснение за неуспешните процедури във вашата клиника? Аз не съм ваша пациентка, но индиректно до известна степен съм запозната с вашата практика.
Благодаря предварително за отговора.
Re: Консултация с акушер-гинеколог в център з
« Отговор #384 -: Януари 25, 2008, 11:18:53 am »
здравейте Д-р Стаменов и Д-р Персенска,аз съм на 30г.имам правена хидротубация с препоръка за лапароскопия,при мъжа ми има проблем със спермограмата на Крюгер,показателите играят между 3-11% и ни предложиха ИКСИ,но при мен има някаква течност(хидросалпинкс-или нещо от този род)в единия яйчник или в тръбата,незнам точно къде и преди да се започне ИКСИ трябва да направя лапарото.Какво бихте ни посъветвали да правим
Благодаря предварително за консултацията :oops: :P :oops: :wink:
« Последна редакция: Януари 26, 2008, 14:53:21 pm от nadi-77 »
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Здравейте!
Търся препоръки за акушер-гинеколог във Варна.Някой на който изцяло мога да се доверя за изследвания,диагноза и лечение!Аз съм от Бургас, но всички ми  препоръчват Варна!Вече 2 години правиме опити за бебе.Не ми се иска да започнем с ходене от кабинет на кабинет, затова ви моля да ме насочите към специалист от който вие самите сте имали полза!Благодаря ви наи-искренно!Очаквам съвети!
Успех на всички и бъдете щастливи!!! :blowingdust: :pink_dust_1: :green_dust_1:

*
Здравей те незнам дали това което ще попитам е за тази тема,но ме интересува след два нежелани аборта може ли да имам шансове да забременея отново.
в града в който живея,лекар ми каза че нямам никакви шансове да забременея отново  :(

Извинявам се ако въпроса ми не е бил за тази тема
It IS thE ConFESsioN,Not THE prIESt tHAt gIVEs uS AbsoLUtioN!
Здравейте д-р Стаменов. На 31 години съм, имам два аборта поради кухо яйце. От една година се опитвам да забременея, но без успех. От месец април имам цикъл, предизвикан само с медикаменти - Примолут Нор и Дуфастон. От неколкократните прегледи на ултразвук се установи много малък размер на яйчниците и липса на фоликули. Направих си хормонални изследвания, които са в норма, с изключение на FSH=31.25. Поставена ми е диагноза "изчерпан яйчников резерв" и вариантите за бебе за мен са или донорска яйцеклетка или осиновяване. Въпросът ми към Вас е има ли смисъл да си правя изследване за Инхибин В или липсата на цикъл и високото ниво на FSH са достатъчни като основание за поставената диагноза. Благодаря Ви предварително за отговора. Поздрави.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Д-р Стаменов, д-р Персенска, аз съм ваша пациентка. Всичките мои изследвания са в норма. На 28.01. бяхме последно при вас за спермограма. Резултатите не са добри, но не можахме да се консултираме с вас. Моля ви за мнение какво трябва да предприемем и дали тези показатели позволяват инсеминация.
-въздържание-3,5 дни                -клетки- 0,8 млн/мл    норм. морфология-10%по СЗО
-обем-5,2мл                                 -Leuko- не
-концентрация-23,5млн/мл        -активно подвижни- 20%
-общо- 122,2млн                         -подвижни- 30%
-цвят-жълт                                  -бавно подвижни- 10%
-вискозитет- N                            -неподвижни- 40%
-pH-8,0                                        -аглутинация- не

Благодарим ви!
Мирослава Червеняшка
« Последна редакция: Януари 30, 2008, 22:10:34 pm от mira_mimi »
*
Здравейте доктор Стаменов,наближава времето да се срещна с Вашия екип-28.03.д-р Персенска,01.07.при вас.При коремна операция за премахване на ендометриозни кисти е констатирано,4е тръбите са със сактосалпингси,но оперативна намеса няма.Сега се възстановявам след ле4ение със Золадекс.На 14.01.съпругът ми направи спермограма,на която се установи астенозооспермия-37%.Въпроса ми е трябва ли да направим някакви допълнителни изследвания или ле4ение,преди да посетим клиника "НАДЕЖДА".Предварително Ви благодаря за отговора:Диляна-Стара Загора
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Здравейте!
И аз съм там,но на 4-ти юли!!!Дори факта че съм записана при вас толкова много ме радва!Записана съм при Доктор Персенска по-точно!!!Очаквам с нетърпение срещата, броя дните! :D :balk_46:

