0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!

Съжалявам за темата която пускам, ако модераторите решат, нека я изтрият.

Става въпрос за случайната ми среща с един гинеколог (който работи в клиника за инвитро), който ми обясни, че е бил на някакъв форум в ЮАР за Инвитрото, и в частност за ИКСИ. Една от темите разисквани там е била, че инжектирането на сперматозоид в яйцеклетката (ИКСИ) в 50% от случаите води до уродства на плода  8O. Поради тази причина вече било по-добре да се прилагат методите за оплождане TESA, MESA, че даже и VANESA. Аз търсих инфо в нета, но доколкото разбрах това не са начини на оплождане, а на аспириране на сперматозоиди.

Аз не можаш да повярвам и той ми каза да питам Д-р Явор Владимиров, който също е присъствал на конференцията, тъй като аз съм негова пациентка и ми предстои ИКСИ след около месец. Все още не съм ходила при Владимиров, т.к. лекувам Хашимото и нямам готовност за ИКСИ.

Въпросът ми е някой чувал ли е за такова нещо?
« Последна редакция: Май 17, 2007, 20:39:57 pm от nelkata »
*
Re: ИКСИ - има ли опасност от поява на уродства?
« Отговор #1 -: Май 17, 2007, 17:30:14 pm »
Много ми е интересно, кой лекар ти го е казал? Моля те, сподели.
Досега съм чела само статистики, според които шансът за аномалии при АРТ процедури, в това число и ИКСИ, е равен на този при нормално забременяване.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Май 17, 2007, 17:33:29 pm »
От така зададен въпрос, става ясно че не си на ясно,
не се заяждам, но от сърце те моля смени си заглавието!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #3 -: Май 17, 2007, 17:33:49 pm »
Става въпрос за случайната ми среща с един гинеколог (който работи в клиника за инвитро), който ми обясни, че е бил на някакъв форум в ЮАР за Инвитрото, и в частност за ИКСИ. Една от темите разисквани там е била, че инжектирането на сперматозоид в яйцеклетката (ИКСИ) в 50% от случаите води до уродства на плода  8O. Поради тази причина вече било по-добре да се прилагат методите за оплождане TESA, MESA, че даже и VANESA.
Нелкааааааааааааааа, нарочно съм подчертала въпросните думи. Като ги прочетешзаедно, сама ще стигнеш до извода дали и на кого да вярваш. Информация има предостатъчно и тук във форума и в интернет.

Попаднала си на чудесно място. Имай пълно доверие на доктор Владимиров

А за метода Контеса, чувал ли е някаквият гинеколог?
В очакване ....
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #4 -: Май 17, 2007, 17:42:12 pm »

Уф чи та убичам беее! :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #5 -: Май 17, 2007, 17:57:58 pm »
50% от случаите води до уродства на плода  8O. Поради тази причина вече било по-добре да се прилагат методите за оплождане TESA, MESA, че даже и VANESA.

Нелка, този лекар в коя клиника работи? 8O 8O 8O

« Последна редакция: Май 17, 2007, 18:00:48 pm от st »
« Отговор #6 -: Май 17, 2007, 17:58:24 pm »
Защо ли това ми звучи толкова познато  :)
Може и да бъркам, но същите неща чух на
Деня на Репродуктивното Здраве в Плевен миналата
година. Имаше точно такова изказване, след което
групата заедно с този човек най-демонстративно се изнесе
от залата. Не мога да се сетя за името, но мисля че хората
които бяха там ще се сетят.

По темата:

Цитат
Една от темите разисквани там е била, че инжектирането на сперматозоид в яйцеклетката (ИКСИ) в 50% от случаите води до уродства на плода  . Поради тази причина вече било по-добре да се прилагат методите за оплождане TESA, MESA,....

