0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изванматочна бременност
« -: Май 04, 2007, 11:31:24 am »
Здравейте момичета,на 09.04 ме оперираха от изванматочна бременност премахнаха ми едната тръба сега искам да се подложа на лапароскопия за да разбера дали е проходима останалата ми единственна тръба.Моля някой ако е запознат с тези проблеми да ми помогне.В коя болница в България правят лапароскопия по клинична пътека и колко време трябва да изчакам след направената операция преди да се подложа на лапароскопиая? Благодаря предварително за съветите.
*
Re: Изванматочна бременност
« Отговор #1 -: Май 04, 2007, 12:20:47 pm »
Sti, аз избрах да си направя хидротубация за проверка на другата тръба. Докторът ми препоръча да изчакам три месеца. На четвъртия си направих изследването. Изчакването също е индивидуално, зависи как се възстановяваш - попитай лекуващия те лекар!
« Отговор #2 -: Май 04, 2007, 13:06:56 pm »
Сти, биха могли да ти направят цветна снимка.
Аз също съм оперирана от изънматочна и съм с отстранена тръба, но при операцията са ми проверили останалата тръба, след което имах и цветна снимка.
Къде прави операцията?
*
« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 16:55:07 pm »
Зависи от организма, но поне да минат два месеца от операцията. Аз съм с две извънматочни, последната ми беше преди четири месеца. Мисля, че за цветна снимка даже малко повече. За лапаро това все пак е една операция. Изчакай да ти зарасне първата операция и тогава
*
« Отговор #4 -: Май 10, 2007, 19:35:29 pm »
Сти, биха могли да ти направят цветна снимка.
Аз също съм оперирана от изънматочна и съм с отстранена тръба, но при операцията са ми проверили останалата тръба, след което имах и цветна снимка.
Къде прави операцията?

Диди, все едно, че аз съм го писала!
Сти, каква ти беше операцията - обикновена коремна или лапароскопска?
Иначе и аз предлагам цветна снимка или хидротубация!
Успех!

*
« Отговор #5 -: Май 14, 2007, 08:18:34 am »
И аз съм на същото мнение, на този етап е по-добре да направиш хидротубация или цветна снимка първо, и ако след това лекаря ти прецени, че трябва лапаро тогава.

успех
« Отговор #6 -: Май 20, 2007, 19:10:30 pm »
Мен ме оперираха от извънматочна през февруари, а цветната снимка направиха сега през май - т.е. три месеца след операцията, но най-вероятно е индивидуално..., лекарят ти най-точно ще прецени...
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #7 -: Май 20, 2007, 21:22:35 pm »
Абсолютно съм съгласна с всички момичета - направи си цветна снимка, която ще ти даде отговор дали тръбата е проходима или не, и ще ти начертае пътя по нататък.
Успех Sti! :wink:
*
« Отговор #8 -: Юли 07, 2007, 22:11:25 pm »
аз съм с две извънматочни от ляво втория път ми махнаха тръбата но след първата операция 6 месеца след операцията си правих цветна снимка и двете тръби бяха проходими снимката стана за 2 минути но уви не винаги проблема за извънматочна бременност е запушени тръби можи и да е инфикция която със цветна снимка не може да се установи
« Отговор #9 -: Юли 27, 2007, 10:53:33 am »
Sti, каква е причината при теб за извънматочната, какво ти казаха лекарите?

Иначе по другия въпрос продкрепям момичетата, че трябва да изчакаш 3 месеца преди да се пробва цветна снимка. Трябва да знаеш, че ако извънматочната ти не е махната лапароскопски, а с операция после не се прави лапароскопия. Срастванията са големи. Така са ми казвали 2-ма лекари дето с това се занимават. Иначе можеш да си направиш лапарото в Света София. Там ми махнаха първата извънматочна и съм много доволна от целия екип. Търси д-р Генов супер готин е и си разбира от работата.
« Отговор #10 -: Юли 27, 2007, 11:05:09 am »
Сега видях, извинявай, че са ти махнали едната тръба - предполагам оперативно.
Понеже имах същите неприятности. Още ме е яд, че повярвах на всички оптимисти дето ми казваха да не се тревожа, че другия път ще стане и ще се роди бебчето. След втората операция и махането на втората тръба  си направих труда доста да почета из USA  и руски сайтова каква е била  вероятността да имам нормална бременност след извънматочна. Е лошата новина е, че рискът извънматочната да се повтори е около 60 %. Не правете нищо преди да си си проверила тръбите, но виж дали не можеш д опиташ инвитро на естествен цикъл, шансовете да стане до 4-тия цикъл са 45%, което е с 5 % повече от вероятностата за успешна втора бременност след първа извънматочна и отстраняване на тръба.
Съжелявам, че трябва да ти кажа всичко това, повярвай ми, боли ме докато пиша тези редове, просто се надявам да ти спестя нещичко на теб, след като на себе си не успях.

Желая ти късмет, много ще се радвам да кажеш след 6 месеца, че вече имаш бебче, това ще ме накара да повярвам, че мойте надежди преди 1 година не са били напразни.

Гласувай за ме и за моето бебе инвитро на http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
« Отговор #11 -: Август 10, 2007, 14:42:15 pm »
Здравеите!И аз съм оперирана от извънматочна бременност,едната тръба ми е премахната.От операцията минаха 10 месеца.От 2 месеца  опитваме да забременея отново,но неуспешно.Моят лекар нищо не ми е казвал за споменатите изследвания и сега се притесних много след като прочетох написаното от вас.Незнам какво да правя дали да спрем с опитиите докато се уверя че всичко е наред ?Успех на всички! :crossfingers:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #12 -: Август 10, 2007, 23:08:48 pm »
Направи цветна снимка на тръбата, за да проверите проходимостта й.
След мойта извънматочна бременност подновихме опитите още на следващия цикъл, не сме чакали да мине време. И аз като всички момичета преживели такава бременност се притеснявах много да не се повтори. Ако ми закъснееше дори с ден започвах да се панирам до полуда.
След като направих цветна снимка се оказа, че притеснениата ми са били напразни, защото тръбата ми е запушена и с хидросалпингс.
Така че, цветната снимка ще ти даде отговор на въпросите ти - направи я!
Успех!
« Отговор #13 -: Август 12, 2007, 16:35:22 pm »
Здравейте мили моми4ета.Имах изванмато4на преди месец прамахната 4рез лапароскопия и запазена траба.Докторат ми каза ,4е можем да пробваме след 2 месеца и да бада спокойна,но след като про4етох тук си мисля дали да не си направя цветна снимка или да му се доверя (тои е много добар специалист)Моля ви посаветваите ме какво да правя не искам да изпитвам пак този стрес.Благодаря предварително и успех на вси4ки пожелавам ви от сарце да 4уете така ме4таната дума -МАМО.

*
« Отговор #14 -: Август 12, 2007, 22:52:06 pm »
При лапароскопията най-вероятно е проверена проходимостта на тръбите, тогава цветната снимка е излишна. Това може да го прочетеш със сигурност в епикризата си. Тук са писали повече жени, които са претърпели коремна операция - при нея не се проверява проходимостта на търбите(тръбата). Имай доверие на лекаря си  :).
*
« Отговор #15 -: Август 13, 2007, 18:41:31 pm »
На мен при втората извънматочна лекаря ми каза, че нямам повече шанс за естествено забременяване. Беше ми махнал тръбата, а за другата ми каза, че фимбрилния апарат не функционира. Това го видя при операцията. Аз все пак си направих цветна снимка, но мен ми я искаха и в клиниката в която правех ин витрото. Аз лично ще те посъветвам да я направиш. Нищо не губиш само ще си по-спокойна. Успех
*
« Отговор #16 -: Август 20, 2007, 21:45:58 pm »
Здравейте, аз съм нова във форума. И мен ме оперираха лапароскопски от извънматочна бременност преди месец. В последствие докторът ми видя течност в коремната кухина, или зад матката по-точно. Някоя от вас имала ли е подробен проблем. Според него би трябвало да се резорбира от организма. Моля ви споделете с мен...
*
« Отговор #17 -: Август 22, 2007, 21:41:20 pm »
котенце, и при мен имаше - чак на третия месец се резорбира.