0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Силно кръвотечение 5 г.с.
« -: Април 23, 2007, 18:15:35 pm »
Здравейте момичета!

Отдавна следя форума понеже все правим опити с мъжа ми за бебе и търсе информация.
Сега обаче дойде ред да се регистрирам и да помоля за помощ.

Седмицата преди да ми дойде сънува , че съм бременна ( а бебеправим от година без успех ) , на следвашият ден си купи тест и той беше положителен. Дотук О.К. На следващият ден отново тест - отново положителен. След 1 ден пак същото. Просто не може да повярвам. За по -п сигурно направи и кръвен като нивото на ЧГ беше около 256 не си спомням точно. Та и той положителен. Аз понеже започнах да ходя на гинекологични прегледи във Варна ( от лекарите в Бургас имах няколко погрешни лечения както и мъжт ми както се установи в последствие !!! ) се обади щастлива на лекаря и се разбраме да отида на преглед след 10 дни закъснение. И ето времето минава както и 10 те дена и на 11 ден изведнъж получих кръвотечение , както започваща менструация - обилно , но не чак толкова. Веднага се обадих на мои приятелки , които също са бременни и те ми препоръчаа Д-р в Бургас, от който са доволни ( а аз не се обадих на лекарят от Варна, може би от паника и незнанието как да реагирам ) . Та обадих се на въпросната лекарка, която каза да пия дуфастон и ношпа. Но кървенето не спира. Не е обилно , кърви малко, но го има. Ярка кръв със съсиреци. Съжалявам за образното обяснение! Днес се обадих на лекарят от Варна, който иска утре да отида на преглед и междувременно да пия утрогестан.

Тъй като доста търси във форумите за такава тема , но откри теми само за леки зацапвания и не получи отговор ви моля за мнения , преживявания и какво може да се очаква. Между другото съм в 5. г.с.

Благодаря на всички , които се отзоват!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Силно кръвотечение 5 г.с.
« Отговор #1 -: Април 23, 2007, 18:46:25 pm »
здрасти мила, няма ли АГ болница, където да отидеш на лекар по спешност. В смисъл не се плаши, но все пак си имала обилно кръвотечение и предполагам е хубаво да те видят по навреме. А и съсиреци си имала. Дано да не е нещо сериозно. Мога да ти споделя на мен какво ми се е случило, но защо да те обезкуражавам или да ти давам празни надежди, ако случаят ти не е като моя. Успех миличка, стискам палци.
« Отговор #2 -: Април 23, 2007, 18:57:08 pm »
Здравей! Благодаря ти за бързия отговор, ходи в АГ то на следващият ден сутринта. Там се оказа дежурна лекарката, която ми беше изписал агрешно лечение на мен и мъжът ми. Уж ме гледа на ехограф , но каза че не се виждал плоден сак. Възможно ли е в 5 г.с. да не се види?
*

Nina

• 2643
« Отговор #3 -: Април 23, 2007, 19:04:59 pm »
Възможно е в 5 г.с. да не се види, ако лекарката не е добър специалист и УЗ не е добър. По принцип обаче към 5-6 г.с. се вижда на добър УЗ, поне плодното сакче. При мен и двата пъти се видя. Но ако ти се усили кървенето или получиш болки - иди на лекар. Ако не твоята лекарка ще ти каже.
*
« Отговор #4 -: Април 23, 2007, 19:11:36 pm »
Ленка, спазвай указанията на лекаря си, пий си лекарствата и само лежане, докато не дойде време за прегледа. Доколкото разбрах вече ти е 11 ден от закъснението, което значи 5 седмици и 4 дни - т.е. вече си в 6 г.с.
Възможно е в АГ-то да е стар ехографа и затова да не се е видял гестационен сак. Надявам се всичко да е ок и сакчето да си е на мястото.  Пиши след прегледа!