След като казваш че си чела, сама разбираш, че независимо по какъв начин се получава материала от мъжа (сперматозоидите) така или иначе се опложда яйцеклетката ИКСИ  - когато не може ин витро. Та не знам кое му е по добре - според логиката, ако съм разбала правилно, мъжете ни трябва да са още по зле с показателите и да се стига до тестикуларни биопсии, и после отново пак с икси оплождане?!?!? Де е Киро на кирия :)

MESA ; TESA

Цитат
Фусинка, може за Баронеса и Дукеса да знае, ама да не казва (макар че като се замисля май имаше некви дукеси за ядене - картофени ли кви бяха, ама дукеси се водеха  :lol:)
« Отговор #7 -: Май 17, 2007, 17:59:13 pm »
От време на време и такива питанки треба да има бе...  :lol:
« Отговор #8 -: Май 17, 2007, 18:33:42 pm »
Че е имало конгрес в ЮАР е така, и че са изнасяни доклади разни - също.
Че е имало тема
What’s New in ICSI?
и доклад на
Vanesa Rawe Buenos Aires Argentina "Sperm Preparation And Selection For ICSI" е така, вижте този сайт.
http://www.iffs2007.org.za/Prospectus%20Version%2010%20Date%2027.06.06.pdf
Но защо ли си мисля, че това са форуми и четива са за лекуващите ни лекари и екипа им от ембриолози ...
nelkata, мила
Риск винаги има ...
Аз лично ако вярвах на статистика досега нищо да не съм предприела в своя живот  :D
« Последна редакция: Май 17, 2007, 18:53:58 pm от mmery »
*
« Отговор #9 -: Май 17, 2007, 19:30:49 pm »
от сърце те моля смени си заглавието!

и аз!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Май 17, 2007, 19:47:37 pm »
Тцтцтцтцтцтцтцт направо ме разби тая тема. nelkata при най-добрия лекар си не мислиш ли, че по тоя начин уронваш неговата работа и старание да ни помага. Ако беше така щеше ли да се практикува ИКСИ-то, щяха ли да си слагат главите и дипломите в торбите докторите??? Нищо лично към тебе нали ама имай вяра на д-р Владимиров и д-р Тачева и не поставяй под съмение професионализма им. Процентите при уврежанията са също толкова колкото при нормалното зачеване. Успех с ИКСИ-то.

п.с. Редактирай си заглавието..поне от уважение към тези, които са минали вече тази процедура.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #11 -: Май 17, 2007, 20:10:51 pm »
Ако беше така щеше ли да се практикува ИКСИ-то, щяха ли да си слагат главите и дипломите в торбите докторите??? Нищо лично към тебе нали ама имай вяра на д-р Владимиров и д-р Тачева и не поставяй под съмение професионализма им. Процентите при уврежанията са също толкова колкото при нормалното зачеване. Успех с ИКСИ-то.

п.с. Редактирай си заглавието..поне от уважение към тези, които са минали вече тази процедура.

:good_post: :good_post: :good_post: Подкрепям!

Нахитка  :heartbeat: мое, такава емоционална си те обичам!

П:П: Малформации е едно, а у...... :sorry: ами не звучи, а стряска!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #12 -: Май 17, 2007, 20:34:01 pm »
Nelkata, случайно този
Цитат
гинеколог (който работи в клиника за инвитро)
да е Д-р ЕВРЕВ?
Предния път пропуснах, но сега и аз ще се присъединя към апела на момичетата, да редактираш името на темата, че като се прочете е меко казано доста плашещо.
« Последна редакция: Май 17, 2007, 20:37:25 pm от BLACK_ROSE »
Re: ИКСИ - има ли опасност от поява на малформации?
« Отговор #13 -: Май 17, 2007, 20:47:57 pm »
Темата я промених и съжалявам ако съм наранила някой, но това бяха думите на този "Доктор"

Да, той е д-р Минко Еврев от МЦ Технобиос. Много съжалявам, че въобще го срещнах...

Имам пълно доверие в д-р Владимиров.

Мина една седмица, преди да се реша да пусна тази тема тук, през което време тази мисъл не ми даваше мира.
Аз също съм на вашето мнение.
Re: ИКСИ - има ли опасност от малформации?
« Отговор #14 -: Май 17, 2007, 21:06:13 pm »
Благодаря ти, че редактира името :)
Направо не знам как работи в ин витро
клиника, с тези си размисли за нещата.
Аз не мога да кажа нищо за този човек.
Освен че ми направи много лошо впечатление
с арогантното си поведение тогава.
Ето тук ще видиш същото изказване от негова страна,
което ме наведе на мисълта, че става въпрос точно за него.
(4-я пост).

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5038.0

Няма за какво да съжаляваш, не се притеснявай.
Важното е че знаеш какво трябва да правиш,
а от нас имаш стиснати палци за успех.

