0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
Какво е "сондаж'?
« -: Април 30, 2007, 19:55:00 pm »
Какво е сондаж? Аз имам едно неуспешно инвитро, но не си спомням да са ми правили сондаж. Сега ми предстои второ и като чета тук се чудя. :ask:..Моля да ме светнете :hitonhead: Благодаря!
*
Re: Какво е "сондаж'?
« Отговор #1 -: Април 30, 2007, 20:02:00 pm »
Здравей Рошко,
Ето ти две темички където може да прочетеш повече по повод на сондажа.
Има и още из други теми в този форум, ако се поровиш :wink:

Успех ти желая!!

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8657.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7068.msg130627#msg130627

« Последна редакция: Април 30, 2007, 20:05:23 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #2 -: Април 30, 2007, 20:34:40 pm »
а какво е усещането, когато се прави без упойка?боли ли?има ли нещо общо с цветната снимка?
прочетох и двете теми, но там само се описва какво представлява сондажа.за болката почти не се говори.затова питам тук.
*
« Отговор #3 -: Април 30, 2007, 20:58:13 pm »
Мимка,много странно е усещането - упойката е някаква много странна - нито пълна,нито пък местна - четох някъде,че за сондаж давали Калипсол,за която като попрочетох още малко разбрах,че се водела от групата на "халюциногените" 8O
Общо взето уж заспиваш,но не спиш точно,ами си между съня и реалността - аз лично се "реех" буквално между двете - хем виждах стаята в която съм и замъглените образи на хората около мен от време на време и чувах откъслечни думи и реплики на доц.Маркова и сестрата,хем попадах в някакъв тунел и виждах само някакви светлини и размазани образи...а бе много странно нещо - може би така се чувства човек като е дрогиран/надрусан,не знам :lol:
Някои не усещат болка,но мен лично в един момент доста ме заболя,но едно такова притъпено и понеже и реакциите си ги усещам забавени и само си спомням,че сънувам,или в действителност се опитвам да извикам,да изохкам - но не мога да кажа със сигурност дали съм издала звук въобще....а бе абсолютни халюцинации :lol:
За мен лично тази упойка беше най-гадното от цялата работа - хем усещаш,хем пък си толкова замаян че дори не си в състояние да извикаш и/или да направиш знак,че те боли :?
Но не се страхувай,има момичета,които нищо не усещат - просто при мен беше болезнено,това е.
« Последна редакция: Април 30, 2007, 21:01:07 pm от Counterfeit »

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #4 -: Април 30, 2007, 21:01:56 pm »
благодаря ти, миличка, но въпроса ми беше какво е усещането когато е БЕЗ упойка, защото при д-р Стаменов сондажа се прави без упойка.
*
« Отговор #5 -: Април 30, 2007, 21:05:41 pm »
благодаря ти, миличка, но въпроса ми беше какво е усещането когато е БЕЗ упойка, защото при д-р Стаменов сондажа се прави без упойка.
Уфффф,че съм загубена ама - чак сега видях,че питаш за сондаж "без упойка" :oops:
Ами сори Мимка,нямам представа как е без.Дано се включат момичета с опит в това.
А пък горното ми описание на упойката дано поне послужи на някой,търсещ информация точно за това усещане :lol:

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #6 -: Април 30, 2007, 23:08:18 pm »

Мимка, сондаж с дилатация без упоика е болезнен и неприятен.Преди време се практикуваше така :( и е добре,че го правят с упойка вече.Предполагам,че д-р Стаменов прави без дилатация,той не е болезнен,дори бих казала,че нищо не се усеща.
*
« Отговор #7 -: Април 30, 2007, 23:48:11 pm »
при Доктор Стаменов е без упойка и не боли, поне мен не ме боля,усещането е като при нормален преглед.
*
« Отговор #8 -: Май 01, 2007, 07:13:19 am »
а какво е дилатация?
*
« Отговор #9 -: Май 01, 2007, 08:42:29 am »
 Ако не се лъжа-разширяват постепенно цервикалния канал,с някакъв инструментариум  :) не можах да гледам-позицията не ми беше удобна   :wink: Някои от момичетата може да знае повече.
« Последна редакция: Май 01, 2007, 09:57:47 am от Divna »
*
« Отговор #10 -: Май 01, 2007, 08:50:14 am »
звучи болезнено, като при цветната снимка.при стаменов правят ли го това???
*
« Отговор #11 -: Май 01, 2007, 09:08:26 am »
Ако не се лъжа-разширяват постепенно цервикалния канал,с някакъв инструментарим  :) не можах да гледам-позицията не ми беше удобна   :wink: Някои от момичетата може да знае повече.
dilatation/dilation/ от английски си oзначава точно разширяване; иначе и аз знам това,което Дивна казва,че представлява - разширяване на цервикалния канал.И наистина май точно това е по-болезнената част при сондажа всъщност...

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #12 -: Май 01, 2007, 10:03:43 am »
звучи болезнено, като при цветната снимка.при стаменов правят ли го това???