Стискам ти палци!
« Отговор #5 -: Април 23, 2007, 20:12:36 pm »
Момичета благодаря! Збравих да кажа , че след кръвотечението правих тест и не показа 2 чертички. На какво може да се дължи?
*
« Отговор #6 -: Април 23, 2007, 20:17:38 pm »
Не искам да те плаша, но е възможно да си направила спонтанен аборт. Искрено се надявам да не съм права! Изчакай утрешния преглед при наблюдаващия те лекар, а дотогава следвай указанията му!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Април 23, 2007, 20:28:02 pm »
направила си спонтанен аборт. съжалявам.
отиди на преглед, за да се види дали има нужда от кюртаж. най-вероятно няма да има.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Април 25, 2007, 08:18:57 am »
Здравейте момичета!

Вчера ходих при моя док във Варна. Това, което той ми каза малко ме смути. Общо взето май не съм била изобщо бременна. Имало неспукан фоликул във единият яйчник , което довело до покачване новата на хормоните по алфа веригата , които пък били сходни на ЧХГ- то  , та затова уж тестовете показвали положителен резултат. Въпреки , че той ме гледа по време на овулация и каза , че имало няколко фоликула, които и аз видях. Както и да е... Сега започвам противозачатъчни за спукване на задържаният фоликул. А дори и да е имало бременност  не се налага кюртаж. Общо взето така. Благодаря на всички за отзивите! :)
*

Nina

• 2643
« Отговор #9 -: Април 25, 2007, 09:12:27 am »
Успех за напред! :)
« Отговор #10 -: Април 25, 2007, 09:21:28 am »
Здравейте момичета!

Вчера ходих при моя док във Варна. Това, което той ми каза малко ме смути. Общо взето май не съм била изобщо бременна. Имало неспукан фоликул във единият яйчник , което довело до покачване новата на хормоните по алфа веригата , които пък били сходни на ЧХГ- то  , та затова уж тестовете показвали положителен резултат. Въпреки , че той ме гледа по време на овулация и каза , че имало няколко фоликула, които и аз видях. Както и да е... Сега започвам противозачатъчни за спукване на задържаният фоликул. А дори и да е имало бременност  не се налага кюртаж. Общо взето така. Благодаря на всички за отзивите! :)
Значи неспукан фоликул води до положителен тест? 8O И как така след като не е спукан изведнъж теста става отрицателен? Как е името на тоя доктор във Варна?  :?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Април 25, 2007, 09:57:21 am »
Имало неспукан фоликул във единият яйчник , което довело до покачване новата на хормоните по алфа веригата , които пък били сходни на ЧХГ- то  , та затова уж тестовете показвали положителен резултат.

това просто не е вярно. тестовете измерват нивото на бета-веригата, няма друг начин да се позитивира тестът, освен ако е налице бременност, моларна бременност или вкарване на бета-ЧХГ по изкуствен път в организма (инжекция Прегнил).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Април 25, 2007, 10:33:06 am »
Аз за себе си съм сигурна, че е имало бременност, тъй като като бях на преглед последният път се видяха няколко фоликула, което значи според мен , че дори и един да не се е спукал , не значи , че не е можело да има бременност. Освен това, то не за първи път си правя тестове... Горе долу година и два месеца , че кръвни даже, и все отрицателни. Пък и такива болки каквито имах сега , никога през целият си живот не съм имала, дори и при най- тежката менстуация. 

Искам искрено да благодаря на всички !
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Април 25, 2007, 10:51:15 am »
Имало неспукан фоликул във единият яйчник , което довело до покачване новата на хормоните по алфа веригата , които пък били сходни на ЧХГ- то  , та затова уж тестовете показвали положителен резултат.

това просто не е вярно. тестовете измерват нивото на бета-веригата, няма друг начин да се позитивира тестът, освен ако е налице бременност, моларна бременност или вкарване на бета-ЧХГ по изкуствен път в организма (инжекция Прегнил).

Тази заблуда очевидно съществува в главата на някои лекари и се основава на работата със старите тестове за бременност, които отчитаха нивото и на алфа-веригата на ЧХГ, която е еднаква с алфа-веригата на други хормони. Това беше причината тестовете да дават фалшиво положителни резултати. Но медицината напредна в това отношение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #14 -: Април 30, 2007, 23:50:11 pm »
Съжалявам искрено за това, което ти се е случило, Ленка!  :balk_145: Стискам палци следващия път тестът да не остави впоследствие и грам съмнение, че новината е много хубава!  :crossfingers: :bfp: