0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Става въпрос за подготовката преди инвитро или икси. Какво представлява, с какви лекарства и колко време продължава? И най-вече от кой ден на цикъла се започва? Знам, че различните лекари действат по свой начин, но все пак ви моля да споделите как е преминала при вас? Благодаря ви! Обичам ви! :balk_179:

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Към всички момичета минали през АРТ?
« Отговор #1 -: Юли 19, 2005, 16:46:52 pm »
Никой нищо ли не знае?!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #2 -: Юли 20, 2005, 11:32:24 am »
Явно ще водя монолог в тази тема, отпускарки такива?!  :balk_177: Печете си дупетата на морето, а аз тук се пържа на работата. На всичкото отгоре колежката ми след 2-годишен неизяснен стерилитет онази вечер видя заветните две чертички и сега сме в еуфория покрай събитието. Това е. На хората рано или късно им се случва да забременеят, а аз все си чакам и си чакам и на нас да ни се случи, а то щъркела все минава покрай мен, но не влиза в нашата къща. Тъпо е, нали!!!
Цунки и хубав ден! :balk_170:  

*

наталия

« Отговор #3 -: Юли 20, 2005, 11:51:42 am »
Неколкократните ми стимулации са били все с ПЕРЕГОН. Първият път беше така да се каже проучвателен. Сиреч започна се с малка доза - 150 единици и така се и завърши. Добре реагирах и заради това не се увеличи дозата и следващите пъти. Образувах по около 10 яйцетлекти, което е оптималния вариант. Зле е да произведеш много, например 20, колкото се получава с високи дози. От една страна вероятността всички да съдържат зряла яйцеклетка е много малка, от друга страна дори да съдържат добри на външен вид яйцетклетки, делението на всичките надали ще е успешно, от трета страна организмът ти се изтощава. От кой ден се започва /говоря за къс протокол/ зависи от продължителността на цикъла ти. Моят например е 24-25-26 дена, тоест се запачва от втория ден, защото при хората с такъв къс цикъл обмяната на в-вата върви на по-бърз ход. При дълъг и при нормален цикъл - от третия ден. Успоредно с ПУРЕГОНА върви декапептил или диферелин, за да се препятства преждевременното лутеинизиране на яйцеклетките.
Ако не ти е неприятно кажи кога и при кого ще правиш опита си; от кога започвате и колко ще струва;заради какъв проблем??
*

Наталия

« Отговор #4 -: Юли 20, 2005, 11:54:37 am »
Неколкократните ми стимулации са били все с ПЕРЕГОН. Първият път беше така да се каже проучвателен. Сиреч започна се с малка доза - 150 единици и така се и завърши. Добре реагирах и заради това не се увеличи дозата и следващите пъти. Образувах по около 10 яйцетлекти, което е оптималния вариант. Зле е да произведеш много, например 20, колкото се получава с високи дози. От една страна вероятността всички да съдържат зряла яйцеклетка е много малка, от друга страна дори да съдържат добри на външен вид яйцетклетки, делението на всичките надали ще е успешно, от трета страна организмът ти се изтощава. От кой ден се започва /говоря за къс протокол/ зависи от продължителността на цикъла ти. Моят например е 24-25-26 дена, тоест се запачва от втория ден, защото при хората с такъв къс цикъл обмяната на в-вата върви на по-бърз ход. При дълъг и при нормален цикъл - от третия ден. Успоредно с ПУРЕГОНА върви декапептил или диферелин, за да се препятства преждевременното лутеинизиране на яйцеклетките.
Ако не ти е неприятно кажи кога и при кого ще правиш опита си; от кога започвате и колко ще струва;заради какъв проблем??
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Юли 20, 2005, 12:25:53 pm »
Цитат на: oganche
[Печете си дупетата на морето, а аз тук се пържа на работата. На всичкото отгоре колежката ми след 2-годишен неизяснен стерилитет онази вечер видя заветните две чертички и сега сме в еуфория покрай събитието.

