та така де, обичта е всичко, от което се нуждаем. иначе, може 2 години до детето да седи една изнервена, озлобена и затъпяла персона, която с какво му помага на развитието?
Съгласна съм - много често ми се случва да видя майки, които колкото и да обожават децата си и да искат да им дадат най-доброто, просто в един момент започват да стават "изнервени, озлобени и затъпяващи". Защото някои хора, най-вече мъжете
, си мислят, че гледането на дете е лесна работа - седиш си в къщи, имаш да сготвиш и да изчистиш и да разходиш детето - ми какво толкова се уморяваш не знам? Това определено ако ми го каже на мен моят мъж ще ми подейства много потискащо, защото виждам колко време и енергия отнема гледането на едно детенце. Друг е въпросът, че не очаквам такова нещо от него и дай Боже, скоро да разбера дали той ще мисли така
Дали ще седим цял живот у дома да си гледаме децата и да бъдем само домакини, или пък ще тръгнем възможно най-скоро на работа, давайки децата си на ясли, баби, детегледачки, това е решение, което е различно при всяка жена. Ако една жена я задоволява да стои само у дома и се чувства така щастлива - тя ще даде най-доброто от себе си за детето и за мъжа си по този начин. Но ако има нужда от работата си и се чувства неудовлетворена от живота на домакиня, тя постепенно ще започне да се отегчава и няма да се радва на такъв живот, което естествено ще рефлектира върку отношенията с детето и с мъжа и. Няма универсален верен начин! За всеки правилното е различно. Надявам се да съм го написала разбираемо
Това, че се отказвам от работата си, само по себе си не ме прави по-добра майка. И работеща мога да бъда по-грижовна и любяща от някои майки, които са отегчени от седенето в къщи. А за да даваш щастие и любов, самата ти трябва да си щастлива и обичана
Пожелавам на всяка от нас да отгледа здрави, обичани и уверени в себе си деца!