Пиша нова тема, защото не получих отговори в предишната. И така имах извънматочна преди 3 години с операция, но запазване на тръбата /отляво/.
Направих цветна снимка миналата седмица и се оказа, че лявата тръба "пропуска к.м." и се вижда ясно на снимката - пише "леко скъсена", което не знам какво значи. Учудих се, защото бях сигурна, че ще е запушена и даже след кекс все гледах да полягвам надясно... Но се оказа, че дясната тръба изобщо не се вижда. Има някаква сянка там в матката и пише"миомен възел". Д-рката обясни, че вероятно е запушила входа на тръбата и ми предложи хистерескопия заедно с лапароскопия. Попрочетох малко за миомите и ме хвана страх, дали да предприемам такава операция. Страх ме е да не се случи някой кръвоизлив и по време на операцията да се наложат неизбежни неща, които да не са в моя полза....
Може ли някой да каже надежден начин за диагностициране на миоми, защото преди цв. снимка ме гледаха поне 3-4 пъти на вагинален УЗИ и не се видя миома - матката беше перфектна. Казаха ми също, че е възможно това да е полип също.
Моля ви дайде мнения