Оги, не си самичко, и аз се пържа на работното си място! :)
Съжалявам, че не мога да ти дам информация, но съм сигурна, че в близките дни ще получиш много отговори.
Я раздуй подробности за колежката - винаги са ми интересни такива случаи...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Юли 20, 2005, 12:56:26 pm »
Абе Оги голяма тема избаца за посред лято , аааааа  :( Ама кво да те правя нали си те обичам!

Първоначално се правят изследвания каквито там ви кажат пълния комплект.
Ето как беше при мен:
Значи Оги - след чисти посевки и отрицателни хламидии  и всички там други изследвания си бихме среща на ден 2 или 3 от цикъла с д-ра в кабинета - УЗИ. Оттам насетне 2 седмици примулут нор. 3 дни почивка, в които се прокървява, и на четвъртия вечерта първи декапептил, следващия ден пак само декапептил, а на по-следващия вече се почва с декапептил и Пурегон - 3 дни след което първо УЗИ. Оттам насетне дозата се определя ден за ден докато пораснат фоликулите и всеки ден се прави УЗИ и се изследват LH и Е2, докато док реши че ще определи дата за пункция. Като дойде този момент за определяне на дата за голямото събитие пише на протокола в колкоточно часа да се бие прегнила, така че 34 часа след прегнила да си в пълна бойна  готовност за пункция в центъра. Подписва се документ, че прегнила ще го биеш ТОЧНО в този ден и час. 3 дни преди пункцията се правят вагинални промивки и се пъха Polyginax, деня преди пункцията обаче НЕ. В деня преди пункцията се пие ба обяд очистително и оттам насетне не се яде до пункцията - демек до второ нареждане от страна на шефа. Преди пу се бие премедикация - за замайване - голяяям кеф - след това на стола - слага се местна упойка и докато разбереш за кво става дума всичко е готово. Няколко часа там се полежава и после в къщи. На другия ден се разбира колко са ембриончетата и кога ще е ембриотрансфера. След пу почва да се пие утрогестан , фолиева витамини и там квото ти кажат за поддръжка на лутеалната фаза, същите неща продължават и след трансфера. През няколко дни ако кажат се поставя и прегнил инжекция. Голямо чакане и скука 20 дни, но пък след това е най-голямото изпитание след ин витро - Шуър чек или кръвен бета ЧХГ.
Стискам ти палци за 2 черти и високи стойности на бета ЧХГ! на 23 ден от трансфера се прави УЗИ и трябва да видиш едно хубаво сладко сакче!

Сега си пий фолиевата и си гледай купона и не си мисли глупости :) Като му дойде времето ще говорим знаеш, че сме плътно заедно всички!
*
« Отговор #7 -: Юли 20, 2005, 12:57:48 pm »
И аз, и аз се пържа, ама имам климатик :wink:  :twisted:
Оги, я разкажи как беше почивката, пък другия месец ще му мислим :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Юли 20, 2005, 13:49:29 pm »
Цитат на: StefiZ
И аз, и аз се пържа, ама имам климатик /quote]

и аз имам, ама не се дуя  :P

Стефке, ще те бия! от климатика ли ти се продуха главата толкоз, че не си четеш личните съобщения в Зачатие, а?
от вчера съм ти писала, още немам отговор - възмутително!

я бързо да влезеш във връзка с мен....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #9 -: Юли 20, 2005, 14:19:45 pm »
Цитат на: наталия

Напротив, много ми е драго, че ми отговаряш, Натали.  :thankyousign: Ще правя иксито при д-р Владимиров, причина мъжки фактор за сега и по мои груби сметки ще отсече около 4000 лв., като Гонал Ф, Прегнил и Диферелин ги получих от касата по програмата.
По принцип ме интересува месеца преди да започне стимулацията каква подготовка се прави? Т.е. преди месеца с инвитрото?

