Здравейте, д-р Стаменов! Преди 2 месеца ме оперираха лапароскопски за отстраняване на извънматочна бременност (в 8/9 г.седмица). Премахнаха заедно с ембриона и лявата ми маточна тръба, която беше пред руптура, но нямаше все още кръв в корема. Наплашиха ме в клиниката, че ако не стане зачеване след 6 месечни опити сега, ще ме подготвят за ин витро. Искам да Ви попитам наложащо ли е това при положение, че останалата ми дясна тръба е хубава (така казаха лекарите, които извършиха лапароскопията)? Възможно ли е да стане забременяване нормално, без нуждата от ин витро? На мен 6 месеца ми се струват кратък период, за да се каже, че е наложително ин витро оплождане. Така ли е? Аз съм на 23 години, съпругът ми е на 27, правили сме всички възможни изследвания, с изключение на генетични, всички са в норма и са отрицателни. Имам и един ранен спонтанен аборт (в около 4/5 г.с.). Възможно ли е, ако все пак се стигне до ин витро, да се направи при Вас на нормален, спонтанен цикъл, без стимулиращи медикаменти, без хормонална намеса??? И ако да, то какъв е шансът да бъде успешна процедурата?
Надявам се този път да ми отговорите, благодаря! Писах Ви с подробности за моя случай на Вашия e-mail, за да не разказвам тук.