:goodluck: :babyflips: :crossfingers: :rainbow: :flower: yahoo_17 :sunshine: :hug2:
« Последна редакция: Май 17, 2007, 21:17:11 pm от BLACK_ROSE »
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #15 -: Май 17, 2007, 22:14:50 pm »
nelkata yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #16 -: Май 18, 2007, 08:49:24 am »
Ще си призная, тази тема ме хвърли в размисъл....
Аз оптимистката и разглеждащата нещата винаги двустранно!
И винаги търсещата добрата страна и в най-трудните си и тежки мисли!
Всичко до тук провокира в мен мисли, недопускани до сега, но те не са важни !
Според мен важното е друго, изначалната ни нагласа към всичко през което минаваме
и преживяваме, борейки се за детето!Емоционално и физически!

(TESA, MESA, че даже и VANESA.) -това са методи от които не разбирам!

Аз тръгнах към своята процедура ИКСИ без страх и не непременно да успея!
Запозната с метода и подготвенна информативно колкото беше нужно!
Няма нищо по-силно от пазения и кътан в сърцето порив да бъдеш МАЙКА-
пред рискове, опасности, страх!Несъпоставими усещания!
Исках го, желаех го, молех се, но не натрапчиво!Тихо и смирено!
Водеше ме мисълтта, че каквото и да се случи няма да се откажа!
Подготвена бях за това колко първия опит е диагностичен и опознавателен за лекаря
и много важното-как ще реагирам на стимулацията!Е случиха се много неща!
И хубави и не до там, това е то-СЪДБА, ПРИРОДА и много ШАНС!
Но тръгнем ли към този важен акт в живота си така със страх,
мисля предварително го обричаме на неуспех!
Не съм изпитвала и за миг недоверие в екипа!
А само респект от това че са преди всичко хора,и че се борят с нас!
Те са професионалисти и ни помагат, но не могат да предвидят непредвидимото!

« Отговор #17 -: Май 18, 2007, 09:11:05 am »
Аз също мисля, че винаги трябва да сме положително настроени към това, което ни предстои. В противен случай една малка част от нас го обрича на неуспех. Тази малка част е нашия страх да не останем наранени от евентуален неуспех.
Затова и аз съм ще започна с много и различни чувства към първото ми икси.
Иска ми се да съм сигурна, че ще успея от първия път. Но и ме е страх да се самонавивам, за да не се разочаровам после много силно :?

А иначе по темата: както White каза
"... шансът за аномалии при АРТ процедури, в това число и ИКСИ, е равен на този при нормално забременяване."

Така че предлагам да приключим тази тема и да даваме напред, с целия оптимизъм който имаме, към нашето най-съкровено желание - да бъдем майки!
Желая УСПЕХ и на всички  :bfp:
« Отговор #18 -: Май 18, 2007, 09:19:00 am »
Мила Мише, много ти благодаря за последния пост.  И на мен ми предстои да мина по този път и вчера четох доста за рисковете от малформации и прочее нежелани събития, които могат да се случат при ИКСИ оплождане и многоплодна бременност.  И ми беше свито сърчицето, та споделих с моя любим.  Като се замислихме, като се дистанцирахме, преценихме че шансът да ни удари кола или да катастрофираме, докато отиваме на работа е много по-голям, но все пак ходим.  Шансът да ни падне тухла на главата и той е статистически по-голям!  Ако започнем да правим само това, от което рисковете са минимални, ще се лишим от половината си живот.  На мен ми е мъчно за nelkata, защото тя сигурно също се е измъчвала в чудене какво да предприеме предвид рисковете, които съществуват.  Срамота е, както каза друго момиче по-горе, че този "Доктор" се занимава с репродуктивна медицина, а от устата и съзнанието му могат да излязат такива коментари.  Що се касае до качеството на сперматозидите, които се използват за ИКСИ, мисля че четох някъде, че действително рискът от малформации статистически се увеличава при материал, отделенен от мъжа, в сравнение с този, добит чрез TESA и MESA.  Но също така за себе си зная, че не бих подложила съпруга си на биопсия на тестисите, без да се налага това, независимо от риска, предизвикан от незрели сперматозиди, които не могат да се диагностицират при еякулата, отделен от мъжа.

Желая успех на всички ни и много, много доверие в лекарите ни.

Мише,  :bighug:.

nelka, горе главата, момиче!  Мисли позитивно и имай надежда и вяра в Док Владимиров!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Май 18, 2007, 09:24:08 am »
имам предложение - поставете въпроса за коментар в темата за консултации с д-р Тачева. (ако не сте го направили вече)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!