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #10 -: Юли 20, 2005, 14:37:01 pm »
Цитат на: jam

Оги, не си самичко, и аз се пържа на работното си място! :)
Съжалявам, че не мога да ти дам информация, но съм сигурна, че в близките дни ще получиш много отговори.
Я раздуй подробности за колежката - винаги са ми интересни такива случаи...

Благодаря ти, Джамче, беше ми тъжничко като никой не ми пише. :balk_146:
А моята колежка преди 2 месеца посети нашето докторче по моя препоръка. Правили са хормонки, мъжът й с перфектна спермограма и.....нищо не откриват. Тя тръбите не е проверявала, но вече не се и налага. :balk_62:  Има си ову. Според него просто не улучват генетично качествени яйцеклетки и просто трябва да продължават с опитите. Ако правят инсе или инвитро шансовете са им по-големи, защото вероятността да се улучи генетично здраво яйце е много голяма за един цикъл, нали. И така. Те бяха решили да пробват още няколко  цикъла и ако не се получи, следва инсе....Обаче то взе, че се получи. Браво на тях! Секс през ден пак по моя препоръка, мерене та Т също по моя препоръка и мацката забременя. Все помагам на хората, радвам се с тях, не съм сторила никому лошо, а мен съдбата все ме очуква и очуква. Не е честно. :balk_145:  Много ми тъжно тези дни. Искам да си направя иксито на спокойствие и затова бързам, докато не напреднат месеците на колежката, за да мога да излаза в отпуск и да си почивам в къщи след трансфера. Момичето има заболяване на краката и като качи малко кила ще трябва най-вероятно да е на легло. Затова съм се притеснила, как ще си изпълня моя план?! Малко егоистично, но ми писна да чакам. Все чакам!!!
Цунки Джамче! :a_cat_05:

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #11 -: Юли 20, 2005, 14:54:53 pm »
Цитат на: cygnus
Абе Оги голяма тема избаца за посред лято , аааааа  :( Ама кво да те правя нали си те обичам!

И аз много си те обичкам!!! Айде идвай насам, че да заформим срещичка. :balk_9:  
Разбързала съм се, защото доктора е от 1 август на работа. На мен на 27 юли трябва да ми дойде. Виж за колко малко се разминаваме и трябва да чакам 1 месец. А той ми каза, че в месеца преди стимулацията и самото икси ще правим подготовка. А аз като незнам каква е тази подготовка и от кой ден почва, се тормозя?!  Доктора ми каза "август като ти дойде, идваш при мен". А аз искам да го издърпам с 1 месец напред.  Ще ми се август да се подготвя и септември да се иксирам. Но незнам дали ще се получи?! Затова я избацах набързо темичката. Но май явно не съм я формолирала неправилно, щото искам да разбера точно за каква подготовката преди стимулацията става въпрос. Пък той, човека, също се пече на морето и не става да го питам. Затова питам моите приятелки в зачатие. Искам още на 1 август да се занеса в клиниката и да почваме, но тогава ще съм 5-6 ден от цикъла и незнам дали няма да е късно?!
Гушкам те, миличка!
Много благодаря за инфото, гимнастиката е сериозна! :bighug:

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #12 -: Юли 20, 2005, 14:58:03 pm »

Оги, я разкажи как беше почивката, пък другия месец ще му мислим :D

Дайте мейли и ще ви поканя да разгледате снимките. Иначе беще страхотно, много хубавичко си изкарахме. Ако знаете колко съм чернааааааа :balk_35:

*
« Отговор #13 -: Юли 20, 2005, 15:09:32 pm »
Оги ми  не знам кое брои за подготовка, дефакто примолута ми беше вписан в стимулационния протокол. Той ще ти каже всичко, ти само слушкаш, изпълняваш и задаваш въпроси, които те вълнуват. А аз пък се шашнах от темата ти щото ме подсети, че и мойта наближава, а не ми се мисли за това ощеееееееееееее. Много искам да се видим и аааз, ама ще дойда тоя месец, споко  8)
*

