0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Първо извънматочна, а сега ...
« -: Април 18, 2007, 17:54:52 pm »
Пиша нова тема, защото не получих отговори в предишната. И така имах извънматочна преди 3 години с операция, но запазване на тръбата /отляво/.
Направих цветна снимка миналата седмица и се оказа, че лявата тръба "пропуска к.м." и се вижда ясно на снимката - пише "леко скъсена", което не знам какво значи. Учудих се, защото бях сигурна, че ще е запушена и даже след кекс все гледах да полягвам надясно... Но се оказа, че дясната тръба изобщо не се вижда. Има някаква сянка там в матката и пише"миомен възел". Д-рката обясни, че вероятно е запушила входа на тръбата и ми предложи хистерескопия заедно с лапароскопия. Попрочетох малко за миомите и ме хвана страх, дали да предприемам такава операция. Страх ме е да не се случи някой кръвоизлив и по време на операцията да се наложат неизбежни неща, които да не са в моя полза....
Може ли някой да каже надежден начин за диагностициране на миоми, защото преди цв. снимка ме гледаха поне 3-4 пъти на вагинален УЗИ и не се видя миома - матката беше перфектна. Казаха ми също, че е възможно това да е полип също.
Моля ви дайде мнения
« Последна редакция: Април 18, 2007, 17:59:01 pm от Tonita »
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Първо извънматочна, а сега ...
« Отговор #1 -: Април 18, 2007, 18:59:55 pm »
Аз имах един септум в матката, който не се е виждал никога не ехограф. Установиха го чрез Хистероскопия. И го отстраниха пак така. Нямах никакъв проблем повреме на процедурите.
Не винаги се вижда всичко с обикновен видеозон.
Успех ти желая.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #2 -: Април 18, 2007, 23:22:17 pm »
Потърси още едно лекарско мнение.Успех
« Отговор #3 -: Април 19, 2007, 09:09:36 am »
Аз имах един септум в матката, който не се е виждал никога не ехограф. Установиха го чрез Хистероскопия. И го отстраниха пак така. Нямах никакъв проблем повреме на процедурите.
Не винаги се вижда всичко с обикновен видеозон.
Успех ти желая.
Blagodaria ти. Какво е това септум? При мен в дясната страна на матката има съмнение за миомен възел, който закрива отвора към дясната тръба и затова д-рката ми каза да направим лапаро и хистероскопия и ако има някакъв малък проблем при тръбите да се отстрани.
Четох малко за миомите и ми е странно как на някои им казват точно размерите на миомата. А при мен на УЗИ не се видя, а при цв. снимка е само като сянка.
« Отговор #4 -: Април 19, 2007, 10:05:22 am »
Какво е това септум?
септум
преграда – тънка стена, разделяща две кухини, напр. носна преграда, междукамерна преграда.
   на латински език: septum.
   на английски език: septum.

http://www.arsmedica.bg/bg/mdictionary/c_id/1059/alpha/209.html
*
« Отговор #5 -: Април 19, 2007, 10:15:27 am »
Здравей Tonita,
И аз мисля, че трябва да потърсиш още едно мнение. Местоположението е горе-долу уточнено, но е много важен размера на миомата. Спрямо него и местоположението се определя каква да бъде операцията (коремна или друга), ако изобщо се препоръча операция.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #6 -: Април 19, 2007, 11:06:20 am »
Ами незнам мира, при мен явно е по-малка миомата или каквото и да е, защото на узи не се видя изобщо. Така че д-рката ми препоръча лапаро с хистероскопия заедно. И аз мисля, че това е удачен вариант.
*
« Отговор #7 -: Април 19, 2007, 12:21:57 pm »
О, чудесно. Това със сигурност е по-леко от една коремна операция. Не се притеснявай. Намери добър лекар да го направи. Ще се възстановиш ужасно бързо.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #8 -: Април 19, 2007, 18:06:40 pm »
Тонита, не се плаши от хистероскопията! Това е единственият сигурен начин да се надникне с камера в матката ти, да се направят снимки на вътрешността и и да се види дали има нещо, като напр.: полипи, миоми, слепвания. Правиха ми диагностична хистероскопия точно преди месец със съмнение за слепвания на стените на матката. Дадоха ми и снимки на матката. Мното по-нестрашно е, отколкото си мислех, а го отлагах близо половин година от страх. Не губи време и не се идентифицирай с процентите, в които нещо се издънва. Мен например ме спираше това, което прочетох, че е възможна перфорация на матката по време на хистероскопията. Но докторката ме увери, че това се случва изключително рядко. Оказа се права. Действай и не губи време да се страхуваш! Успех!
*
« Отговор #9 -: Април 21, 2007, 10:04:01 am »
Подкрепям Розичка. На УЗИ моят док имаше съмнения за слепване на десния рог на матката. При цветната снимка това се потвърди. Целият десен рог на снимката не се виждаше. Реших, че нямам какво да губя и че няма смисъл да чакам, докато направя трети спонтанен аборт. Направиха хистерорезекция за отстраняване на слепването и сега всичко е ОК.
*
« Отговор #10 -: Май 09, 2007, 20:02:02 pm »
Не знам дали ще ти от полза, но след като първата ми извънматочна бременност която в случая беше като твоята със запазена тръба след операцията никой от лекарит не ми каза че по някакъв начин оперираната тръба влияе н здравата и я уврежда. Така стигнх до втората извънматочна бременност. Когато ме отвориха лекаря ми каза,че първата оперирана / тази уж запазената / нищо не ставало от нея. Казвам ти го защото между моите две извънматочни имаше разлика точно три години. Затова ти препоръчвам лапаро за да си наясно със състоянието ти. Успех
« Последна редакция: Май 09, 2007, 20:04:21 pm от kisskotkata »