Здравейте, доктор Стаменов!
Приятно се изненадах, като видях, че давате консултации тук. Аз от скоро съм ваша пациентка. Открихте ми "двурога матка" с доста голяма септум, правихме цветна снимка, на която ясно си пролича поставената ми от вас първоначална диагноза. Също така състоянието с проходимостта на тръбите ми не е добро, не са напълно запушени, но трудно пропуснаха контрастното вещество, особено лявата (извинете ме, ако не се изразявам правилно). Имам вече записан час при вас за лапароскопия + хистероскопия за месец юни. Въпросът ми е: "Двурогата матка" ли е все пак проблема, че до сега не съм забременяла или тръбите? Обяснхте ми, че моята матка не може да износи плода, но забравих да ви питам дали тя е причината за моето незабременяване.
Благодаря Ви предварително! Бъдете жив и здрав и продължавайте да дарявате надежда и да сбъдвате мечтите на хората! Аз лично вярвам, че във вас ми е последната надежда и че Вие ще ми помогнете по един или друг начин!
    Здравейте Д-р Стаменов.При направено изследване за Анти-Мюлеров хормон / 09.01.2008 г./резулта е < 0.40 UG/l при референтни стойности/1-10/.
    Моята молба към Вас е ако може да ми отговорите на следния въпрос- при тези резултати какви са моите шансове за бременност и какво трябва да правя от тук нататък.Ще Ви бъда благодарна ако може да ми кажете каква терапия трябва да провеждам.Имам един неуспешен опит инвитро, при стимулацията се образува само една яйцеклетка. В хода на проведена  втора стимулация / след една година/за подготовка за инвитро не се образува  нито една яйцеклетка.Моите изследвания направени преди пет месеца-FSH-30.0,естрадиол-850.9
Аз съм на 37 години. Съпругът ми е на 39 год, с DG.азоспермия и при среща с вас молбата Ви беше да направим и при него изследвания,резултатите са следните -LH-7.16, FSH-25.38, Testosteron-11.94.
Извинявам се за хаотичната мисъл, но съм притеснена, объркана и отчаяна.

Предварителво Ви благодаря за отговора!
С уважение -Я. Георгиева
    Здравейте Д-р Стаменов.При направено изследване за Анти-Мюлеров хормон / 09.01.2008 г./резулта е < 0.40 UG/l при референтни стойности/1-10/.
    Моята молба към Вас е ако може да ми отговорите на следния въпрос- при тези резултати какви са моите шансове за бременност и какво трябва да правя от тук нататък.Ще Ви бъда благодарна ако може да ми кажете каква терапия трябва да провеждам.Имам един неуспешен опит инвитро, при стимулацията се образува само една яйцеклетка. В хода на проведена  втора стимулация / след една година/за подготовка за инвитро не се образува  нито една яйцеклетка.Моите изследвания направени преди пет месеца-FSH-30.0,естрадиол-850.9
Аз съм на 37 години. Съпругът ми е на 39 год, с DG.азоспермия и при среща с вас молбата Ви беше да направим и при него изследвания,резултатите са следните -LH-7.16, FSH-25.38, Testosteron-11.94.
Извинявам се за хаотичната мисъл, но съм притеснена, объркана и отчаяна.
Разбрах,че немога да направя консултация при Вас защото записването е чак за 2009г и това много ме притеснява, предвид лошите резултати мисля, че май вече нямам никакъв шанс?!