Щом го правят без упойка значи не боли, а щом не боли значи ,не го правят- дилатацията :).Няма страшно ,наистина не боли самия сондаж :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Май 01, 2007, 11:59:45 am »
сожнада почти не се усеща /също както и трансфера/, а дилатацията задължително се прави с пълна упойка. на мене ми предстои съвсем скоро.
момичета, бих ви дала съвет: ако случайно са пропуснали да ви направят сондаж преди процедура - не се срамувайте, та дори настоявайте да ви направят такъва.
Поздрави!
« Последна редакция: Май 01, 2007, 13:54:18 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #14 -: Май 01, 2007, 13:50:35 pm »
При мен сондажа боля доста.Наложи се да се използва инструмент за захващане на шийката на матката-именно това беше болезненото. При мен цервикалния канал е тесен и изкривен-поне до колкото разбрах.Тогава не правихме дилатация и при трансфера имаше проблем-достъпа не беше много лесен :( Миналият месец обаче правихме лапароскопия и док направи и дилатацията под упойка.

*

evro

• 5167
« Отговор #15 -: Май 01, 2007, 13:55:59 pm »
При мен сондажа боля доста.Наложи се да се използва инструмент за захващане на шийката на матката-именно това беше болезненото. При мен цервикалния канал е тесен и изкривен-поне до колкото разбрах.Тогава не правихме дилатация и при трансфера имаше проблем-достъпа не беше много лесен :(
същото се случи и при мен. кървя ли след дилатацията?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #16 -: Май 01, 2007, 19:52:25 pm »
При мен сондажа боля доста.Наложи се да се използва инструмент за захващане на шийката на матката-именно това беше болезненото. При мен цервикалния канал е тесен и изкривен-поне до колкото разбрах.Тогава не правихме дилатация и при трансфера имаше проблем-достъпа не беше много лесен :(
същото се случи и при мен. кървя ли след дилатацията?
Да, почти до началото на новият цикъл не спря да кърви по малко.Но сега всичко е ок! Тесният и изкривен цервикален канал според док можел да е причина за неуспешния опит-ембриончетата се изръсвали не където трябва. Така че по-добре ненужна дилатация отколкото провален опит :D

*

evro

• 5167
« Отговор #17 -: Май 02, 2007, 10:58:31 am »
Дани, благодаря ти!
Пожелавам ти успех! :D

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #18 -: Май 02, 2007, 12:54:05 pm »
здравейте,дами!!!
Мимка,много странно е усещането - упойката е някаква много странна - нито пълна,нито пък местна - четох някъде,че за сондаж давали Калипсол,за която като попрочетох още малко разбрах,че се водела от групата на "халюциногените" 8O
Общо взето уж заспиваш,но не спиш точно,ами си между съня и реалността - аз лично се "реех" буквално между двете - хем виждах стаята в която съм и замъглените образи на хората около мен от време на време и чувах откъслечни думи и реплики на доц.Маркова и сестрата,хем попадах в някакъв тунел и виждах само някакви светлини и размазани образи...а бе много странно нещо - може би така се чувства човек като е дрогиран/надрусан,не знам :lol:
Някои не усещат болка,но мен лично в един момент доста ме заболя,но едно такова притъпено и понеже и реакциите си ги усещам забавени и само си спомням,че сънувам,или в действителност се опитвам да извикам,да изохкам - но не мога да кажа със сигурност дали съм издала звук въобще....а бе абсолютни халюцинации :lol:
За мен лично тази упойка беше най-гадното от цялата работа - хем усещаш,хем пък си толкова замаян че дори не си в състояние да извикаш и/или да направиш знак,че те боли :?
Но не се страхувай,има момичета,които нищо не усещат - просто при мен беше болезнено,това е.

Counterfeit,много точно си го описала!!!аз се чувствах ама едно към едно с твоето описание!!!браво много реално си го описала,само,че при мен се появи усложнение и са ми били 3 упойки от тази гадната(ако това може да се нарече упойка)така,че адът беше пълен,нооо...независимо от всичко това съм благодарна на доц.маркова и екипа й,защото откри неща които за мен са били причина 10г да нямам деца!да се подлагам на вс.всевъзможни изследвания,операции,аборти и т.н,а причината е проста,но...
по принцип упойката я слагат,защото много боли при отварянето на шийката!
evro е много права,настоявайте за сондаж!!!
успех на всички!
« Последна редакция: Май 02, 2007, 12:56:07 pm от de4ka »
*
« Отговор #19 -: Май 02, 2007, 14:23:49 pm »
Здравейте момичета!
Сондажът си е пробен трансфер. Един вид генерална репетиция. Изобщо не боли. Ако болеше, трансферът също щеше да боли.
Това, което описва Counterfeit явно не е чист сондаж, а и нещо друго. Доколкото знам само доц. Маркова го прави.
Но определено сондажът е полезен. Дава инфо за пътя, по който ще се прави трансфера. ИЗИСКВАЙТЕ сондаж!