Наталия

« Отговор #14 -: Юли 20, 2005, 15:29:41 pm »
Месеца преди стимулацията се взема противозачатъчно с цел да си гарантирана, че няма да се провали опитът заради кисти и задържани фоликули, тоест стимулацията да действа "на чисто". Но ако ти дойде М. два дни преди да дойде докторът ти и ако яйчниците ти са чисти, можеш да го навиеш да започне със стимулацията още през август, тоест на 01.08., когато дойде ще ти е трети ден  и около 13-14-15 август може да е пункцията. При мен така протече един от стимулираните цикли. Но говоря само за къс протокол. Ти разбра ли той с какъв протокол е приел да действа при теб? Аз ако съм на твое място, много ще се тръшкам да е през август, с къс протокол, за да хванеш част от отпуската, за да няма много пациенти, въобще през август и София е по-безлюдна.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #15 -: Юли 20, 2005, 16:03:35 pm »
Мила Натали, все още нищичко не знам. :balk_132: , но съм сигурна че доктора ще ми обясни, когато му дойде времето. :balk_602: Само искам бластоцист трансфер и да съм бременна. :balk_50: И ако този месец ми дойде навреме, ще съм 6 ден, миличка, а не 3-4 и дано да не е късно. Поне да може Септември да се иксирам. За Август ми се струва малко трудничко да се класирам?!  Ох, изморих се от притеснения тези дни. :a_cat_02:

*
« Отговор #16 -: Юли 20, 2005, 16:16:24 pm »
Споко, не се притеснявай сега излишно, че после, пункция, колко ще извадят, колко ще се оплодят, транфер, а дали ще стане..... еехееее колко много имаш да се шашкаш. Нали знаеш, че трябва да си психически стабилна. Айде сега пращай снимки да гледкам :D

stefisdsz@abv.bg

цунки и не искам да се притесняваш :wink:
*

Наталия

« Отговор #17 -: Юли 20, 2005, 17:27:43 pm »
Ако ти дойде на 27.07, вярно, че на 01.08 ще е шести ден, аз нещо не можах да сметна, извинявам се. Обаче противозачатъчните /които представляват "подготвянето"/ се пият най-късно от трети ден. Заради това те съветвам да му звъннеш едно телефонче, разбира се след хиляди извинения. На мен месеца преди стимулирането винага по телефона ми предписваха противозачатъчните таблетки. Въобще няма да го затрудниш, ако на 29-ти например му телефонираш. Разговорът ще трае по-малко от две минути. Не че не уважавам правото на доктора да почине завалията, но заради две минути телефонен разговор, прецакваш септемврийско икси.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #18 -: Юли 20, 2005, 21:00:27 pm »
Споко, не се притеснявай сега излишно, че после, пункция, колко ще извадят, колко ще се оплодят, транфер, а дали ще стане..... еехееее колко много имаш да се шашкаш.

Направо не ми се мисли......А ти няма ли да се шашкаш с мен в клиниката, душичко, а?!:)
Целувки!
[/b]

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #19 -: Юли 20, 2005, 21:05:30 pm »
Цитат на: Наталия
Ако ти дойде на 27.07, вярно, че на 01.08 ще е шести ден, аз нещо не можах да сметна, извинявам се. Обаче противозачатъчните /които представляват "подготвянето"/ се пият най-късно от трети ден. Заради това те съветвам да му звъннеш едно телефонче, разбира се след хиляди извинения. На мен месеца преди стимулирането винага по телефона ми предписваха противозачатъчните таблетки. Въобще няма да го затрудниш, ако на 29-ти например му телефонираш. Разговорът ще трае по-малко от две минути. Не че не уважавам правото на доктора да почине завалията, но заради две минути телефонен разговор, прецакваш септемврийско икси.

Напълно съм съгласна с теб, Натали. Точно за това идеше реч. Еми....като дойде М-то, срам не срам ще се обадя. Много ти благодаря за съвета.:) Хубава вечер!:)