Предварителво Ви благодаря за отговора!
С уважение -Я. Георгиева
Здравейте д-р Стаменов, имам следния въпрос:
Ако си взема документи и протоколи за кандидатстване по програмата на ЗК за ин-витро от друга ин-витро АГ-клиника, ще мога ли после да направя процедурата в клиниката при Вас?
Доколкото знам здравнта каса разрешава изборът на клиника за процедурата да стане и след одобряване и отпускане на лекарствата.
Предварително Ви благодаря за отделеното време.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Здравейте, д-р Стаменов! Преди 2 месеца ме оперираха лапароскопски за отстраняване на извънматочна бременност (в 8/9 г.седмица). Премахнаха заедно с ембриона и лявата ми маточна тръба, която беше пред руптура, но нямаше все още кръв в корема.  Наплашиха ме в клиниката, че ако не стане зачеване след 6 месечни опити сега, ще ме подготвят за ин витро. Искам да Ви попитам наложащо ли е това при положение, че останалата ми дясна тръба е хубава (така казаха лекарите, които извършиха лапароскопията)? Възможно ли е да стане забременяване нормално, без нуждата от ин витро? На мен 6 месеца ми се струват кратък период, за да се каже, че е наложително ин витро оплождане. Така ли е? Аз съм на 23 години, съпругът ми е на 27, правили сме всички възможни изследвания, с изключение на генетични, всички са в норма и са отрицателни. Имам и един ранен спонтанен аборт (в около 4/5 г.с.). Възможно ли е, ако все пак се стигне до ин витро, да се направи при Вас на нормален, спонтанен цикъл, без стимулиращи медикаменти, без хормонална намеса??? И ако да, то какъв е шансът да бъде успешна процедурата?
Надявам се този път да ми отговорите, благодаря! Писах Ви с подробности за моя случай на Вашия e-mail, за да не разказвам тук.
*

Ivy

• *
  • 17
  • If you can't see the stars twinkle in the night sk
Здравейте д-р Стаменов,

От постингите ви разбирам, че сте прекрасен човек и невероятен специалист.
Много се нуждая от вашето мнение- посоката на лечението ми вярна ли е и може ли да се приложат привантивни мерки?
Скоро ще стана на 32 год, нямам опити за забременяване и сега силно го искам. 2006 – коремна операция- премахване на голяма киста, миома на задната сена и ляв яйчник и тръба. Кистата не е ендометриозна и не ми е предписано лечение.
След 5 месеца диагностицирана миома или полип. Изследвания, омагъосан кръг и след 6 месеца- хистероскопия с премахната миома на краче в кухината на матката. Хистол.изследване е аденомиом (аденомиозис интерна) фрагмент от ендометриума в начална секретозрна фаза. На моят въпрос лекарят отговори, че
нямам ендометриоза и сраствания и, че не е видял ендометриозни огнища. 
Предписа ми дуфастон. Не ми се иска след 3-4 месеца да разбера, че аденомиозата нпредва и за това  МОЛЯ ВИ, КАЖЕТЕ ПРАВИЛНО ЛИ Е ДА ПРИЕМАМ САМО ДУФАСТОН. Може би е рано за Золадекс или Диферилин....

Благодаря предварително! Извинявам се за дългия пост.

If you can't see the stars twinkle in the night sky, it doesn't mean that they've disappeared. They are just behind a blanket of clouds and you will see them shine again.
Здравейте д-р Стаменов след неуспешната инсеминацея реших че ще престана за малко макар че сега разбрах че не бива инеминациите да бъдат когато аз реша.
 Въпроса ми е дали като миналата година събирате документи за инвитро от здравната каса и какви всъщност документи са необходими.
 Бедата при мен е че уж всичко е наред а така желаното бебе не идва.
 С пожелания за лека и спорна работа ваша пациентка
  Миглена Филипова
Здравейте Д-р Стаменов. Ваша пациентка съм и искаме да започнем стимулация за инвитро през м. февруари. Имам записан час за 25 февруари при вас, защото нямаше свободни дати преди това. На тази дата ми е 22 ден от цикъла. Възможно ли е да започнем тогава, или е необходимо точно на 20-ти ден от цикъла да се постави първата инжекция? И ако е така, дали ще можем да изместим записаната дата с 2 дни напред? Също ме интересува преди това трябва ли да се приемат някакви други медикаменти? Аз съм с ендометриоза и вече 6 години чакаме положителния резултат. Силно вярваме във Вас и Вашия екип.
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН Д-Р СТАМЕНОВ ЕТО ГО И МОЯТ ,ВЪПРОС ХОДИХ НА ПРЕГЛЕДИ КЪДЕ , ЛИ НЕ И МИ ПОСТАВИХА ДИАГНОЗА  ПОЛИКИСТОЗА НА ЯЙЧНИЦИТЕ МОЛЯ ВИ , КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ ВЕЧЕ НЯМЯМ И ОВУЛАЦИЯ ОТ 2 ГОД БЕЗУСПЕШНИ ОПИТИ ЗА ДЕТЕ , А ПРИ МЪЖАТ МИ ВСИЧКО Е НАРЕД ,СПЕРМОГРАМА Е С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ . БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ЦЯЛОТО СИ ,СЪРЦЕ . ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХ .