Здрвейте и от нас
Честито на Pippi леко и приятно бременеене, здраво и красиво бебче.
За mini или по точно за Стефи, след Пентаксим аз винаги давах една доза сироп Панадол. Мисля и след всяка ваксина така да процедирам, предстои ни в петък таква (Хепатит В - трети прием).
Само за информация да ти кажа mini, след първите две ваксинации с Пентаксим нямахме никакви оплаквания, но на третата вече имаше ясно изразени странични реакции, като лека повишена температура, раздразнителност и леко рядко изхождане, тогава дадох две дози съобразени с теглото на детенце.
Никненето на зъбките на Антоан е нещо супер изтощително. Ние минахме пълната програма, като леко завишена температура, диария която бързо овладяхме, раздразнителност, намален апетит и сън, рев до припадък, но засега зъбките само са прорязали венеца. Ако тази програма се повтори и при растежа им, ще се ...
Малкото ми захарче, като че ли се опитва да си смени режима и в тази връзка трудно заспива. Люшкам го, пея му, носим се до изнемощяване но не и не, а му се спи две не вижда. Сам в кошарата или на леглото до мен пък абсурд, забелязах обаче че заспиваме само, когато е силно гушнат в мен и бузката му да се опира в моята или друга част на главата ми. В кенгуруто когато ходим по магазините няма грешка, заспива като отрязан и проспива по голямата част от пазарлъка, но тогава на мен ми се разказва играта, защото е отпуснат и гушнат в мен и почти нищо немога да разгледам съответно купя.
Незнам как са другите "дяволчета", но моя синковец определено търси моята близост много по изразено от преди, когато беше по малък. Дали това е начало на "маминото синче"
незнам, но малко започнах да се тревожа, че е свиканл твърде много с мен, а това е така защото сме по цял ден заедно. За съжаление близките трябва да работят и няма кой да ме отмени дори за час, пък и Тони се оказа доста трудно за гледане бебче и ме е страх да го оставям сам при несвикналите с мурафетите му баби. Притеснявам се как ще се социализира на по късен етап и как ще ни бъде много трудно да се отделя от него когато поотрастне и тръгне на градина, а аз на работа.
Иначе е страхотно като изживяване, за което си струва да изживееш какви ли не страдания и лишения. Пожелавам го на всички.
Имам и едно друго притеснение което искам да споделя с вас, малкия започна да се изпотява когато спи. Температурата вкъщи е една и съща откакто се е родил 23 градуса, такава е и без климатик вече. Не го навличам уж, ама нали съм си зиморничава та го завивам с пухина завивка, защото и аз спя още с таква.
Маменца искам също така да ви питам, във вашите райони е доста по топло от при нас по черноморието, като гледам от прогнозите за времето. Как обличате бебчовците в по топлите дни, много искам да събера мнения. При нас хем е топло,хем духа студен северен вятър, та да се чудиш как да го изведеш навън малчо.
Малко дълго стана и ви благодаря, че ме изчетохте.